TV: şapte filme de văzut în săptămâna 29 februarie - 6 martie 2016

de Ştefan Dobroiu în 29 Feb 2016
Dragostea e la putere, dar nu lipsesc nici umorul şi acţiunea

Vineri am vorbit despre cele şapte premiere ale săptămânii, iar de dimineaţă am trecut în revistă cele mai mari surprize de la gala Oscar. Schimbăm tonul cu recomandările TV. Iată mai jos şapte filme pe care îţi recomandăm să nu le pierzi săptămâna aceasta pe micile ecrane.

X-Men: First Class/X-Men: Cei dintâi (2011)
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Trilogia retro a lui Bryan Singer se va termina anul acesta cu X-Men: Apocalypse, unul dintre cele mai promiţătoare filme cu supereroi din 2016. Acum cinci ani se lansa First Class, în care îi vedeam pe James McAvoy, Michael Fassbender şi Jennifer Lawrence în rolurile lui Charles, Erik şi Mystique. Acţiunea are loc în 1962, când guvernul american cere ajutorul mutanţilor pentru a opri declanşarea celui de-al treilea război mondial.

Love Is All You Need/Te iubesc oricum (2012)
sâmbătă, 22.20, TVR 2
Această sensibilă comedie romantică este unul din filmele uşurele ale regizoarei Susanne Bier. Pierce Brosnan şi Trine Dyrholm sunt excelenţi în rolul lui Philip şi al Idei, doi oameni pe care îi desparte totul, dar care reuşesc cumva să construiască o punte unul spre celălalt în însoritul sud al Italiei, unde fiul lui şi fiica ei urmează să facă nuntă. O familie trăsnită, stresul evenimentului şi problemele din viaţa celor doi protagonişti garantează umorul şi emoţia într-un film care ne învaţă că soarele poate apărea oricând şi pe strada noastră.

Slumdog Millionaire/Vagabondul milionar (2008)
sâmbătă, 22.45, Pro Cinema
Danny Boyle a luat dramatismul filmelor indiene şi l-a altoit pe eficienţa sa britanică, iar rezultatul a fost Vagabondul milionar, câştigătorul a opt Oscaruri, inclusiv cel pentru Cel mai bun film din 2008. Povestea modestului Jamal, care participă la varianta indiană a lui Vrei să fii miliardar pentru a o cuceri pe fata visurilor sale, a emoţionat şi încântat milioane de spectatori, deşi nu puţine au fost vocile care s-au minunat de succesul filmului în faţa membrilor votanţi ai Academiei. Dev Patel şi Freida Pinto au devenit staruri mondiale după lansarea Vagabondului, iar compozitorul A.R. Rahman a cucerit topurile cu melodia Jai Ho.

Source Code/Transfer de identitate (2011)
sâmbătă, 23.00, Pro TV
Unul dintre cele mai bune SF-uri ale deceniului, Transfer de identitate ni-l arată pe Jake Gyllenhaal în rolul unui soldat care, cu ajutorul unui program revoluţionar, poate retrăi ultimele opt minute din viaţa unui om. Eroul ajunge să retrăiască de nenumărate ori sfârşitul unui bărbat ucis în urma unui atentat, misiunea lui fiind să descopere identitatea teroristului. Al doilea lungmetraj al regizorului Duncan Jones, Source Code l-a recomandat pe acesta pentru regia aşteptatului Warcraft. Începutul.

The Way Back/Drumul de întoarcere (2010)
sâmbătă, 23.15, Antena 1
Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean jucând alături de Colin Farrell, Ed Harris şi nominalizata la Oscar de anul acesta Saoirse Ronan? Evident că filmul lui Peter Weir ar trebui să se afle sus pe lista "de văzut" a oricărui cinefil din România. Povestea e impresionantă: un grup de prizonieri evadează dintr-un gulag siberian în 1941, parcurgând mii de kilometri pe jos pentru a-şi obţine libertatea.

Tangled/O poveste încâlcită (2010)
duminică, 20.00, Antena 1
Mai e cineva care nu a văzut Tangled? Sau, şi mai bine, mai e cineva care nu a revăzut Tangled? Sau mai e vreun părinte care nu văzut animaţia de 100 de ori până acum? O alegere care nu dă greş pentru duminică seara, animaţia Disney ne încâlceşte în cosiţele de aur ale lui Rapunzel, prinţesa răpită de o vrăjitoare pentru ca părul ei de aur să-i garanteze tinereţe veşnică. Întâlnirea lui Rapunzel cu Flynn, un pungaş extrem de convins că e un mare cuceritor, se va dovedi începutul unei aventuri extraordinare.

Awaara/Vagabondul (1951)
duminică, 20.15, Naţional TV
Înainte de Revoluţie, filmele indiene "în două serii" reuşeau să umple cinematografele din toată ţara. Puţine sunt titlurile mai cunoscute, revăzute şi adulate decât Vagabondul, care l-a transformat într-un star mondial pe Raj Kapoor, a fost selectat la Cannes, iar în 2012 a fost menţionat de revista Time într-un top 100 al celor mai bune filme din toate timpurile. Cum nu mai e nevoie să spunem nimic despre povestea filmului, îl recomandăm inclusiv ca experiment familial: strânge trei sau patru generaţii în faţa televizorului şi ai să vezi că vagabondul lui Raj Kapoor va reuşi să vorbească pe inima fiecăreia.

Ce alt film din programul TV îţi face cu ochiul?

Exploreaza subiecte similare:

X-Men: First Class, Awaara, Love Is All You Need, Warcraft, The Way Back, Tangled

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 29 februarie 2016 19:08
Vagabondul este un film pe care il ura Soljenitin, mentioneaza asta in Pavilionul cancerosilor. Cititi si veti vedea de ce.
lili22 pe 29 februarie 2016 19:10
Sambata trecuta a fost la filmul de arta un film sarbesc cu doua nominalizari la Venetia, nu a fost anuntat in program, nu este mentionat in site, inadmisibil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells