Articole Resident Evil: Afterlife

(2010)

Resident Evil : Viața de apoi

Distribuția lui Resident Evil: Viața de apoi

Distribuția lui Resident Evil: Viața de apoi ne prezintă, pe lângă actorii familiari și îndrăgiți ai seriei, și fețe noi. Dar indiferent cât de populare pot deveni unele personaje, ne previne Anderson, nu există garanții că ele vor supraviețui în lumea brutală și futuristă a acestui film.
“Seria The Resident Evil a devenit cunoscută pentru readucerea pe ecran a unor personaje îndrăgite,” spune Anderson. “De asemenea e cunoscută pentru faptul că le lasă să moară, fără avertisment. Am stabilit de la început că numai motivul că ești un personaj important în jocul video sau în ultimul film din serie, nu înseamnă neapărat că nu te vom ucide în filmul actual. S-a întâmplat mai multor personaje din ultimul episod. Cred că asta ridică nivelul de incertitudine din filmele noastre, care te ține cu sufletul la gură.”
Totuși, există o constantă în această serie: Alice, interpretată de Milla Jovovich. “Alice este eroina supremă,” spune producătorul Don Carmody. “Ea este o combinație de Wonder Woman și Indiana Jane, care știe să se bată, eliminându-și pe rând dușmanii.”

După opt ani și patru filme, Jovovich cunoaște rolul mai bine ca oricine, afirmă Anderson. “Când i-am vorbit pentru prima oară despre Alice, am făcut referire la profesioniști cum ar fi Clint Eastwood din filmele cu Dirty Harry, Charles Bronson, Steve McQueen. Ei au jucat personaje existențiale, dar, doamne, cât erau de grozavi! O mulțime de actori au încercat să devină noul Clint Eastwood sau noul Steve McQueen, dar în ceea ce privește femeile, puține sunt cele care pot să interpreteze roluri de genul acesta și încă foarte convingător, ca Milla.”

De fapt, Jovovich este una dintre puținele femei în stare să susțină o întreagă serie de filme de acțiune. “Sigourney Weaver a mai avut un astfel de succes cu seria Alien,” subliniază Anderson. “Cred că se datorează aceluiași motiv. Este o actriță excelentă, care te face realmente să crezi în extratereștri și în lumea aceea îndepărtată dintre stele. Milla face același lucru în filmele noastre.”
Jovovich recunoaște să s-a atașat de personajul ei de-a lungul acestor ani. “Întotdeauna mă emoționează să văd ce i se mai întâmplă și unde ajunge,” explică actrița. “Alice a devenit o parte importantă a vieții mele. Pe măsură ce m-am implicat tot mai mult în lumea ei, ea a devenit o parte din mine.”

Personajul a evoluat de la primul film, după cum afirmă Jovovich. “Alice a debutat ca un personaj inocent care nu-și aduce aminte nimic din ceea ce s-a întâmplat cu ea. La scurt timp își dă seama că ea a fost cea care a provocat accidentul care a declanșat apariția virusului T. De aceea, în cel de-al doilea film, ea e chinuită de remușcări și se auto-detestă.

“Deoarece Umbrella Corporation încearcă în permanență să o captureze, ea nu-și poate permite nicio apropiere umană pentru că oamenii care s-ar afla lângă ea ar putea fi și ei capturați,” continuă ea. “Alice a devenit pe parcurs o persoană foarte singuratică. În acest film, ea își redobândește respectul de sine. Pentru prima dată după multă vreme, ea simte din nou că aparține acestei lumi. Din punctul meu de vedere, ca actriță, personajul a parcurs o evoluție frumoasă.”

Odată cu fiecare film, Anderson a încercat să o supună pe Jovovich unei noi provocări. În Resident Evil: Viața de apoi, el îi dă sarcina să interpreteze o armată de clone ale lui Alice. Jovovich a abordat perspectiva rolului multiplu cu entuziasm. “Desigur că eu nu sunt decât una singură,” apune ea. “Dar trebuie să le joc pe toate acele clone ale lui Alice care apar în film. Am vrut să fiu creativă și am încercat să-i dau fiecăreia dintre ele o personalitate aparte. Ele nu constituie copii identice ale lui Alice.”

Anderson crede că diferențele trăsăturilor caracteriale sunt extrem de subtile, pentru că el nu și-a dat seama de ele decât când a început procesul de montaj. “Abia când am compus trei dintre Mille, mi-am dat seama că ele erau trei personaje diferite. Cu siguranță, franșiza e generată de Milla, iar ea o dezvoltă, contribuind din toate puterile. Oamenii văd onestitate și integritate în ceea ce face și de aceea vin la filmele ei.”

Resident Evil: Viața de apoi o reunește pe Alice cu o altă supraviețuitoare care a apărut în filmul precedent al seriei, Claire, interpretată tot de Ali Larter. Jovovich are aceeași simpatie față de colega sa de platou, ca și Alice față de tovarășa sa de arme. “Suntem cu adevărat o echipă,” spune Jovovich. “Ea aduce mult realism materialului. E o plăcere să joci alături de o femeie puternică, inteligentă, minunată. Ea mă inspiră să dau tot ce am mai bun, iar eu cred că prezența mea o face să fie din ce în ce mai bună. E grozav să lucrezi alături de cineva care te inspiră.”

Tehnologia 3-D a ridicat ștacheta franșizei, după părerea lui Larter. “Filmul se află în primele rânduri ale tehnologiei 3-D, și mi se pare fantastic să participi la crearea unui lucru nou,” spune ea. “Aceasta este viziunea lui Paul Anderson asupra a ceea ce s-ar întâmpla dacă lumea ar fi la un pas de final. Vor fi zombii și violențe și luptă pentru supraviețuire. Realizând imaginile în 3-D, le-am conferit un enorm dinamism, pur și simplu au luat foc.”

În ciuda tehnologiei avansate care s-a folosit pentru realizarea filmului, unele aspecte ale producției necesită încă actori care să execute în fața camerelor secvențe de acțiune foarte grele. “Atât Milla cât și eu iubim să executăm personal cascadoriile, iar filmul ăsta a fost extrem de atractiv pentru că a presupus mai multă implicare fizică,” afirmă Larter. “Am filmat și pe o ploaie torențială, și scufundate până la genunchi în noroi. Oamenii alunecau și cădeau, eu eram cu fața în nămol și când m-am uitat în sus am văzut 110 oameni în galoși, cu pălării, mantale de ploaie, înfofoliți până la ochi și m-am gândit, oare chiar asta trebuie să fac eu azi?”

În fiecare dintre filmele anterioare, Alice a creat fel de fel de familii surogat împreună cu supraviețuitorii pe care i-a întâlnit. De data aceasta, Anderson a adăugat o relație frate –soră, prin personajul cunoscut în jocul video, Chris Redfield, fratele lui Claire. “Îmi place dinamica de familie pe care a adăugat-o Paul relației personajelor” spune Larter. “Cred că el ancorează filmul într-un mediu în care oamenii pot relaționa. Dar asta un înseamnă că apelăm la clișeul reuniunii de familie de genul ‘O, ce bine îmi pare că te-am regăsit, frate’. Întâlnirea lor e mai degrabă o secvență de luptă acerbă decât o reuniune plăcută.”

Wentworth Miller, care interpretează de patru ani rolul lui Michael Scofield din “Prison Break,” se găsește în spatele gratiilor când apare pentru prima dată personajul său în film. “Când a început dezastrul, Chris Redfield lucra la o unitate militară care se afla încartiruită la închisoare,” explică el. “Când au eliberat prizonierii pentru a lupta cu toții împotriva zombilor, ei l-au confundat pe Redfield cu un gardian și l-au abandonat într-o celulă de maximă securitate din închisoare.”

De asemenea, un actor nou care apare în filmul actual Resident Evil este Boris Kodjoe, care-l interpretează pe Luther West, șeful neîntronat al unui mic grup de supraviețuitori care se baricadaseră într-o închisoare. “Luther este un lider înnăscut,” spune Kodjoe. “El este un fost atlet care-și asumă poziția de lider din necesitate. El este sigur pe el, foarte disciplinat, iar aceste trăsături îl ajută să-și mențină echilibrul mintal.”

Kodjoe promite fanilor că Resident Evil: Viața de apoi este de departe cel mai înfricoșător film al seriei. “Zombii sunt atât de groaznici încât depășesc orice închipuire,” explică el. “Sunt ceva special, niște super-zombi. Unul dintre ei, inspirat din jocul video, se numește Axeman. Acesta este atât de monstruos încât îl face pe personajul meu să pară un pigmeu. Cred că publicul va fi surprins de Axeman—e cu adevărat intimidant. Iar la fiecare pas se ivește o surpriză.”

Orice poveste care se desfășoară la Hollywood trebuie să includă un producător de film, iar în Resident Evil: Viața de apoi, rolul acesta este îndeplinit de Bennett Sinclair, interpretat de Kim Coates. Coates îl apreciază pe Anderson pentru faptul că a creat un personaj colorat și apoi l-a lăsat să se dezvolte independent. “Paul e nemaipomenit,” exclamă el. “M-a lăsat să completez personajul aducându-i o trăsătură de umor. Bennett este un încrezut și se mai și laudă cu asta. “

Actorul spaniol Sergio Peris-Mencheta întregește grupul supraviețuitorilor. Resident Evil: Viața de apoi este al doilea film pe care-l face în Statele Unite. “Faptul că am fost distribuit în acest film înseamnă pentru mine îndeplinirea unui vis mai vechi,” afirmă el. Am jucat jocul ăsta timp de ore întregi acasă, împreună cu prietenii mei, dar nu m-am gândit niciodată că voi reuși să ajung unul dintre luptătorii care împușcă zombii.”

Marele ticălos din film este Albert Wesker, președintele Umbrella Corporation..
El este un personaj important în jocul video, “Președintele Wesker era un tip cumsecade în primele jocuri,” spune Bolt. “A devenit însă un mare ticălos, pentru că îi plac ticăloșiile. El le comite fără să devină ridicol, așa că i se potrivește prezentarea făcută în film. Iar actorul care-l interpretează pe Wesker, Shawn Roberts, a lucrat mult pentru a-l realiza în felul ăsta.”

Pentru că Alice știe că Wesker este indestructibil, ea trebuie să scornească tot timpul alte modalități de luptă pentru a-l învinge, iar aceasta conduce la unele dintre cele mai incredibile scene de luptă. Jovovich spune că Roberts este perfect pentru rolul lui Wesker. “În fața camerei de filmat, el este ca Terminatorul,” spune ea. “El umple ecranul. În ultimul film, Wesker era un personaj mult mai liniștit, care stătea mai tot timpul în sala de consiliu, așa încât eu cred că spectatorii vor fi încântați să-l vadă bătându-se.”

Despre producție Adăugarea unei noi dimensiuni: Filmări în 3-D
jinglebells