Articole Blades of Glory

(2007)

Tăișul gloriei

Despre realizatori

WILL SPECK & JOSH GORDON (Regizori) regizeaza impreuna inca de cand s-au intalnit la Universitatea New York la Scoala de Arte Tisch. Ultima lucrare-film din studentie, Idyllwild (productie pe care au scris-o si regizat-o impreuna), s-a aflat printre Finalistele Premiului Academiei Studentesti 1994 si a fost premiata la multe alte festivaluri. Dupa finalizarea studiilor, ei au scris si regizat un alt film de scurt-metraj, Culture, care a fost nominalizat in 1999 la Premiile Oscar® la categoria 'Cel mai Bun Film de Scurt-Metraj'. De-a lungul a sapte ani in care au regizat mai multe reclame, munca lui Speck si a lui Gordon fiind extrem de apreciata. Doua dintre spoturile regizate de acestia se afla in colectia permanenta "Excellence in Advertising" a Muzeului de Arta Moderna. Cei doi au regizat reclame pentru o gama larga de clienti, printre care, spoturi pentru Pepsi, IKEA, Budweiser, Sears, Geico, Sega, Coca-Cola, Samsung si Levi's.

Fratii JEFF COX & CRAIG COX (scenaristi/autorii povestii) au crescut in Chicago and Phoenix. Jeff este absolventul Universittii din New Zork, unde a studiat arta dramatica, in timp ce Craig a urmat cursurile scolii de actorie ale Universitatii DePaul. Cei doi frati adesea nu sunt crezuti cand spun ca Blades of Glory este primul scenariu pe care l-au scris impreuna, dar acesta este adevarul. In prezent, ei lucreaza la scenariul unei comedii despre prima competitie olimpica din Grecia Antica pentru regizorul Peter Segal si producatorii Mary Parent and Scott Stuber.BEN STILLER (Producator) este un actor, regizor, producator si scenarist original. De curand el a acceptat sa-si imprumute vocea unui personaj din Madagascar 2, dupa ce a mai facut acest lucru in 2005 in prima parte a filmului, Madagascar, alaturi de David Schwimmer, Chris Rock si Jada Pinkett Smith. Stiller aputut fi vazut ultima oara pe marele ecran in Night at the Museum. Anterior, Stiller a mai jucat in comedia de succes Meet the Fockers alaturi de Robert DeNiro, Dustin Hoffman si Barbra Streisand.In 2004, Stiller a jucat in comediile Dodgeball: A True Underdog Story, Starsky & Hutch si Along Came Polly. De asemenea, acesta a mai interpretat roluri in filme ca: Zoolander; Meet the Parents; comedia The Royal Tenenbaums; There's Something About Mary; Permanent Midnight; Your Friends & Neighbors; Zero Effect; Flirting With Disaster; Empire of the Sun.

Stiller si-a facut debutul regizoral in 1994 cu productia mult apreciata Reality Bites, in care a si jucat alaturi de Winona Ryder, Janeane Garofalo si Ethan Hawke. A continuat apoi cu The Cable Guy, film ce i-a avut in distributie pe Jim Carrey si Matthew Broderick.De-a lungul carierei, STUART CORNFELD (Producator) a fost producator, co-producator si producator executiv, munca lui reflectandu-se in filme ca: The Elephant Man; National Lampoon's European Vacation; The Fly; Wilder Napalm; Kafka; Mimic.

Cornfeld este partenerul de productie al lui Stiller la Red Hour Films, producand impreuna: Zoolander; Starsky & Hutch; si Dodgeball: A True Underdog Story.

Sinopsis Despre distributie
jinglebells