Ciulinii Bărăganului

(1958)

Ciulinii Bărăganului

Poster Ciulinii Bărăganului Postere Ciulinii Bărăganului

Sinopsis Ciulinii Bărăganului

Mai mult
In campia de sud a tarii, s-a pastrat din strabuni obiceiul ca toamna, cand vantul incepe sa smulga ciulinii, unii copii sa plece in lume, sa-si afle norocul. In aceasta situatie se afla micul Matache (Nuta Chirlea), care, dupa moartea tatalui sau, isi paraseste caminul parintesc. Drama micului Matache incepe cu o asemenea cursa dupa ciulini, cand tatal i se stinge de inanitie. Va asista, in drum, la o istorica rascoala a taranilor.

Adaptare dupa povestirea omonima a lui Panait Istrati.

"Viziunii sociologizante a…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Studioul Cinematografic Bucuresti

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ciprian34 pe 27 Martie 2012 21:11
Eu am onoarea sa fiu primul care comentez acest film cutremurator despre una din multele drame ale taranului roman,in acest film aceasta drama e vazuta prin ochii copilului Matache
5 2
Mihaitaa pe 23 Aprilie 2020 12:42
În Ciulinii Bărăganului vedem la tot pasul tristeţea de mână cu voioşia, greutăţile cu jocul, deznădejdea cu speranţele. Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuieşte această horă ciudată este Copilăria".Oamenii traiau vremuri grele deoarece lipsa hranei lipsea, ei munceau aproape non-stop pentru a duce o viata aproape decenta iar in unele ierni nu aveau haine si mancare pentru ca erau prea scumpe!
Matache are o perioada grea deoarece ramane fara parinti.Filmul ne invata sa apreciem tot ce avem, pentru ca mai tarziu o sa ne para rau.Copii nu aveau tehnologie si munceau pe camp.Acesta este un film ce ne invata cum putem trai daca lumea nu ar mai fi atat de modernizata!
Bosman Mihaita -9G

3 2
vio68 pe 14 Septembrie 2013 10:05
un film cutremurător despre drama țăranilor din perioada 1907
Sigur magistral au interpretat actorii noștri, dar aș dori să remarc de asemenea și rolul micuțului Matache .
2 0
eduard_stratan pe 25 August 2021 13:04
Filmul este facut cu ocazia comemorarii a 50 de ani de la rascoala din 1907, inabusita de glorioasa armata regala romana care la ordinul lui Carol I a tras cu tunurile in satele rasculate!
2 1
stefan.daniela pe 23 Aprilie 2020 20:10
"În" Ciulinii Bărăganului "vedem la tot pasul tristețea de mână cu voioșia, greutățile cu jocul, deznădejdea cu speranțele. Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește această horă ciudată este copilăria." Filmul arată traiul greu de atunci, copii erau luați să muncească pe câmp alături de părinți și se hrăneau cu pește deoarece nu aveau bani pentru a cumpăra altceva . Matache este personajul principal care trece prin niște momente grele mai ales după moartea mamei iar la puțin timp a tatălui el fiind doar un copil ce își dorea să trăiască altfel însă mereu a arătat că este puternic și a trecut peste , el ajunge în grija Tudoriței o femeie bună la suflet. Părerea mea despre film este că ar trebuii să prețuim mai mult ce avem și să petrecem mai mult timp cu familia.
1 1
user-5e21a42923b6f pe 23 Aprilie 2020 09:12
"În Ciulinii Bărăganului vedem la tot pasul tristețea de mână cu voioșia, greutățile cu jocul, deznădejdea cu speranțele. Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește această horă ciudată este copilăria". Ciulinii Bărăganului este un film care ne arată povestea unui copil pe nume Matache. Acest film ne arată vremurile grele. Oamenii munceau foarte mult pentru a avea ce pune pe masă, copiii nu mergeau la școală, familiile locuiau într-o cameră sau două.
Matache trece prin momente extrem de grele atunci când rămâne fără părinți.
Acest film ne învață să apreciem tot ce avem, pentru că noi avem tot ce ne dorim, de la educație până la tehnologie. Copiii din vremea aceea mergeau pe câmp, munceau cot la cot cu părinții. Noi avem o viață foarte ușoară față de ei. Am o părere foarte bună despre acest film, deoarece ne arată… citeşte

1 1
Iulidesprefilme pe 09 Decembrie 2012 18:46
Un regizor francez a ecranizat o proză a lui Panait Istrati, scriitor apreciat în Franţa.
1 2
user-5ea0503e753d9 pe 22 Aprilie 2020 17:10
În “Ciulinii Barăganului “ vedem la tot pasul tristețea de mână cu voioșia , greutățile cu jocul, deznădejdea cu speranțele. Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește această horă ciudată este copilăria. În filmul “Ciulinii Bărăganului” oamenii trăiau vremuri grele ,munceau pentru a duce o viața bună. Matache trece prin momente foarte grele deoarece acesta rămâne fără părinți. Copii din vremea aceea își ajutau părinții la munca de pe câmp și nu aveau dreptul la învățătura.Am o părere bună despre filmul “ Ciulinii Bărăganului “ deoarece ne arată cum puteam trăi și noi dacă lumea nu se moderniza. Filmul ne învață să apreciem tot ce avem deoarece în vremea aceea copii duceau o viață mult mai grea.
Meclea Mariana Iuliana Cornelia - 9G

0 1
user-5e29559cd2b77 pe 22 Aprilie 2020 16:35
În Ciulinii Bărăganului este prezenta tristețea dar si bucuria, greutățile cu jocul, deznădejdea cu sperantele, iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește această horă ciudata este copilăria.Opinia mea despre acest film este ca el ne arata cum erau timpurile cu multi ani in urma. Oamenii îndurau frigul, mergeau cu ziua la munca, de dimineata pana seara, copiii nu puteau sa meargă la școală, acestia erau nevoiți să muncească pentru a avea ce mânca. Matache trece printr-o perioadă proasta deoarece si-a pierdut părinții,dar el rămâne tare. Frîncu David-9G
0 1
user-5e2710bde5965 pe 22 Aprilie 2020 16:12
În Ciulinii Bărăganului vedem la tot pasul tristeţea de mână cu voioşia, greutăţile cu jocul, deznădejdea cu speranţele. Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuieşte această horă ciudată este Copilăria".Oamenii traiau vremuri grele,munceau foarte mult pentru a putea duce o viață decentă ,iar deseori iernile erau grele si foarte friguroase,si ei nu aveau hrană, haine pentru ca acestea erau foarte scumpe si nu își promitea oricine.
Matache trece printr o perioada foarte grea deoarece ramane fara parinti. Acest film ne învață să apreciem tot ce avem, pentru că noi avem tot ce ne dorim, de la educație până la tehnologie. Copiii din vremea aceea mergeau pe câmp și munceau împreuna cu parinții. Noi avem o viață foarte spre deosebire de ei.Acest film este unul interesant și bun, deoarece ne arată cum puteam trăi și noi dacă lumea nu se… citeşte

0 1
user-5e271285e3eaa pe 22 Aprilie 2020 15:26
"În Ciulinii Bărăganului vedem la tot pasul tristețea de mână cu voioșia, greutățile cu jocul, deznădejdea cu speranțele, iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește acestă horă ciudată este copilăria."
Acest film ne arata povestea tristă de viață a unui copil pe nume Matache, dar ne mai arată și vremurile grele pe care oamenii le trăiau cu mult timp în urmă.
Oamenii munceau foarte mult pentru a duce o viață cât de cât bună. Iernile erau foarte grele și friguroase, de multe ori nu aveau ce mânca, nu își permiteau haine pentru că erau scumpe.
Acest film ne învață să apreciem ceea ce avem, deoarece noi avem multe, avem tehnologie, educație bună, avem cu să ne îmbrăcăm, nu suntem nevoiți să muncim de mici.
Eu apreciez acest film, deoarece dacă oamenii nu se modernizau noi acum trăiam foarte greu.
Matache… citeşte

0 1
user-5e297650e4b34 pe 22 Aprilie 2020 15:24
“În "Ciulinii Bărăganului" vedem la tot pasul tristețea de mână cu voioșia ,greutățile cu jocul,deznădejdea cu speranțele.Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește această horă ciudată este copilăria.”Părerea mea despre acest film este una bună,deoarece ne sunt prezentate vremurile grele trăite de oameni cu mult timp in urmă.Familia era nevoita să muncească cu ziua pentru a avea ce pune pe masă.Traiul de atunci în comparație cu cel din prezent era unul lipsit de bunuri.Copii nu mergeau la școala,deoarece munceau alături de părinți.Cu toate acestea sătenii respectau tradiția,iar de sărbătoare făceau o masă mare si jucau în hore.În film este prezentată viața unui băiețel pe nume Matache,care a avut o copilărie grea și plină de tristețe.Acesta și-a pierdut ambii părinți,iar în final singurii prieteni au decedat,fiind nevoit să… citeşte
0 1
user-5e2778bc2d492 pe 22 Aprilie 2020 15:10
"În Ciulinii Bărăganului vedem la tot pasul tristețea de mână cu voioșia, greutățile cu jocul, deznădejdea cu speranțele. Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește această horă ciudată este copilăria". Ciulinii Bărăganului este un film care ne arată povestea unui copil pe nume Matache. Acest film ne arată vremurile grele. Oamenii munceau foarte mult pentru a avea ce pune pe masă, copiii nu mergeau la școală, familiile locuiau într-o cameră sau două.
Matache trece prin momente extrem de grele atunci când rămâne fără părinți.
Acest film ne învață să apreciem tot ce avem, pentru că noi avem tot ce ne dorim, de la educație până la tehnologie. Copiii din vremea aceea mergeau pe câmp, munceau cot la cot cu părinții. Noi avem o viață foarte ușoară față de ei. Am o părere foarte bună despre acest film, deoarece ne… citeşte

0 1
user-5e275c9b00d69 pe 22 Aprilie 2020 14:13
În Ciulinii Bărăganului vedem la tot pasul tristețea de mână cu voioșia, greutățile cu jocul, deznădejdea cu speranțele, iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuiește acestă horă ciudată este copilăria."
Filmul prezintă vremurile prin care treceau oamenii cu ceva timp în urmă. Aceștia munceau din greu pentru a avea ce pune pe masă, însă viața lor era destul de grea. Filmul ne învață să apreciem tot ce avem noi deoarece unii poate nu își pot permite tot ce ne permitem noi acum. Deși ei erau săraci, sătenii aveau un suflet bun. Matache a suferit mult in copilăria sa deoarece și-a pierdut mama iar apoi pe tatăl lui, rămânând singur pe lume fără nici un prieten Matache a devenit foarte puternic.Acest film ne invata ca ar trebui sa ne multumim cu ceea ce avem,deoarece viata noastra este mult mai usoara decat in acele vremuri si ne putem… citeşte

0 1
user-5e21a442b72d0 pe 22 Aprilie 2020 14:11
,,În Ciulinii Bărăganului vedem la tot pasul tristețea de mână cu voiosia, greutățile cu jocul, deznădejdea cu speranțele. Iar instrumentul prin care scriitorul înfăptuieste această horă ciudată este copilăria"
În acest film vedem cum se făceau lucrurile pe vremuri si ne aminteste că trebuie să fim recunoscători pentru ce avem acum. În film se prezintă povestea unui băiat, care a îndurat multe, dar nu s-a lăsat doborât. A îndurat pierderea mamei, si apoi a tatălui său, iar în final a tuturor prietenilor săi, care au murit când boierul i-a atacat cu tunurile. El a rămas singur si orfan, dar a avut puterea de a continua. Vremurile atunci erau mai dure față de cum sunt acum, dar ei au continuat sa zâmbeasca si să se bucure de oamenii care erau in viața lor. Matache a fost un băiat curajos, a reusit să facă față tuturor greutăților pe care… citeşte

0 1

Spune-ţi părerea despre Ciulinii Bărăganului

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Ciulinii Bărăganului
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells