8.5 / 10
17 voturi
Nume real: Alexandre Michel Gerard Desplat · Locul naşterii: Paris, Île-de-France, France · Data naşterii: 23.08.1961 (59 ani) · Ocupaţie: Compozitor · Zodia: Fecioară

Biografie

ALEXANDRE DESPLAT a compus muzica a peste 50 de filme europene, fiind nominalizat la două premii Cesar. El s-a lansat pe scena hollywoodiană în 2003, o dată cu muzica de neuitat din Girl with the Pearl Earring, care i-a adus nominalizări la premiile Golden Globe, BAFTA și European Film. Talentul lui a fost confirmat de muzica pe care a creat-o pentru filmul lui Jonathan Glazier, Birth, urmat îndeaproape de muzica pentru filmele The Upside of Anger, Hostage sau filmul lui Stephen Gaghan,Syriana,...

mai mult
A contribuit la această pagină: AeroX Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - coloană sonoră

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cercetas pe 04 August 2011 20:08
Talent si rafinament! Acestea sunt, dupa parerea mea, cele doua cuvinte ce il definesc pe Alexandre Desplat. A realizat coloana sonora pentru multe filme care erau deja foarte bune, dar prin capodoperele sale a reusit sa apropie si mai mult de perfectiune acele filme. E un om de o genialitate muzicala rar intalnita!
0 0
AeroX pe 08 Iulie 2011 17:22
Un adevarat compozitor flexibil
Seamana atat de mult la stil cu John Williams. Are in comun cu maestrul si orchestratorul Conrad Pope. Vreau sa spun ca dupa ce am ascultat coloana sonora pentru ultimul film Harry Potter(unde a fost cel mai solicitat in cariera lui) am realizat valoarea lui. E un geniu! Sper sa aiba cat mai mult succes! E preferatul meu imediat dupa sau chiar la egalitate cu John Williams. Ador stilul mai calm, linistit, al lui Alexandre de a compune muzica!
Pentru 2014 a dat lovitura cu Imitation Game si Grand Budapest Hotel(la care a si castigat Oscar). Plus ca a facut si soundtrack pentru un film ca Godzilla. Cum spuneam, flexibil! De la an la an ne impresioneaza tot mai mult.

0 0

Spune-ţi părerea despre Alexandre Desplat

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells