Universitatea americană din Baltimore va oferi un curs despre filmele Marvel

de Cristina Grigore în 24 Sep 2014
Cursul va fi predat de Arnold T. Blumberg, istoric şi pasionat al culturii pop şi a benzilor desenate

ComicBook.com anunţă că Universitatea americană din Baltimore a introdus în planul de studiu şi un curs ce va analiza universul Marvel, va examina planurile narative ale acestuia şi va explica strategia de box office a studioului.

„Nu e vorba că le-a mers de data asta – au creat un univers în care fanii sunt de acord cu aceste completări şi sunt gata să accepte chiar mai mult”, a mai menţionat acesta.Cursul va fi predat de Arnold T. Blumberg, istoric şi pasionat al culturii pop şi a benzilor desenate. El îi va ajuta pe studenţi să înţeleagă mai bine obsesia culturii moderne faţă de supervillaini şi supereroi. „Unul dintre lucrurile pe care le vom face la curs este să analizăm impactul produs de Guardians of the Galaxy, film ce a demonstrat două lucruri: că marea masă a publicului nu este nici pe departe sătulă de filmele cu supereroi şi că studiourile Marvel pot acum lansa o aventură SF în care să apară pur şi simplu copaci vorbitori şi ratoni”, a spus Blumberg.

„Marea masă a publicului nu este nici pe departe sătulă de filmele cu supereroi, iar studiourile Marvel pot acum lansa o aventură SF în care să apară pur şi simplu copaci vorbitori şi ratoni”, a declarat Arnold T. Blumberg, cel care va susţine cursul

Blomberg a ţinut să compare filmele Marvel cu Star Trek şi Star Wars: „Fiecare generaţie are un folclor media modern ce serveşte atât ca un suport al divertismentului, cât şi al unor elemente educative legate de etică, moralitate, probleme legate de rasă, de gen, de nivel social şi aşa mai departe. În ultimii ani, Harry Potter şi Lord of the Rings au jucat acest rol pentru zeci de milioane de oameni. Pentru mine, această saga, alături de multe alte povestiri SF, au oferit acea esenţială explorare a călătoriei eroului, a luptei dintre bine şi rău, într-un context cultural adoptat de majoritatea publicului”.

Exploreaza subiecte similare:

Guardians of the Galaxy

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 24 septembrie 2014 12:08
Nu e de mirare , americanii ar trebui sa tina cursuri si pentru a nu uita sa respire :)
cristi23 pe 24 septembrie 2014 16:09
mi se pare o idee buna.....si la noi ar trebui acordata o mai mare atentie universului benzilor desenate........

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells