Universul literar al cinci autori de talie internațională, explorat în tot atâtea proiecte video

de Cinemagia în 4 Aug 2017
15 tineri artiști din capitală vor avea ocazia să colaboreze cu cinci autori de top în realizarea unor lucrări video inedite în cadrul proiectului Art My Words

Du-Ne lansează o nouă oportunitate pentru comunitatea tinerilor artiști vizuali din București.  Odată cu 1 august încep înscrierile pentru Art My Words, un proiect artistic colaborativ interdisciplinar în care tinerii creativi selectați vor explora valențele vizuale ale cuvântului scris, re-cartografiind universul literar al cinci autori de talie internațională într-un nou univers imagistic.

Astfel, în august și septembrie, artiștii vor colabora cu figuri importante ale lumii literare contemporane (Jonathan Franzen - SUA, Zeruya Shalev - IL, Matei Vișniec - RO, Malgorzata Rejmer - PL, Robert Prosser - AT), dezvoltând, în urma unui proces interactiv, o serie de lucrări de artă video care ilustreaza fragmente din operele autorilor implicați în proiect. 

Sunt încurajate tehnicile mixte și explorarea de forme noi de expresie artistică, proiectul urmărind o abordare prietenă cu experimentul, care reconfigurează limbajul clasic al imaginii dinamice în diferite stilistici.

Pentru multe detalii despre desfășurarea proiectului, modul de lucru, bugetul și condițiile oferite artiștilor interesați click pe evenimentul de mai jos: https://www.facebook.com/events/1538033806262465

Înscrieri

CV + portofoliu + orice alte atașamente pe care le consideri relevante pentru aplicație la dune.hello@gmail.com până pe 19 august, ora 23:00.

Aplicațiile vor fi analizate de un juriu specializat,  cei 15 artiști selectați urmând să fie contactați prin e-mail până la data de 22 august. 

Expo @ Cărturești

Expoziția care leagă cele cinci lucrări video concepute în cadrul proiectului va fi deschisă publicului la începutul lunii octombrie în incinta Cărturețti Carusel (Lipscani 55), urmând să fie itinerată ulterior și în alte 3 locații Cărturești din capitală.

 

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 30 octombrie 2018 12:16
Tentanta si provocatoare aceasta oferta si v-oi urmari desfasurarea acestei activitati.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells