Articole Dumb and Dumber To

(2014)

Mai tăntălău, mai gogoman

Despre distribuție

Actorul premiat Jim Carrey (Lloyd) a fost onorat atât pentru filmele de comedie cât și pentru rolurile dramatice. Carrey a câștigat un Glob de Aur pentru cea mai bună interpretare a unui actor într-un rol dramatic, pentru rolul principal din The Truman Show.

A câștigat al doilea Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un mizical sau comedie, pentru rolul Andy Kaufman din Omul din Lună al lui Milos Forman. Carrey a primit mai multe Premii MTV Movie, People's Choice și Nickelodeon Kids' Choice.

Recent, în mai 2014, Carrey a primit titlul de Doctor Honoris Causa șa Maharichi University of Management din Fairfield, Iowa. În discursul de recepție, Carrey le-a spus absolvenților: „S-ar putea să dați greș în ceea ce nu vă place, așa că ați putea totuși să faceți ceea ce vă place”.

În 1994, după câteva sezoane de succes cu In Living Color, Carrey a atras atenția publicului la nivel mondial când a jucat în personajul cu același nume din comedia Ace Ventura: Detectuvu' lu' pește. În anii următori, el a apărut în continuarea Ace Ventura: Un nebun în Africa, a apărut în rol dublu Riddler/dr. Edward Nygma în Batman Forever , al lui Joel Schumacher și în Tipul de la cablu al lui Ben Stiller.

Jeff Daniels (Harry) a jucat cu distincție timp de peste 38 de ani pe scenă, pe micul și marele ecrane. Pentru întruchiparea lui Will McAvoy din filmul HBO Redacția, Daniels a primit, în 2013, Primetime Emmy Award pentru actor în rol principal într-un serial dramatic. Pentru rolul său din acest serial, el a mai primit și nominalizări la Globul de Aur, Premiile Satellite și SAG.

În teatru, Daniels a primit o nominalizare la Premiul Tony pentru cel mai bun actor în apreciata producție de pe Broadway God of Carnage. A prmit nominalizări la Drama League și Drama Desk Awards pentru Blackbird și nominalizare la Drama Desk Award pentru Lemon Sky de la Second Stage Theatre și pentur producția de pe Broadway Fifth of July.

Daniels a câștigat un Obie Award pentru rolul dinadaptarea piesei lui Dalton Trumbo Johnny Got His Gun La Circle Repertory Company. El este forndatorul companiei de teatru Purple Rose din Chelsea, Michida, pentru care a scris 15 piese. În această toamnă, Daniels a lansat „Days Like These”, al șaselea album muzical al său, disponibil pe www.jeffdaniels.com.

Actor, comic, scriitor, producător și regizor, Rob Riggle (Travis Lippincott/cpt. Lippincott) a fost prezent în filmele de comedie timp de peste 15 ani. Recent, Riggle a jucat în comedia 20th Century Fox Hai să fim polițiști! în care a apărut alături de Damon Wayans jr. și de Jake Johnson. În plus. Riggle a fost văzut în comedia de succes a celor de la Sony 22 Jump Street: o adresă de pomină, precum și în continuarea din 2012, O altă adresă de pomină, în care a jucat rolul principal.

Riggle a imprumutat recent vocea sa lui Curt din Hell & Back¸o comedie animată interzisă minorilor, alături de Mila Kunis și Susan Surandon și a terminat producția GFM Films Absolutely Anything, cu Kate Beckingsale, Simon Pegg și Robin Williams.

Riggle s-a născut în Louisiana Kentucky și a crescut în Overland Park, Kansas. El a mers la Mission South High School și la colegiu la Universitatea Kansas. A obținul licența în teatru și film și mai târziu și-a luat masteratul în administrație publică la Universitatea Webster.
Acum, el locuiește în Los Angeles cu soția și cei doi copii ai lor.

Note de producție Despre realizatori
jinglebells