TV: şapte filme de văzut în săptămâna 9-15 mai 2016

de Ştefan Dobroiu în 9 Mai 2016
Acţiunea, SF-ul şi horror-ul, la mare cinste în programul TV

Vineri îţi povesteam despre cele trei premiere ale săptămânii, iar astăzi iată o trecere în revista a celor mai promiţătoare titluri din programul TV.

The Eagle/Acvila legiunii a IX-a (2011)
miercuri, 20.15, Naţional TV
Channing Tatum şi Jamie Bell interpretează rolurile principale din acest film din subgenul "săbii şi sandale". În Britania secolului al doilea Marcus Flavius Aquila (Tatum) şi slujitorul său Esca trebuie să se aventureze în afara teritorului cunoscut până atunci pentru a afla destinul unei legiuni de soldaţi romani dispărută în această zonă. O poveste despre curaj, prietenie, relaţia cu strămoşii şi încrederea în cei apropiaţi.

The Fourth Kind/Al patrulea gen (2009)
miercuri, 20.30, Pro Cinema
După ce s-a tot luptat cu zombii dar şi cu muschetarii francezi, Milla Jovovich îşi încearcă puterile şi cu extratereştrii în acest SF regizat de Olatunde Osunsanmi. Personajul lui Jovovich, psiholoaga Abigail Tyler, hipnotizează mai mulţi pacienţi pentru a descoperi detaliile terifiante ale întâlnirilor acestora cu entităţi extraterestre. Filmul nu a fost bine primit de critică, dar a reuşit să aibă încasări de cinci ori mai mari decât bugetul.

Alien 3 (1992)
joi, 22.15, Pro Cinema
La anul se împlineşte un sfert de veac de la lansarea acestui film pe care puţini cinefili îl identifică drept debutul în lungmetraj al celebrului David Fincher. Sigourney Weaver revine în rolul emblematic al carierei, cel al lui Ellen Ripley, care ajunge pe planeta-înghisoare Fury 161 după ce nava ei suferă defecţiuni. Unica femeie de pe întreaga planetă, prezenţa lui Ripley va avea un efect puternic asupra deţinuţilor. Evident, xenomorfii nu pot lipsi din poveste, iar David Fincher foloseşte perfect spaţiul limitat din închisoare pentru a construi atmosfera terifiantă a vânătorii. Filmul conţine şi două dintre cele mai "tari" momente cinematografice ale anilor '90: întâlnirea lui Ripley cu monstrul şi un plonjon spectaculos.

Lord of War/Traficantul de Arme (2005)
sâmbătă, 20.30, Prima TV
Un film din perioada când Nicolas Cage era mult mai apreciat decât în prezent, povestea traficantului de arme ucraineano-american Yuri Orlov a fost lăudată pentru modul cum dezvăluie dedesubturile acestui trafic ucigător. Aventura începe în anii '80, când Yuri este prezent la un asasinat care îl inspiră să lase afacerea cu restaurante a familiei pentru letalele Uzi-uri şi Kalaşnikoave. Jared Leto îl interpretează pe Vitali, fratele protagonistului. Organizaţia Amnesty International a susţinut promovarea acestui film regizat de Andrew Niccol care arată cu degetul şi spre cei mai mari exportatori de arme ai lumii.

Bun venit în Zombieland (2009)
sâmbătă, 23.15, Pro TV
Emma Stone, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Abigail Breslin şi Bill Murray (într-un cameo delicios) sunt protagoniştii acestei comedii de acţiune în care mai mulţi oameni găsesc metode inedite de a supravieţui atunci când zombii invadează lumea. Popular printre amatorii genului, Zombieland a ocupat timp de patru ani titlul de filmul cu zombi cu cele mai mari încasări în SUA (a fost detronat de World War Z). După un serial omonim lansat în 2013, la anul ar trebui să vedem un sequel al acestui succes de casă din 2009.

Poziţia copilului (2013)
duminică, 22.30, Pro Cinema
Unul dintre cele mai cunoscute filme româneşti din ultimul deceniu, Poziţia copilului câştiga în 2013 Ursul de Aur la Berlinală şi după lansare devenea premiera locală cu cele mai mari încasări în anul respectiv. Povestea unui tânăr, Barbu (Bogdan Dumitrache), a cărui viaţă este dată peste cap după ce omoară un copil într-un accident de maşină, Poziţia copilului a fost întâmpinat cu nenumărate cronici pozitive pe întreg globul. Luminiţa Gheorghiu a fost de neuitat în rolul Corneliei, dominatoarea mamă a lui Barbu, hotărâtă să nu lase acest accident să-i distrugă viaţa "copilului".

Tomorrow Never Dies/007 şi Imperiul Zilei de Mâine
duminică, 22.45, Pro TV
Sunt deja patru filme în care Daniel Craig îl interpretează pe James Bond, iar duminică putem reveni la un interpret anterior al personajului, Pierce Brosnan. Ajutat de o spioană din China (Michelle Yeoh, la debutul internaţional), agentul 007 va trebui să dejoace planurile malefice ale unui magnat al presei (Jonathan Pryce) care ar putea, prin alimentarea conflictelor globale, să provoace un al treilea război mondial. Producătorii lui Tomorrow Never Dies pot fi lăudaţi şi pentru curajul de a lansa filmul exact în aceeaşi zi în care avea loc premiera megablockbusterului Titanic.

Ce alt film vei vedea săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

The Eagle, The Fourth Kind, Lord of War, Alien³, Zombieland, Tomorrow Never Dies, Poziţia copilului

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 11 mai 2016 21:04
Evenimentele di aer liber fac concurenta serioasa unor filme pe care deja le-am vazut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells