Articole Castlevania

(2011)

Castlevania

Sinopsis

In aceasta adaptare a popularei serii Konami, un vanator de vampiri calatoreste adanc in labirinturile vizuinii lui Dracula, pentru a se lupta cu cele mai de temut creaturi din istorie. Filmul, inspirat de un joc video cu vampiri din anii ‘90 si are ca personaj central un cavaler din Transilvania, care se adaposteste de armata turca impreuna cu oamenii sai intr-un castel gotic. Cavalerii descopera in curand ca locul este controlat de vampirii din “familia originala”.

Acest film este intitulat “Castlevania”, iar scenariul se afla sub pana scriitorului Paul W.S. Anderson si sub comanda regizorului Sylvain White, care mai tarziu a renuntat la film, alti regizori fiind cautati pentru regie. Pelicula Castlevania urma sa fie filmata la sfarsitul verii in Romania si Africa de Sud si urma sa aiba premiera la sfarsitul anului 2009. In cautarea unui regizor si din lipsa de un scenariu decent, producatorii au ales sa renunte la realizarea filmului, care intrase deja in ceea ce americanii numesc “production hell” – o organizare fara rezultate pentru inceperea filmarilor.

Intr-un interviu acordat celor de la ShockTillYouDrop.com, Aaron Sims, creatorul de drept al mai tuturor monstrilor si personajelor supranaturale din ultimii ani cinematografici (Clash of the Titans, Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief, Wolverine, Green Lantern), a oferit cateva informatii despre doua proiecte care se tot anunta cam de multisor.

Astfel, Castlevania, adaptarea celebrelor jocuri video create de Konami, il asteapta pare-se pe cineastul James Wan. Intre timp Sims isi vede de treaba si schiteaza designul personajelor care vor aparea in film. E vorba, printre altele de o Meduza – nu acvatica, ci imposibila si probabil cu serpi in cap -, si de niste vampiri care vor arata oarecum diferit de ceea ce-am vazut noi cinefilii pana acum. Daca sunteti fani ai jocurilor poate stiti despre ce e vorba. Intr-o cu totul alta ordine de idei, producatorii filmului vor sa-l faca original, creativ, proaspat, dinamic si pe placul hoardelor de fani. Asta inseamna ca e musai o finantare independenta. Iata si celelalt motiv pentru care productia peliculei inca asteapta sa fie demarata. Daca se implica marile studiouri, s-a zis cu originalitatea, daca se cauta insa sponsori independenti, s-a zis cu eficienta, cu actorii de prima mana, si cu marketingul profesionist.

jinglebells