Articole Flyboys

(2006)

Eroii cerului

Sinopsis

"Flyboys", primul film în ultimii 40 de ani despre implicarea forțelor aviatice americane în primul război mondial, este inspirat de curajoasa poveste a tinerilor americani care au devenit celebri sub numele de Escadrila Lafayette. Prin nimic speciali înainte de război, ei s-au oferit voluntari în căutarea aventurii, dar au devenit eroi. Până acum niciun film nu a mai prezentat cu atâta acuratețe pericolul și andrenalina din luptele aeriene care au reprezentat un rol atât de important în rezistenta Aliață.

În 1917, înainte de intrarea oficială în război a Statelor Unite, forțele aliate ale Franței, Angliei și Italiei, de-abia puteau face față asalturilor Germaniei. Câțiva tineri americani s-au oferit să lupte alături de forțele franceze. Unii au ales să lupte în infanterie, alții să se alăture Crucii Roșii. Dar 38 dintre ei au ales ceva diferit: ei au decis să învețe să zboare.

Motivul pentru care s-au înrolat a fost diferit pentru fiecare: Blaine Rawlings (James Franco) era în căutarea unui scop după ce ferma familiei o fost închisă de către o banca, Briggs Lowry (Tyler Labine) este obligat să se înroleze de către autoritarul său tată, în timp ce boxerul de culoare Eugene Skinner (Abdul Salis) vrea să-și răsplătească țara pentru toleranța rasială cu care l-a acceptat. Dar sub comanda căpitanului francez Thenault (Jean Reno) și cu veteranul american Reed Cassidy (Martin Henderson) la conducere, acești tineri americani au brăzdat cerul plini de curaj și și-au riscat viețile, nu doar înfruntând forțele inamice ci și folosind avioanele cu greșeli de proiectare, neîncercate de nimeni până atunci.

Sinopsis (en) Interviu cu producătorul Dean Devlin
jinglebells