Articole Ils

(2006)

Ei atacă

Despre actori

Xavier Palud si David Moreau cautau niste actori capabili sa se investeasca total in film, sa se puna in situatiile emotionale apropiate celor pe care le traiesc personajele filmului. Miza filmului este una instinctiva, viscerala, si actorii trebuie sa transmita emotii cu foarte putine replici la indemana.

Pentru a gasi cuplul pe umerii caruia sta filmul, regizorii au cerut actorilor veniti la auditii sa improvizeze in jurul unei situatii date. Olivia Bonamy si Michaël Cohen au fost actorii cei mai reactivi, si in acelasi timp cei mai generosi.Prima idee a regizorilor pentru a obtine cat mai mult de la actori a fost sa ii puna intr-o stare de neliniste astfel cum nu au mai avut inainte, o stare in care sa-si traiasca fobiile. Cu toate acestea s-au retractat rapid. Si-au dat seama ca aceasta intentie era una extrema: "De multe ori ambianta locurilor, a casei sau a subteranelor era atat de sinistra, de bizara, ca nu era nevoie de nimic in plus ca sa te simti si sa pari foarte infricosat", sublinieaza David Moreau.

Regizorii s-au mai gandit sa nu-i lase niciodata pe Bonamy si pe Cohen sa-i intalneasca pe actorii care ii vor juca pe cei care ii asalteaza. "Dar nu a fost posibil din punct de vedere tehnic - cu atat mai mult cu cat acei actori erau chiar foarte simpatici si ca mancam mereu impreuna!.Olivia Bonamy sufera de cateva fobii, printre care frica de gol si claustrofobie. Insa in Ils actrita are mai multe scene in care trebuie sa urce pe acoperis sau sa umble minute in sir prin subterane. Mai degraba decat sa lupte impotriva temerilor ei, actrita a decis sa le utilizeze pentru a-si hrani jocul si expresiile.

Filmarile s-au dovedit a fi foarte dure pentru actrita, care a marturisit ca foarte greu a mai adormit cateva luni bune dupa incheierea filmarilor, si ca facea de mai multe ori turul casei ca sa se asigure ca totul e in ordine.Olivia Bonamy s-a nascut pe 21 septembrie 1972 la Paris. In 1992, Patrice Leconte o alege pe Olivia Bonamy pentru a intrepreta in piesa Ornifle. Doi ani mai tarziu, isi face prima aparitie pe ecrane in Le Petit garçon de Pierre Granier-Deferre, apoi au urmat Jefferson la Paris de James Ivory in 1995, iar in 1996 o joaca pe fiica lui Anémone in L'Echappée belle. Pana in 1999, cand publicul o descopera drept iubita lui Jamel Debbouze in comedia Le Ciel, les oiseaux et... ta mère!.

Cinematograful incepe atunci sa-i placa. Dupa Le Ciel, les oiseaux et... ta mère!, ea se integreaza in "haremul" lui Claude Lelouch pentru filmul Une pour toutes, joaca unul dintre cele mai puternice roluri in La Captive de Chantal Akerman si este una dintre cele mai bune prietene a lui Emmanuelle Devos in sumbrul Sur mes lèvres de Jacques Audiard. In 2002, actrita tine pentru prima data afisul jucand o justitiara in filmul fantastic Bloody Mallory.Prospetimea lui Olivia Bonamy o predispune mai degraba la roluri lejere precum o dovedesc prestatiile sale drept tanara in cautarea sufletului-pereche in Filles perdues, cheveux gras, drept tanara buna de maritat in Mariage mixte (2004) sau in Célibataires (2005), alaturi de Guillaume Depardieu. In 2006, ea participa alaturi de Michaël Cohen la thrillerul Ils, prim film-soc al tandemului Xavier Palud/David Moreau.

Sinopsis Despre producție
jinglebells