Vaiana a fost pe val în box office-ul nord-american de Ziua Recunoştinţei

de Cristina Grigore în 29 Nov 2016
Animaţia Disney a obţinut încasări de peste 81 de milioane de dolari în cele cinci zile libere ale sărbătorii americane

Noua prinţesă Disney, Vaiana (în original, Moana) şi aventurile ei alături de semizeul Maui au intrat pe primul loc în box office-ul nord-american, unde minivacanţa de Ziua Recunoştinţei a adus filmului încasări de 81,1 milioane de dolari. Mai puţin însă decât a reuşit să obţină Frozen în 2013, când s-au înregistrat încasări record, de 93,6 milioane de dolari.

Pe intervalul vineri-duminică, animaţia a strâns însă 53,6 milioane de dolari şi a trimis pe locul doi Fantastic Beasts and Where to Find Them – potrivit estimărilor publicate de BoxOfficeMojo.com. Pelicula inspirată din universul Harry Potter a reuşit însă să obţină şi în acest sfârşit de săptămână o sumă importantă, de 45 de milioane de dolari (încasările internaţionale ajungând deja la 474 milioane, la un buget de producţie de 180 de milioane de dolari).

Doctor Strange coboară pe poziţia a treia în top, cu încasări de 13,7 milioane de dolari, urmat de Alliedfilmul cu Brad Pitt şi Marion Cotillard – ce debutează pe patru, cu numai 12,7 milioane de dolari. Locul cinci îi revine lui Arrival, SF-ul cu Amy Adams care după trei săptămâni în clasament, a mai strâns doar 11,4 milioane (încasările internaţionale au reuşit totuşi să dubleze bugetul de producţie, de 47 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Moana, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Doctor Strange, Allied, Arrival

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells