Articole Æon Flux

(2005)

Aeon Flux

Despre personaje

Personajul principal, Aeon Flux, care da si titlul filmului, este – asa cum sugereaza si numele ei – un agent energic ce lupta pentru un grup de rebeli (denumiti Monicanii) impotriva guvernului din Bregna, condusa de Trevor Goodchild. Inalta, sexy si mortala, lui Aeon i se da misiunea de a-l asasina pe Trevor: o misiune pe care a asteptat-o intreaga ei viata. “Ea crede ca aceasta misiune ii va schimba viata si toul va deveni mai bun, dar nimic nu este atat de simplu”, spune Charlize Theron, cea care o interpreteaza pe Aeon.

Theron remarca faptul ca Aeon Flux este gen de film total diferit de cele in care a mai jucat pana acum. Urmirind serialul animat al lui Peter Chung, a gasit inspiratie, dar a avut si libertatea de a-si crea propriul personaj.
“Aeon este un personaj destul de uman”, spune Kusama. “Ea este curajoasa si impredictibila, dar are de asemenea si simtul umorului si al onoarei. Am vrut sa ma asigur ca aceste elemente umane sunt observabile”.

Bregna este condusa de Trevor Goodchild, un dictator generos, a carui dominatie este absoluta, dar care are pretentia ca Bregnanii sa-l aiba la inima. Pe masura ce Aeon se apropie de Trevor – scopul misiunii ei secrete – asasinatul si indeplinirea scopului sunt oprite de conexiunile ce exista intre ei.

Marton Csokas il interpreteaza pe Trevor. “Trevor stie mult mai multe lucruri despre Aeon, decat stie Aeon despre Trevor”, spune actorul de origine ungara.

Csokas spune ca scopul final al lui Trevor este de a gasi balanta dintre securitate si libertate. “Intr-un fel, ceea ce face el pentru a mentine rasa umana este bine – pana la urma, umanitatea supravietuieste”, spune Csokas. “Dar, in acelasi timp le impune oamenilor un anumit nivel de libera decizie si alegere”.

Mana drepta a lui Trevor la conducerea Bregnei este fratele acestuia, Oren Goodchild, interpretat de Jonny Lee Miller. Avand o relatie ce a devenit incordata odata cu trecerea anilor, fratii au incredere din ce in ce mai multa in declinul celuilalt. “Este o poveste asemanatoare cu cea a lui Cain si Abel in relatia lui Trevor cu Oren”, explica Marton Csokas.

Nominalizata la Premiile Oscar® Sophie Okonedo o interpreteaya pe Sithandra, protejata lui Aeon. “Personajul meu este un soldat si o respecta in totalitate pe Aeon. Ea este foarte concentrata pe ceea ce face, ca o masina, si nu improvozeaza si nu schimba directia niciodata, asa cum face Aeon”, spune Okonedo. “Pentru Sithendra, Aeon este o persoana perfecta pe care o idolatrizeaza. Cand Aeon face propriile alegeri, Sithandra nu prea stie exact cum sa le faca fata. Nu este prea buna la asa ceva”.

In film, Sithndra a decis sa-si modifice corpul pentru a deveni un soldat mai bun. Ea si-a modificat in mod chirurgical picioarele transformandu-le in maini, iar Okonedo a trebuit sa invete un nou mod de a merge – mersul in maini. “Am experimentat pe muzica, incercand diferite moduri de a merge. Este mult mai greu decat ti-ai putea inchipui”, spune Okonedo. Ea s-a antrenat patru – cinci ore pe zi timp de cinci saptamani, concentrandu-se pe flexibilitate si echilibru. Yoga, gimnastica, alergare, ciclism, toate au facut parte din regimul ei zilnic.

Si Theron s-a antrenat aproape patru luni inainte de inceperea filmarilor. “Cand am inceput sa ma antrenez, mi-am dat seama ca nu mai facusem nimic cu corpul meu de doi ani de zile”, spune Theron. “A trebuit sa pierd din greutate si sa construiec muschi, sa am un spate puternic”. Pentru aceasta, Theron a combinat gimnastica, trambulina cu munca acrobatica, a dansat folosind elemente de karate, judo, Capoiera si Krav Maga, stilul de lupta israelian. Scopul era de a construi flexibilitate si putere.
Sinopsis Despre productie
jinglebells