Articole Der geköpfte Hahn

(2008)

Cocoșul decapitat

Despre actori

Absolventa a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L Caragiale din Bucuresti, Victoria Cocias si-a inceput cariera de actrita in 1980 pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botosani. In 1981 obtine Premiul pentru interpretare pentru rolul Mama din Demiurgul, regizat de Vasile Voiculescu.

Intre anii 1981-1985, Victoria Cocias a lucrat la Teatrul Dramatic din Brasov, iar in anul 1982 obtine un alt Premiu pentru interpretare pentru rolul Elisabeth din Cine sunt eu de Eduard Albee. Intre anii 1986-2007, actrita joaca la Teatrul C.I. Nottara Bucuresti. Interpretarea sa din piesa "Maria Callas - La Divina" adaptare dupa Terrence McNelly, a fost foarte apreciata.

In legatura cu personajul interpretat in filmul Cocosul Decapitat, actrita Victoria Cocias a declarat: "Am avut o mare bucurie cu acest personaj - mama lui Felix - in momentul in care autorul romanului Cocosul Decapitat, dupa care a fost facut filmul, Eginald Schlattner mi-a spus ca a fost impresionat de autenticitatea personajului, si de asemanarea cu mama sa."

Dorel Visan s-a nascut la data de 23 iunie 1937 in comuna Tauseni (judetul Cluj). A absolvit in anul 1965 cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale din Bucuresti. Dupa absolvirea facultatii, a fost angajat ca actor la Teatrul Lucian Blaga din Cluj. Debutul pe marele ecran a avut loc in anul 1974, in comedia Pacala, iar patru ani mai tarziu a jucat in Intre oglinzi paralele, in regia lui Mircea Veroiu. In anul 1995, regizorul Stere Gulea i-a oferit rolul principal (senatorul Vartosu) in filmul Senatorul melcilor. Pentru prestatia din film a primit Premiul Pentru Interpretare Masculina, la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier - Franta.

Ioana Iacob s-a nascut pe 24 februarie 1980 in Timisoara. In anul 2002 a absolvit Universitatea de Vest Timisoara, Sectia de actorie - limba germana.

Legat de experienta traita in timpul filmarilor la Cocosul Decapitat, actrita a declarat: "Ma gandesc cu drag la perioada filmarilor si la oamenii cu care am lucrat. Pentru mine a fost o experienta bogata si interesanta sa particip la o productie multilingva si sa fiu in preajma unor profesionisti ai filmului."

Axel Moustache s-a nascut pe 6 august 1981 in Bucuresti. A absolvit UNATC-ul la clasa regretatului Adrian Pintea, promotia 2004. Intre 2005 si 2007 a fost angajat ca actor la sectia germana a Teatrului National din Sibiu. A fost nominalizat pentru rolul din Cocosul decapitat la premiile Undine Awards din Austria la categoria Cel mai bun actor de film - debut si a primit in 2007 premiul Generatia Asteptata la Gala Tanarului Actor. In prezent este unul din cei mai tineri actori ai Teatrului National din Bucuresti.

Despre Cocosul decapitat Moustache declara: "O parte din istoria Romaniei si a Europei. Personaje interesante si cu bogata traire interioara. Un film european!"

Premiile Gopo Despre realizatori
jinglebells