Drumeț în calea lupilor

(1988)

Drumeț în calea lupilor

Poster Drumeț în calea lupilor Poster Drumeț în calea lupilor
 • Regia

  Constantin Vaeni
 • Cu

  George Alexandru, Cătălina Mustață
 • Gen film

  3 voturi

 • Durata

  108 minute
 • Premiera in Romania

  1988

Sinopsis Drumeț în calea lupilor

Constantin Văeni reușește să transpună o filă din istoria modernă a României, un moment de criză majoră, când oamenii derutați de istorie au comis cele mai condamnabile fapte cu putință împotriva umanității. Un film despre asasinarea lui Nicolae Iorga.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: salo
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

AKA

 • Traveling in Front of Wolves

Produs de

Casa de Filme 5

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Pro Video

Țara

Romania

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 21 Decembrie 2015 07:37
Brutalitate vs. rațiune
Film de propagandă, „Drumeţ în calea lupilor” prezintă ultimele ore din viața profesorului Nicolae Iorga în contextul evenimentelor tragice ale anului 1940, fiind construit artificial pentru reda o confruntare de idei fictivă între savantul de renume mondial și criminalii fasciști care l-au asasinat într-o tentativă de vendetă politică. Confruntarea nu a existat în realitate și este greu de crezut că o bandă de brute semianalfabete, dirijate de un viceprim-ministru semidoct, ar fi putut să poarte o discuție de idei atât de elaborată pe tema filozofiei istoriei.

Scenariul este o înșiruire de lozinci politico-filozofice debitate cu unicul scop de a arăta aservirea conducerii legionare a statului român unei clici naziste ce promova cultura urii și a crimei. „De-ar fi să piară Axa, să se prăbușească întreg neamul românesc cu ea”, afirma… citeşte

4 2
NuGaseamNumeLiber pe 22 iulie 2018 04:20
Toate ca toate, dar cum l-ai scos Pe Horia Sima semidoct?
cezarika21 pe 22 iulie 2018 06:28
E o părere personală formată din câte am citit despre el și din cât l-am auzit vorbind. Am scris semidoct, nu incult, e o mare diferență între termeni. Mie mi-a făcut impresia unui om care dorea să pară mai cult decât era. Nu avea nici pe departe carisma lui Codreanu, ci doar un puternic instinct de arivist.
mitza2003ro pe 01 Iulie 2020 11:28
Extraordinar cum și-a intrat în rolul lui Nicolae Iorga,în acest film Valentin Teodosiu. Acest film ne prezintă o parte din nelegiuirile înfăptuite de către legionari si ultimele zile ale lui Nicolae Iorga,un titan al gândirii europene recunoscut universal,înainte de a fi ucis de către legionari.
0 0
cosmin742000 pe 23 Noiembrie 2016 07:24
Un film romanesc despre asasinarea lui Nicolae Iorga , ecranizare dupa Dinu Sararu
0 2
MrJuVe pe 27 Mai 2012 18:56
Bun doar ca si constructie, dar departe de obiectivitatea istorica, chiar foarte departe. Propaganda curata.
0 3
Vegetarian pe 17 Ianuarie 2015 08:59
Tocmai au fost ucisi caricaturisti in Paris , filmul aceste prezinta uciderea unui savant , doctor honoris cauza la mai multe facultati din Anglia ,Franta , Italia etc ..
Filmu asta arata ca acolo unde este un car de intelepciune este si un car de nebunie .
Galileo Galilei a infuriat biserica , si in luna iunie 1633, Galileo Galilei a fost convocat, asa cum se stie, in fata unui tribunal laic aflat sub controlul inchizitiei, pentru ca sa "abjure, sa blesteme si sa deteste" propriile sale afirmatii, prin care sustinuse pana atunci o erezie si anume aceea ca Soarele este fix, iar Pamantul se invarte in jurul lui si nu invers .
Legenda adauga ca, dupa ce i-a facut pe plac inchizitiei asa cum a vrut ea, Galileo a adaugat, numai pentru cei apropiati si bineinteles pentru posteritate, celebrele cuvinte "eppur si muove" (ortografiate uneori si "e pur si muove"), in… citeşte

0 7
eduard_stratan pe 20 decembrie 2015 12:59
Iti multumim ca ne impartasesti si noua din vasta ta cultura!

Spune-ţi părerea despre Drumeț în calea lupilor

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Drumeț în calea lupilor
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells