The King's Speech

(2010)

Discursul regelui

Poster The King's Speech Postere The King's Speech

Sinopsis The King's Speech

Mai mult
The King's Speech ro

Bazat pe o poveste adevărată, filmul descrie relația de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea și Lionel Longue, un logoped mai puțin obișnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, și, prin urmare, și de teama de a apărea în public, George (Colin Firth) se vede nevoit să facă față îndatoririlor regale după ce fratele său abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală. Cel care îl va ajuta să-și articuleze gândurile în…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: smiley3abe
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0
4 premii şi 8 nominalizări Oscar, un premiu şi 6 nominalizări Globul de Aur, 7 premii şi 7 nominalizări BAFTA, 3 premii şi 2 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Colin Firth Colin Firth regele George al VI-lea Helena Bonham Carter Helena Bonham Carter regina Elisabeta Geoffrey Rush Geoffrey Rush Lionel Logue
Guy Pearce Guy Pearce Edward al VIII-lea Jennifer Ehle Jennifer Ehle Myrtle Logue Michael Gambon Michael Gambon regele George al V-lea
Timothy Spall Timothy Spall Winston Churchill Derek Jacobi Derek Jacobi dr. Cosmo Lang Anthony Andrews Anthony Andrews Stanley Baldwin
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

See Saw Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Momentum Pictures

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000 , Prorom

Site oficial

The King's Speech

Box office The King's Speech

Weekend premieră (07.02.2011)
  • Loc 4
  • Spectatori 5.346
  • Încasări (RON) 126.792,42
Total
  • Spectatori 42.281
  • Încasări (RON) 784.779,77
  • Încasări (USD) 258.085,45

Pe forum despre The King's Speech

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
The King's Speech
SMC
13 apr 2011, 23:34
de Gebeleizis
84 25411

Părerea criticului

Gloria pe 13 Februarie 2011 13:20
Obligatoriu de vazut!
Trebuie să ştiţi de la început că eroul în acest film este un personaj care se bâlbâie timp de aproape două ore şi că un capitol la care filmul excelează este, paradoxal sau nu în aceste condiţii, tocmai dialogul. Contrar acestor premise, filmul te ţine conectat. Nu există foarte mult comic de situaţie, deşi protagonistul e bâlbâit, ci abundă replicile cu un umor inteligent, care va bucura spectatorul titrat. Ce veţi mai simţi pe parcursul filmului: că vi se transmit emoţiile şi stările personajului construit de Colin Firth - Prinţul Albert, viitorul Rege George al VI-lea. Frustrarea de a nu se putea exprima fluent, tensiunea dinaintea pregătirii discursurilor, anxietatea, emoţia care însoţesc rostirea discursului - sunt trăiri pe care le veţi experimenta, pentru că personajul ne acaparează.
Faptul că suntem martori la şedinţele de logopedie… citeşte

38 53
sizo pe 13 februarie 2011 17:31
eu nu inteleg de ce insista toata lumea cu trio-ul Colin Firth - Geoffrey Rush - Helena Bonham Carter.ultima din enumerare nu mi-a placut,nu m-a convins deloc.
adige pe 15 martie 2011 02:07
"Scenografia şi decorurile, realizate de .... tonuri de gri, în tandem cu viitorul ţării pe cale să intre în război, dar şi cu starea de spirit a lui George al VI-lea." Nu cred cu repect vis-a-vis de un text auster, da cred ca au "intrat" in spirirtul epocii, de la portelan, tapet (din matase), mobila, etc. Nu este gri, poate o introducere ... in "timp"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
zgubi pe 22 Ianuarie 2011 14:03
sublim
Colin Firth si Geoffrey Rush s-au completat sublim in etapele filmului.La un moment dat,am avut senzatia ca Firth este balbait de-a dreptul :)
Pe langa jocul impecabil al actorilor,un plus a fost si redarea minutioasa a Marii Britanii din acea perioada.

54 64
senna350 pe 22 ianuarie 2011 17:06
Un film "tensionat", foarte bine articulat. Geoffrey Rush impecabil, iar Colin Firth, un adevarat discipol al lui Anthony Hopkins.
bloodthirst pe 7 mai 2023 16:12
#monallyssia Cu adevarat un film deosebit din toate punctele de vedere! Insa, drept in ceea ce-ai spus referitor la gusturi. Uite eu de exemplu nu am ''inghitit'' deloc Titanic (11 premii Oscar! ) ba mai mult inca nu l-am vazut in totalitate pana acum.
Sergiu.Lobont pe 20 Februarie 2011 00:33
Se intampla si la case mai mari
"-Pauzele lungi sunt bune. Dau solemnitate marilor evenimente.
- Atunci, eu sunt cel mai solemn rege din istorie!"

De acelasi umor fin si foarte rafinat a fost presarat filmului pe tot parcursul lui, fie ca este urmarea unei auto-ironii din partea printului Albert mai apoi rege Richard al VI-lea fie ca vine ca urmare a desfasurarii unei situatii. Asta in conditiile in care participantii la dialoguri sunt Colin Firth care a facut un rol de Oscar si Geoffrey Rush care a facut si el un rol de Oscar dar nu in ultimul rand Helena Bonham Carter, cu o contributie mai mica dar la fel de consistenta.

Acum sa fii balbait e destul de stanjenitor pentru orice om de rand daramite daca mai esti si regele Angliei... daramite daca mai esti si in perioada de razboi si ai gramada de discursuri de tinut si nu in fata familiei ci in fata intregii natiuni. Trebuie tinut… citeşte

38 41
Sergiu.Lobont pe 7 martie 2011 03:00
Sa inteleg ca pentru cei ce mi-au dat dislike a fost prea lung ceea ce am scris eu? Alte motive nu vad din moment ce nu am criticat absolut deloc filmul ba chiar din contra. Si daca tot vreti sa dati dislike poate aveti si "true grit-ul" sa va motivati deciziile.
doddydeea pe 3 august 2016 16:12
Iti spuneu alte motive:daca-ti citesc sinopsisul (pentru ca asta este asa zisul tau comentariu) nu-mi mai arde sa vad filmul!
Boss_of_Bosses pe 08 Aprilie 2012 19:52
Scenariu SLAB, Actori interpretare PERFECT
un rege balbait .......... aiurea ...... TREBUIA DAT JOS DUPA TRON :))

Critica ce nu este de criticat, un film facut sa castige oscarul. :))

In cazul in care Tom Harper >Discursul Regelui< ar fi evaluat in filme de casa , ar fi boss-ul. Ani 1920-1930 sint perfect reprodusi, aruncand in film actori ca Colin Firth,Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter si Michael Gambon, persoane ce reprezinta aproape toate Harry Potter. La ce sa te stepti de la cinematograful britanic, decat sa umanizeze un bogat.Sub aceasta precizie tehnica din "Discursul Regelui" este o poveste , ce sincer simt, ca nu merita. Istoria regelui George VI (Firth) depasirea impedimentului in vorbire sufera de incosistenta in contextul mai larg la al II-lea Razboi Mondial.Fiul cel mare, regele Edward al VIII (Guy Pearce), face curte la o americana, mai mult de atat o femeie divortata :). Biserica… citeşte

36 10
JohnnyAddams pe 23 mai 2012 22:08
Foarte interesanta parerea ta. Exact ca nickname-ul.
Boss_of_Bosses pe 24 mai 2012 13:42
...fac si ceva care sper sa-ti fie pe plac Johnny , voi schimba nota , voi da o nota corecta pentru ochiul meu de cinefil ;)
legolas05 pe 23 Decembrie 2010 23:36
am vazut filmul....este bun si foarte interesant.....merita toate premiile castigate
36 61
mvpsebi pe 23 Ianuarie 2011 11:35
The King’s Speech e un film la indemana tuturor
Nu are nici complexitatea, nici subintelesurile unor filme foarte laudate, poate/sigur pe merit, precum Inception sau Black Swan spre exemplu, insa are calitatea morala a amandurora la un loc. Vorbeste in esenta despre suportul pe care ti-l poate oferi un prieten in a-ti depasi propriile temeri.

Inca o dovada ca nu e neaparat nevoie de efecte speciale pt a face un film placut vederii. Si intr-adevar, acest film e foarte placut vederii, doua ore care trec pe nesimtite, asta datorita actiunii liniare si in special datorita actorilor. Ii mentionez doar pe Geoffrey Rush si Colin Firth, pe acesta din urma l-am vazut pt prima data in vreun film si pot spune ca mi-a facut o impresie extraordinara. A avut o prestatie pe masura istoricului discurs in urma caruia Regatul Unit declara razboi Germaniei lui Hitler.

35 38
pe 6 martie 2011 00:05
Comentariu șters
mvpsebi pe 19 aprilie 2011 16:39
Daca vei argumenta de ce ti se par cele doua mai bune decat TKS, te voi crede pe cuvant ! Pana atunci...
andreighost pe 19 Ianuarie 2011 23:45
genial!
absolut g e n i a l !
Din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai bune filme din ultimii ani!

33 63
coco2 pe 4 martie 2011 18:50
O porcarie , era sa adorm in sala.
nicoux pe 4 iunie 2011 22:07
cocodoi are alte gusturi ce vreti ,sunt curios de parerea lui cocounu!
regizorul pe 17 Ianuarie 2011 16:30
un film foarte bun nu este cum va inchipuiti ca este un film lung plictisitor plin de discursuri dincontra tot filmul nu contine mai mult de 2 discursuri si alea is scurte ,filmul este o capodopera .
27 45
luci4n pe 24 Ianuarie 2011 01:09
Un film de exceptie !!! The King's Speech este o pelicula pe care chiar nu trebuie s-o ratezi .
25 50
cata_pytzy pe 25 ianuarie 2011 23:01
merg pe mana ta
EugenLaurentiu pe 16 februarie 2011 23:22
:)))
Moody pe 26 Ianuarie 2011 02:11
Fara indoiala unul dintre cele mai bune filme ale anului. Daca inainte de a viziona acest film nu eram sigur cine merita Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal, acum nu mai incape indoiala, acest premiu va fi adjudecat de Colin Firth, care face unul dintre cele mai bune interpretari din cariera sa. Inca o data scoala britanica de teatru dovedeste ca are cei mai buni actori din lume.Filmul prezinta o poveste aparent banala despre un om care nu poate vorbi in public. Povestea capata insa o cu totul alta intorsatura daca acel om este regele Marii Britanii, iar periada in care este rege este chiar perioada celui de-al doilea razboi mondial. In comparatie cu carismaticul Hitler care pare a fi nascut pentru a se afla in fata multimii, regele Geoge al VI-lea este un orator mai modest, datorita balbaielilor sale. Cu toate acestea el reuseste sa isi infranga temerile, iar vocea sa… citeşte
21 38
pe 6 martie 2011 00:05
Comentariu șters
sebybog pe 22 Ianuarie 2011 17:50
parere
Tocmai am vazut filmul. De acord cu zgubi, un film excelent. Si recunosc , l-am urmarit , pe alocuri, cu sufletul la gura, mai ceva ca un film de actiune. Si redarea atmosferei de atunci e foarte, foarte buna, uneori aveam senzatia ca e un film alb-negru facut chiar in acea perioada. Merita vazut, e mult peste "capodoperele" cu incasari de sute de milioane....
18 32
zgubi pe 23 ianuarie 2011 12:56
Poate are noroc sa inhate Oscarul,il merita cu prisosinta.
doinarac pe 14 Ianuarie 2011 22:39
Vizionarea nu este o obligativitate !!!
"@wildinthecountry" ok, nu e obligatorie vizionarea ..... :-))

Mie , astfel de filme "cu vorbarie" mi se par foarte interesante, "umane"!
Le prefer celorlalte!
"De gustibus non disputandum est " ! zice o maxima...

12 23
caluser pe 25 Ianuarie 2011 14:46
Colin Firth siGeoffrey Rush fac un stralucit recital actoricesc ce incanta inimile privitorilor-un film excelent!
12 26
xutzux pe 22 Februarie 2011 17:27
Dezamagire
filmul pare foarte interesant, dar eu nu inteleg de ce este difuzat doar la cinema city in Bucuresti? de ce nu si in Arad, Timisoara, Cluj, Iasi ?? multi nu au posibilitatea de al viziona
11 13
Genyus09 pe 3 martie 2011 23:36
filelist.ro ;)
aliku23 pe 24 Ianuarie 2011 02:58
Este adevarat ca atuul filmului il reprezinta performanta extraordinara al lui Colin Firth demna de o statueta , dar s-a pus prea mult accent pe ea . In diferitele cronici pe care le-am citit nu a fost criticat filmul in sine ci doar prestatia actorului , fapt ce ma revolta pentru ca este unul din cele mai bune filme din ultimii ani si dupa mine cel mai bun film al anului (mai bun decat Reteaua de socializare a lui David Fincher care a facut filme mai bune sau complicatul Inseption care ofera o experienta cinematografica unica dar desi este foarte antrenant , l-am urmarit cu mai putina emotie decat pe acest magnific The King's Speech) . Echilibrul se regaseste in tot (scenariu , actorie , tratarea subiectului) si de aceea filmul este urmarit cu interes de multi dintre noi si se demonstreaza din nou ca twisturile si efectele speciale nu sunt musai pentru a ne tine pe scaun pana la final… citeşte
10 30
Mozart pe 14 martie 2011 20:55
Imi place cum vezi lucrurile..in mare masura
aliku23 pe 14 martie 2011 22:52
Multumesc pentru apreciere .
elmedico pe 26 Ianuarie 2011 22:36
Pentru acest rol Colin Firth este castigatorul oscarului de cel mai bun actor in rol principal! Este mult mai bun in acest rol decat Jeff Bridges in True Grit!
8 26

Spune-ţi părerea despre The King's Speech

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The King's Speech
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells