TV: şapte filme de văzut în săptămâna 23-29 ianuarie 2017

de Ştefan Dobroiu în 23 Ian 2017
Comedie clasică, film premiat, dar şi multă acţiune pe micile ecrane

Vineri am vorbit despre cele patru premiere ale săptămânii, iar astăzi trecem în revista oferta posturilor TV. Câteva filme bune ne aşteaptă în program de-a lungul următoarele şapte zile, de la o comedie mult-iubită în anii '90 până la unul dintre cele mai lăudate action-uri ale deceniului trecut. Nu lipsesc filmul de festival şi nici indie-ul american cu încasări de zece ori mai mari decât bugetul.

Un profet/Un prophète (2009)
luni, 22.10, TVR 2
Câştigător al Grand Prix-ului cannez, Un profet este unul dintre cele mai intense şi lăudate filme franţuzeşti ale ultimului deceniu. În centul atenţiei este Malik (Tahar Rakim), un francez de origine algeriană închis pentru infracţiuni mărunte. Filmul lui Jacques Audiard, regizor care, şase ani mai târziu, va câştiga Palme d'Or-ul pentru Dheepan, ni-l arată pe Malik urcând ierarhia în rândul deţinuţilor. Doar că ascensiunea sa are şi un preţ...

Întâlnire cu surprize/Blind Date (1987)
marţi, 22.30, Pro Cinema
Iată că se împlinesc 30 de ani de la acest film extrem de iubit în România anilor '90, când era unul dintre cele mai cerute titluri la centrele de închirieri casete video. Cu un Bruce Willis la debut în rol principal şi cu o Kim Basinger deja devenită sex symbol global după filmul cu James Bond Never Say Never Again (1983) şi controversatul Nouă săptămâni şi jumătate (1986), filmul este o ataşantă comedie romantică despre o întâlnire "pe nevăzute" care se sfârşeşte cu o mulţime de aventuri.

A fost odată în Mexic - Desperado 2/Once Upon a Time in Mexico (2003)
miercuri, 22.30, Pro TV
Continuare a lui Desperado, Once Upon a Time in Mexico nu este un film obligatoriu al deceniului trecut, dar poate fi o eficientă sursă de distracţie. Îl vedem pe El Mariachi (acelaşi Antonio Banderas) jurând răzbunare unui general din cauza căruia şi-a găsit moartea frumoasa Carolina (Salma Hayek). Excesele vizuale ale lui Robert Rodriguez sunt o atracţie a filmului, ca şi distribuţia: Johnny Depp, Mickey Rourke, Eva Mendes, Danny Trejo, Willem Dafoe şi nimeni altul decât Enrique Iglesias.

John Carter (2012)
joi, 20.30, Antena 1
De văzut pentru extraordinarele decoruri marţiene, dar şi pentru a ne dumiri cum a fost posibil ca un film care "pe hârtie" arăta perfect să devină unul dintre cele mai costisitoare eşecuri de casă ale companiei Disney. Filmul lui Andrew Stanton (Finding Nemo, Wall-E) face dreptate lumii imaginate de autorul Edgar Rice Burroughs şi oarecum prădate de mega-succese SF precum Star Wars, Avatar sau filmele cu supereroi. Taylor Kitsch îl interpretează pe personajul titular, un veteran al Războiului Civil care se trezeşte teleportat ca prin minune pe planeta Marte, unde are parte de aventuri extraordinare.

Buried: Îngropat de viu (2010)
joi, 22.45, Pro TV
Unul dintre filmele americane independente cu cel mai mare succes din ultimul deceniu (încasări de zece ori mai mari decât bugetul), Buried ni-l arată pe Ryan Reynolds în rolul lui Paul, un american care lucrează ca şofer de camion în Irak-ul controlat de armata americană. În urma unui atac, el se trezeşte îngropat de viu într-un sicriu de lemn. Are doar 90 de minute la dispoziţie pentru a se salva. Lansat la Sundance, filmul a avut parte de recenzii pozitive, devenind un vârf al carierei pentru Ryan Reynolds.

Ultimatumul lui Bourne/The Bourne Ultimatum (2007)
vineri, 22.30, Antena 1
Al treilea film din seria Bourne a câştigat trei Oscaruri (tehnice) şi a avut încasări de patru ori mai mari decât bugetul, devenind unul dintre cele mai profitabile filme ale anului 2007. Îl revedem pe Matt Damon în rolul agentului amenzic care trebuie din nou să pună laolaltă amintiri disparate pentru a-şi redescoperi identitatea, răzbunându-se în acelaşi timp pe cei care l-au transformat într-un asasin.

Călătorie spre centrul Pământului/Journey to the Centre of the Earth (2007)
sâmbătă, 21.45, Antena 1
Lansat în România în septembrie 2008 (deci la mai bine de un an de la premiera americană din august 2007), actualizarea romanului omonim al lui Jules Verne le-a dovedit o dată pentru totdeauna operatorilor de cinematografe din România că au toate motivele să investească în tehnologia 3D: proiectat luni în şir pe ecrane, filmul avea să sfârşească pe primul loc în topul anual al încasărilor. Călătorie spre centrul pământului a fost şi o rampă de lansare pentru Josh Hutcherson, care a obţinut ulterior rolul principal masculin, cel al lui Peeta, din seria Hunger Games.

Ce alt film vei vedea săptămâna asta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Un prophète, Blind Date, Once Upon a Time in Mexico, John Carter, Buried, The Bourne Ultimatum, Journey to the Center of the Earth 3D

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells