The Flight of the Phoenix

(1965)

Pasarea Phoenix

Poster The Flight of the Phoenix Postere The Flight of the Phoenix

Sinopsis The Flight of the Phoenix

"Consacrat capacitatilor temerare ale omului in situatii limita, filmul prezinta -neevitand o suma de clisee -lupta pentru supravietuire a zece insi ramasi in viata dupa prabusirea unui avion in plin desert al Saharei." -David Bleiler- 2001 (TLA Film)
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
2 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur
Vezi toate premiile
James Stewart James Stewart Frank Towns -capitan de avion Richard Attenborough Richard Attenborough Lew Moran Ernest Borgnine Ernest Borgnine Trucker Cobb
George Kennedy George Kennedy Bellamy Hardy Krüger Hardy Krüger Heinrich Dorfmann Peter Finch Peter Finch Capitanul Harris
Ian Bannen Ian Bannen Ratbags Dan Duryea Dan Duryea Standish Gabriele Tinti Gabriele Tinti Gabriel
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

20th Century Fox

Distribuitorul international

20th Century Fox

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cosmin_kedii pe 02 Martie 2013 09:26
O minune. Una dintre cele mai bune filme de aventură din istoria cinematografiei. Acest film este foarte mare, din cauza splendoarei si a inteligenței și o Ingeniozitate remarcabilă
În primul rând este interesant , deoarece a trăit cu adevărat aventura. De fapt, ideea de a scăpa în deșert cu tovarășii săi s-au dovedit a fi o nebunie, atunci când se descoperă că omul este un inginer într-o fabrică de jucării,,, avioane de control de la distanță miniatura,,.
2 5
serban_ionescu pe 25 Octombrie 2016 00:48
Aventura luptei pentru supravietuire pune foarte bine in evidenta laturile psihologice care influenteaza comportamentul uman in situatii limita !
Acest film de aventuri dar si cu o latura psihologica chiar si mai importanta si chiar decisiva mai ales in ceea ce priveste deznodamantul final, oglindeste destul de bine etapele prin care trece comportamentul diferitilor oameni atunci cand se afla in situatii limita deosebite, atunci cand taria de caracter si neabandonarea sub nicio forma a sperantei cat si a functiilor umane ale judecatii si gandirii mentale permanente dar si a tariei de a pune in practica in mod sustinut si fara nicio lasare pe tanjala a rezultatelor acestor functii cerebrale caracteristice exclusiv umane, au mari sanse de a reusi sa-l ajute pe om sa invinga situatiile limita cele mai grele in ceea ce priveste chiar sansele sale de supravituire in conditii aparent imposibile !
1 2
margott pe 09 Septembrie 2011 14:15
Niciun comentariu ? Pacat. E unul din filmele vechi care-mi sunt dragi, un film care trasmite emotia omului nevoit sa lupte pentru supravietuire, intr-un mediu ostil.
1 2
Salbaticul pe 29 Aprilie 2019 13:15
50 caractere,50 caractere,50 caractere,50 caractere=nota 10.
0 1
Dragos.87 pe 08 Iulie 2018 15:13
Este un film clasic foarte reusit regizat bine iar actorii sau descurcat formidabil.Un film despre supravietuire in care mentalul este pus la grele incercari.Nu trebuie ratat sub nici o forma!
0 1
cosmin742000 pe 15 Septembrie 2016 10:22
Un film de supravietuire foarte bun , cu tensiune si suspance
0 6
eduard_stratan pe 31 iulie 2021 13:03
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul înca vreo 2 ani pâna te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre The Flight of the Phoenix

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Flight of the Phoenix
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells