Viitorul filmelor Marvel: indicii din Avengers 2

de Ştefan Dobroiu în 3 Mai 2015
Blockbusterul lansat pe 24 aprilie dezvăluie viitoarele direcţii ale MCU

"Marcel Cinematic Universe", în traducere "Universul cinematografic Marvel" şi pe scurt MCU, a devenit între timp una dintre cele mai elaborate creaţii cinematografice din toate timpurile. O adevărată "comedie superumană", în care supereroii Marvel luptă cu antagonişti tot mai diferiţi, dar şi cu propriii demoni, apropiindu-se şi îndepărtându-se unii de ceilalţi şi lansând noi posibilităţi în ceea ce priveşte aventurile lor viitoare. Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron a venit cu noi indicii cu privire la Captain America: Civil War, Thor: Ragnarok, Black Panther, posibil Doctor Strange şi, evident, cele două Avengers: Infinity War. Iată-le discutate mai jos, cu ajutorul unui material publicat de Hitfix.

Atenţie, paragrafele ce urmează conţin spoilere cu privire la aventurile lui Iron Man, Thor, Căpitanul America, Văduva Neagră, Hulk şi Hawkeye din Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron. Dacă nu ai văzut filmul, ar fi o idee să revii la acest articol după o vizită la cinema, pentru a nu-ţi strica plăcerea vizionării unuia dintre cele mai mari blockbustere ale lui 2015.

Următorul film Marvel pe care îl vom vedea pe marile ecrane este Ant-Man, dar noua producţie cu Paul Rudd în rolul supereroului în stare să-şi micşoreze dimensiunile până la cele ale unei furnici nu a avut parte de o prezentare în Avengers 2. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Captain America: Civil War. Neînţelegerile între Căpitanul America (Chris Evans) şi Tony Stark (Robert Downey Jr.) cu privire la crearea lui Vision vor avea bătaie lungă în filmul aşteptat peste un an.

A venit momentul şi să lăudăm traducerea în limba română a titlului, pentru că într-adevăr universul Marvel se află acum "sub semnul lui Ultron", un semn al schimbării ce va face foarte dificilă viaţa supereroilor. Faptul că guvernele lumii vor încerca să oblige supereroii să-şi declare adevărata identitate şi să se înregistreze în evidenţa autorităţilor va declanşa un adevărat război civil: una dintre tabere, condusă de Căpitanul America, va refuza înregistrarea. De cealaltă parte, Tony Stark acceptă să se supună legii denumite Superhero Registration Act şi să răspundă în faţa liderilor lumii. Este premisa unei confruntări ce va avea consecinţe importante în viitorul Răzbunătorilor.

Una dintre cele mai interesante noi direcţii este apariţia lui Andy Serkis în rolul Ulysses. "Tratamentul" aplicat lui de către imprevizibilul Ultron deschide drumul pentru apariţia supervillain-ului Ulysses Klaw, care încearcă, pentru a-şi pune în aplicare planurile murdare, să fure vibranium din Wakanda, ţara de baştină a lui Black Panther. Acţiunile lui Klaw vor fi premisa aventurilor supereroului interpretat de Chadwick Boseman în filmul aşteptat pe 6 iulie 2018.

Şi itinerariului spre Thor: Ragnarok i se trasează primul pas în Avengers: The Age of Ultron. Viziunea lui Thor (Chris Hemsworth) explorează un sfârşit al lumii care va fi cu siguranţă punctul central al poveştii din a treia aventură solitară a lui Thor, Thor: Ragnarok, aşteptat în noiembrie 2017. Fără să dăm toate detaliile despre cine este Ragnarok şi de ce va fi el o ameninţaree pentru Asgard, spunem doar că aceată parte a intrigii va fi dezvoltată pe larg în Captain America: Civil War.

Prezenţa în Sub semnul lui Ultron a genialei cercetătoare Helen Cho poate a fost secundară pentru mulţi dintre sprectatorii sequelului, dar cei de la Hitfix sunt de părere că prezenţa personajului poate sonda o direcţie viitoare a filmelor Marvel, direcţie deloc discutată până acum. În benzile desenate, Cho este mama lui Amadeus Cho, al şaptelea cel mai inteligent om din lume, mai cunoscut sub numele său supereroic Mastermind Excello. Prieten al lui Hulk, Cho va deveni şi tovarăş al lui Hercule, ceea ce poate sugera că, ani de acum înainte, zeii greci care au populat de decenii benzile desenate Marvel îşi vor face apariţia şi pe marele ecran.

Sub semnul lui Ultron nu putea să nu facă trimiteri la următoarea aventură a Răzbunătorilor, aventură atât de complexă, încât Marvel a decis să împartă confruntarea Infinity War în două părţi, pentru a căror filmare va fi nevoie, conform lui Chris Evans, de nu mai puţin de nouă luni. Cu patru Geme ale Infinitului descoperite deja, Thanos mai are nevoie doar de două pentru a declanşa cea mai cumplită ofensivă în încercarea sa de a nimici jumătate din Univers. Gema sufletului îşi va face apariţia cel mai sigur în Doctor Strange, urmând ca cea de-a şasea, Gema Realităţii, să fie găsită în Infinity War 1, în pregătirea confruntării finale din Infinity War 2.

Ai văzut Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron? Care crezi că este cea mai interesantă trimitere la filmele viitoare ale seriei?

Exploreaza subiecte similare:

The Avengers: Age of Ultron, Doctor Strange, Black Panther, Thor: Ragnarok, Chris Evans, Captain America: Civil War, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Andy Serkis, Paul Rudd, Ant-Man, Chadwick Boseman

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
radurex25 pe 3 mai 2015 13:15
fratilor, le-ati incurcat; captain america e ala care se opune Superhuman Registration Act, iar stark e pentru!
lau96 pe 3 mai 2015 13:45
Cu siguranta apritita lui Thanos din final. Cele doua parti ale Infintity War se anunta de pe acum explozive.
XShadowX pe 3 mai 2015 18:35
Multumim pentru acest articol!
danny987 pe 3 mai 2015 19:20
Intr-adevar Thanos e de vazut in actiune dupa 3 scurte aparitii in filmele Marvel.
MrOneTwo pe 7 mai 2015 13:08
Probabil Thanos o sa fie un villain din acela care detine controlul trei sferturi din fillm,Avengeri se chinuie sa faca ceva nu reusesc,si pac la final in ultimul sfert Iron man salveaza situatia:).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells