Articole Mr. Bean's Holiday

(2007)

Mr. Bean în vacanță

Despre realizatori

Tim Bevan si Eric Fellner (producatori) conduc Working Title Films inca din 1992, leadera companiilor de productie de film din Europa, fondata in 1983. impreuna, Bevan si Fellner au produs peste 70 de filme ce au adus un profit de aproape 3 miliarde de $ din intrega lume. Dintre acestea, 4 au obtinut Premii Oscar® (pentru Tim Robbins cu filmul Dead Man Walking, Fargo al lui Joel si Ethan Coen si Elizabeth al lui Shekhar Kapur), 20 de Premii BAFTA (printre care Love Actually si Four Weddings and a Funeral) si premii prestigioase la Festivalurile Internationale de Film de la Cannes si Berlin.

Unul dintre cele mai recente filme pe care l-au produs pentru Working Title Films este Pride & Prejudice, regizat de Joe Wright, film ce i-a avut in distributie pe Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn si Donald Sutherland. in curand va mai aparea Got Stuff, produs de cei doi si regizat de Phillip Noyce, film in care joaca Tim Robbins si Derek Luke. Cel mai recent film produs de cei doi este filmul lui Kirk Jones, Nanny McPhee, cu Emma Thompson, Colin Firth si Angela Lansbury.Peter Bennett Jones (producator) este fondatorul si Presedintele companiilor Tiger Aspect si PBJ Management. Filmele produse de el au fost premiate de multe ori. Filmografia sa cuprinde Mr Bean, The Vicar of Dibley, Playing the Field, Billy Elliot.

Simon McBurney (producator executiv si scenarist) este actor, regizor si scenarist. A jucat de curand in The Last king of Scotland. Alte filme din palmaresul sau sunt: Friends with Money cu Jennifer Aniston si Frances McDormand, The Human Touch, The Manchurian Candidate, The Reckoning, Sleepy Hollow. In prezent filmeaza la The Golden Compass. Lucreaza si in teatru si este renumit in intrega Europa ca un regizor foarte bun.Steve Bendelack (regizor) a debutat in cinematografie in 2005 cu The League of Gentlemen’s Apocalypse, film produs de studioul Tiger Aspect. Este bine cunoscut ca regizor de comedie pentru televiziune. A facut multe seriale comice cum ar fi: Little Britain, french and Saunders, the Royal family, The Lenny Henry Christmas Show, Spitting Image, Fist and Fun. Cu The League of Gentlemen a castigat un premiu BAFTA pt cea mai buna comedie in 2000. A mai regizat multe show- uri live cum au fost Frank Skinner, Newman si Baddiel precum si Lee Herring. In 1994 a regizat Peter and the Wolf: A Prokofiev Fantasy povestit de Sting si dirijat de Claudio Abbado, spectacol care a primit un premiu Emmy. A regizat multe filme documentare pentru BBC dar si multe spoturi publicitare.

Sinopsis Despre distributie
Film - Mr. Bean's Holiday

Mr. Bean's Holiday

(2007)
Mr. Bean în vacanță
7.5 1271 voturi 91 păreri
jinglebells