Who Fears Death va fi următorul serial de succes al HBO, spune R.R. Martin

de Cristina Grigore în 19 Sep 2018
Serialul va avea la bază romanul fantasy cu acelaşi nume al autoarei Nnedi Okorafor

Cum anul viitor va fi difuzat ultimul sezon al mega succesului HBO Game of Thrones, compania este în căutarea unor proiecte noi cu priză la public şi critică. Un candidat promiţător a fost deja găsit, cel puţin în opinia lui George R.R. Martin, autorul seriei de cărţi Game of Thrones.

Noul serial va fi produs, aşadar, de către HBO şi se va numi Who Fears Death. Romanul omonim al autoarei americano-nigeriene Nnedi Okorafor, publicat în 2010, va servi drept sursă de inspiraţie pentru serial, iar R.R. Martin va fi nu doar producătorul executiv al acestuia, ci şi unul dintre scenarişti.

Celebrul scriitor a ţinut să menţioneze pe covorul roşu al premiilor Emmy (conform theglowup.theroot.com): „Nnedi a scris o carte nemaipomenită, iar HBO nu a ratat ocazia de a o adapta. Eu mă aflu printre producătorii executivi, proiectul este încă în dezvoltare, dar vă spun, va fi următorul mare succes fantasy al HBO”.

Acţiunea romanului se petrece într-un viitor post-apocaliptic, într-un regat mitic african numit „Kingdom of Rivers", casa oamenilor Nuru şi Okeke. Okeke au pielea neagră ca noaptea şi sunt creaţia unei zeiţe. Creativi şi inventivi, au ajuns să evolueze foarte mult tehnologic. Însă acest lucru a supărat-o pe zeiţă, care, drept pedeapsă, a creat poporul Nuru, cu pielea de culoarea soarelui. Ceea ce urmează este un genocid, în care violul este folosit ca armă de război. Se naşte astfel un popor nou, Ewu, de culoarea deşertului, iute la mânie şi violent, din cauza modului în care a fost conceput.

„Who Fears Death?" este traducerea numelui protagonistei, Onyesnowu, o Ewu cu totul deosebită, dotată cu puteri magice. O călătorie pe tărâmul spiritelor îi dezvăluie un lucru teribil - un puternic vrăjitor caută să o ucidă. Dornică să afle care este destinul ei şi cine este cel care o doreşte moartă, Onyesnowu porneşte într-o călătorie anevoioasă, ce împleteşte tradiţia cu istoria, iubirea pură cu misterele spiritului (parte integrantă a culturii sale) şi încearcă să afle de ce a primit tocmai ea acest nume deosebit.

Romanul Who Fears Death a fost ales în 2011 câştigătorul World Fantasy Award. A fost nominalizat şi la premiul Nebula, emblematic pentru comunitatea SF. Okorafor a publicat în 2015 şi un prequel, The Book of Phoenix.

Exploreaza subiecte similare:

George R.R. Martin

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 19 septembrie 2018 14:56
Fiind un admirator fidel al admirabilului serial "Game of Thrones", sunt de-a dreptul incantat de o noua realizare pe masura, marca HBO, si o astept cu nerabdare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells