Un socru de coşmar, după 15 ani

de Ştefan Dobroiu în 6 Oct 2015
Detalii amuzante şi inedite despre producţia apreciatei comedii

Un socru de coşmar/Meet the Parents se lansa pe 6 octombrie 2000 devenind unul dintre cele mai populare filme ale anului respectiv, în Statele Unite şi în lume. Chimia dintre Ben Stiller şi Robert De Niro, ca şi trăsnitele situaţii inventate de scenariştii filmului au făcut ca milioane de oameni să se bucure de această comedie, la cinema sau pe DVD. Iată mai jos câteva detalii compilate de wikipedia şi imdb despre producţia filmului.

Ben Stiller îl interpretează pe Greg, un tânăr care vrea să se însoare cu iubita lui Pam (Teri Polo), dar simte că ar trebui să ceară permisiunea părinţilor ei, Jack (Robert De Niro) şi Dina (Blythe Danner) Barnes. O vizită în casa acestora se va solda cu o mulţime de situaţii neprevăzute, Greg aruncându-se din dezastru în dezastru, disperat să fie acceptat de familie şi să impresioneze.

Unul dintre cele mai interesante detalii despre producţia filmului este faptul că la un moment dat regizorul ataşat era nimeni altul decât Steven Spielberg. Acesta îşi dorea o întoarcere la comedie, dar a condiţionat intrarea în proiect de prezenţa lui Jim Carrey pe afiş. Filmul a ajuns la Jay Roach şi Ben Stiller.

Pe vremea când era ataşat proiectului, Jim Carrey a oferit câteva glume pentru scenariu. Una dintre ele este numele de familie al personajului principal, Focker.

Neobişnuitul nume Gaylord Focker nu a provocat doar amuzamentul familiei Barnes, ci şi uimirea membrilor comisiei de rating americane. Aceştia au cerut producătorilor dovada că numele aparţine măcar unei persoane reale, altfel numele trebuia schimbat, ori filmul risca să primească un rating mai restrictiv. Producătorii au oferit o întreagă listă de americani cu numele de familie Focker.

Filmul conţine mai multe elemente ce se referă la cariera anterioară a actorilor. De exemplu, când Jack (De Niro) spune că lunile de zile petrecute într-o închisoare vietnameză l-au făcut foarte răbdător, trimiterea e la Vânătorul de cerbi, în care personajul lui De Niro este prizonier într-o închisoare din Vietnam.

Robert De Niro a fost primul nume pe lista de posibilităţi pentru interpretarea lui Jack, dar, în situaţia în care actorul nu ar fi acceptat rolul, producătorii l-ar fi contactat pe Christopher Walken. Pe listă se afla şi Anthony Hopkins.

Deşi voia noi roluri în comedie după succesul lui Analyze This/Cu naşu' la psihiatru (1999), De Niro nu a considerat iniţial că Un socru de coşmar i se potriveşte. A fost convins de Jane Rosenthal, partenera sa de la TriBeCa Productions şi unul din producătorii comediei. După ce a acceptat rolul, actorul a oferit idei noi pentru film, printre care scena cu detectorul de minciuni care schimbă relaţia dintre Jack şi viitorul său ginere.

Julia Stiles a fost la un moment dat în cărţi pentru o interpreta pe Pam, dar s-a retras pentru a juca în 10 Things I Hate About You. Naomi Watts a dat şi ea probă pentru rol şi chiar îl primise, dar producătorii au considerat că nu era suficient de sexy, prin urmare a fost aleasă Teri Polo.

În scenele cu Mr. Jinx, motanul din film, apar două pisici, Bailey şi Mishka. Robert De Niro s-a ataşat atât de mult de ele, încât a insistat ca Mr. Jinx să apară în mai multe scene decât era iniţial prevăzut în scenariu, iar în pauze se jucau împreună.

Exploreaza subiecte similare:

Meet the Parents, Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Steven Spielberg, Jim Carrey, Jay Roach, Christopher Walken, Anthony Hopkins, Julia Stiles, Naomi Watts, Analyze This, The Deer Hunter, 10 Things I Hate About You

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spiritul pe 6 octombrie 2015 23:31
Frumos articol si interesant! Mi-a placut foarte mult filmul si cand am ocazia o sa-l mai revad. :)
lili22 pe 6 octombrie 2015 23:35
daca nu facea de Niro filmele astea subtirele era mai sarac dar il stimam.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells