Vele negre 2: o nouă tipologie de pirat, valuri de sânge și mai mult sex

de Cinemagia în 25 Iun 2015
Mai multe detalii despre al doilea sezon al serialului Vele negre puteți afla chiar de la doi dintre pirați: Tom Hopper (Căpitanul Flint) și Toby Stephens (Billy Bones), intervievați mai jos

Cel de-al doilea sezon al serialului Vele Negre, dublu laureat cu Premiul Emmy, poate fi urmărit pe Paramount Channel în fiecare duminică, de la ora 23:00. Canalul TV pune la dispoziția cititorilor Cinemagia un interviu video cu actorii Tom Hopper și Toby Stephens.

Noul sezon continuă acolo de acolo unde a lăsat povestea — echipajul Morsei este în continuare naufragiat și o armată de soldați spanioli le taie calea spre neprețuitul aur Urca. Cum crimele săvârșite împotriva fârtaților lor nu mai sunt un secret, Flint și Silver trebuie să-și unească forțele într-o încercare disperată de a supraviețui. Între timp, Eleanor Guthrie se chinuie să nu scape din mână orașul Nassau, căci tocmai a sosit o nouă tipologie de pirat, reprezentată de Ned Low, un om pentru care violența nu e doar o unealtă... ci și un hobby. În timp ce sângele curge în valuri și tensiunea e tot mai mare, Charles Vane trebuie să decidă ce prețuiește mai mult: viața lui Eleanor sau respectul oamenilor săi. Și, fără știrea nimănui, pe insulă a fost adus un premiu de o valoare inestimabilă...

Politicile sexuale din lumea Velelor negre joacă un rol important în cel de-al 2-lea sezon. „Toate poveștile sunt împachetate în detalii minuțioase cu privire la relațiile sexuale” spune regizorul Jonathan E. Steinberg.

Mai multe detalii despre al doilea sezon puteți afla chiar de la doi dintre pirați: Tom Hopper (Căpitanul Flint) și Toby Stephens (Billy Bones).

Iată transcrierea interviului video de mai sus cu Toby Stephens& Tom Hopper

Q: Deci, băieți, care este relația dintre personaje în sezonul al II-lea? Cum vă înțelegeți unii cu ceilalți?

Toby: Nu cred că sunt deosebit de apropiat de Billy Bones. Sunt conștient de existența lui, dar nu cred că Flint discută într-adevăr cu echipa lui prea mult. Gates este linia lui de contact între mine,căpitan și echipajul lui. Știu în ce constă job-ul lui, dar nu știu prea multe despre el. Dar, mai târziu, prin diferite circumstanțe, sfârșesc prin a avea încredere în el și pariez că va face ceea ce trebuie să facă.

Toby: Deci ăsta e sezonul 1 sau sezonul 2?

Q: 2.

Toby: Oh, sezonul 2. Am crezut că vorbeamdespresezonul1.Să trecem peste asta. Însezonul 2, cred că se întoarce din nou, motivpentru care toți am fost surprinși. Billy este foarte misterios atunci când vine vorba de programul lui. Nu știu ce conține, dar știu că are un program bine stabilit și pare că vrea să facă ceea ce vreau și eu, așacă am încredereîn el.

Tom: Cred că Billy a sesizat un pericol mult mai mare acolo decât problemele sale inițiale cu Flint. El a știut că trebuie să le dea deoparte și să privească către mai bine. El simte că Flint, ca și căpitan, este cineva care poate lua de fapt această lume pirat înainte de civilizație.

Q: Ți-au spus creatorii dinainte că te vei întoarce? Adică personjaul tău este în carte.

Tom: Cred că tocmai despre asta e vorba. O mulțime de oameni nu au citit cartea, deci nu au știut că Billy Bones este prezent în carte. Oamenii care au citit cartea spuneau: „ei bine, se va întoarce el la un moment dat.” Dar da, mi s-a spus destul de devreme la filmări că Billy o să revină în sezonul al II-lea. Mi s-a părut interesantă toată această situație.

Q: Putem știi ce s-a întâmplat în perioada în care ai „fost absent”?

Toby: Cu siguranță nu am abordat acest subiect până acum.

Q: Poate fi abordat?

Toby: Nu știu. O să fie abordat la un moment dat. Nu știi niciodată. Cred că în acest moment realizatorii își doresc să rămână un mister.

Tom: Există întotdeauna o urmă de îndoială pe care am observat-o între Flint și Billy. Este vorba despre ceva despre care nu s-a discutat. Există o tensiune care plutește mereu în aer, mai ales atunci când Flint și Billy au scene împreună.

 

Q: Și ți s-a spus în timpul filmărilor sezonului 1 despre ceea ce se va întâmpla? Despre marea revelație?

Toby: Da, chiar de la început. De fapt, dinainte de a mă contacta pentru testare. Ei mi-au spus: „Uite, despre asta e vorba. Asta e povestea de reîntoarcere. Ești ok cu asta?” Și m-am gândit că e un lucru grozav să joc. Și mi-a plăcut atât de mult să intru în pielea acestui personaj și când toată lumea crede că știe despre ce e vorba, lucrurile își schimbă sensul. Când te întorci la sezonul 1 și te uiti, în special, la scenele dintre  Mrs. Barlow și Flint înțelegi imediat ceea ce se întâmplă și că ceea ce au făcut realizatorii este ceva inteligent.

Tom:Ceeace a fost tare, pentruceilalți actori, este că nu am fost conștienți de aceste dezvăluiri astfel încât, la o mulțime de scene care se jucau între Rander și Flint reacția celorlalți era ceva de genul: „Se întâmplă ceva aici? Nu poți să îți dai seama. Este ceva mai profund aici”. A fost minunat pentrunoi, actorii, să asistăm și să ne întrebăm ce se întâmplă.

Q: Niciunuldintre personajele sezonului nu sunt simple, dar căpitanul Flint pare a fi cel mai complex personaj. Și această convertire pune încă un strat pe această complexitate.

Toby: Cred că ceea ce este tare în legătură cu el este faptul că răstoarnă în totalitate așteptările oamenilor asupra personajului și apoi, odată ce l-ai cunoscut, totul e intens. Cu toate acestea, el rămâne aceeași persoană. Nu e ca și cum s-ar fi schimbat brusc. El e același tip, dar știi ce a făcut acolo. Cred că e un lucru inteligent din partea realizatorilor că au făcut asta.

Q: A fostgreu să filmați scenele de flashback?

Toby:Echipaa avut mult de lucru când a trebuit să mă bărbierească așa că tot sezonul s-a învârtit în jurul acestui lucru, în jurul momentului în care putem să-l bărbierim pe Toby. Înaintea vacanței de Crăciun, când m-au bărbierit, am avut 10 zile pline de filmări flashback, care au fost destul de intense, o mulțime de dialoguri și multe scene complexe. Anul trecut a fost un an foarte intens, cu multe satisfacții. La sfârșit am simțit că am făcut două proiecte TV diferite.

Q: Căpitanul Flint se definește ca un căpitan?

Toby: Cred că este mai mult decât un căpitan. Cred că e cineva care încearcă să modeleze istoria într-un mod neobișnuit. E un lider mai degrabă decât un căpitan. Și cred că acest tip se extinde în sezonul 3, unde încearcă să devină centrul unei mișcări mai degrabă decât doar un căpitan al unei nave.

Q: Care a fost cea mai mare provocare pe care a trebuit să o înfruntați în timpul filmărilor celor două sezoane?

Tom: Pentru mine, cred că cea mai mare provocare a fost aceea de a putea trece peste șocul de pregătire. În primul sezon mai ales, am stat câteva zile lucrând, apoi am avut câteva  libere iar apoi o întreagă perioadă intensă de filmări. Cred că cea mai mare provocare pentru mine a fost să trec prin asta și să-mi modific atitudinea față de filmare, să ma obișnuiesc cu stilul de viață pe o navă.

Toby: Nu trebuiedoar să îți faci treaba, dar de multe ori trebuie să ajungi mai devreme la repetiții. Pentru că, fizic, ai nevoie să fii pregătit pentru asta. Trebuia să arătăm din punct de vedere fizic ca și cum am fi avut o viață grea și am lucrat pe nave.

Q: Este ceva ce ai vrea să schimbi la personajul tău?

Toby: Nu, nu cred. Savuram la maxim fiecare zi, fiecare act. Mi-a plăcut la nebunie să fiu Căpitanul. Știam unde duce povestea. Știu că, în cele din urmă, el moare dar nu știu cum se va întâmpla și nici cine va fi cu adevărat când va muri. Mă simt ca și cum aș fi într-o călătorie, dar nu știu unde este destinația.

Tom: La fel și pentru mine. Nu aș schimba nimic. E foarte interesant să ai o echipă cum am avut noi. Și suntem foarte norocoși că avem niște oameni atât de talentați, care creează aceste călătorii uimitoare pentru personajele noastre. Nu știm care va fi următoare scenă. E ca și cum ai citit capitolul unei cărți și te întrebi: „Oare cum se va termina?” Este destul de imprevizibil și este reconfortant și motivant, pentru mine ca actor, să ai acel entuziasm de fiecare dată când citești un scenariu.

 

 

 

Alte știri din cinema

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 25 iunie 2015 20:21
M-ati convins sa urmaresc si eu!
gabriel0 pe 25 iunie 2015 23:37
Nu îl ştiai ? :o
alin9314 pe 26 iunie 2015 00:52
da urmaresc acest serial.Sezonul 2 este aparut de ceva timp,cu 2 episoade in plus fata de primul,dar este totodata si mai captivant,Unde arata cadre si din londra anilor 1700.Desi Flint(Tobi Stephens,nu Tom Hooper cum ne arata cinemagia din textul de sub titlu) tine capul de afis,da interesant este si rolul tanarului John Silver(luke Arnold),face serialul mai comic un pic. Da este un serial pe care il recomand persoanelor +18,are multe cadre porno,aproape in fiecare episod, dar nu il putem compara cu alte seriale mult mai titrate gen Game of thrones,Breaking bad,house of cards,True Detective,etc. Este singurul serial despre pirati din ce stiu eu,este inovativ, si promitator.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells