Transformers 4: tot ce ştim

de Ştefan Dobroiu în 3 Dec 2013
Pământul se zguduie iar sub paşii Autoboţilor şi ai Decepticonilor...

În ultima vreme am auzit de Transformers: Age of Extinction doar datorită (din cauza?) problemelor lui Michael Bay cu gangsterii din Hong Kong. Zilele trecute am văzut, în schimb, noi imagini din film şi ne-am dat seama că nu ştim prea multe despre subiectul noii producţii aşteptate pe ecrane la sfârşitul lui iunie 2014. Iată mai jos ce am descoperit.

Ştim cu toţii că, după nenumărate declaraţii în care a spus că lasă tărâmul extratereştrilor metalici pentru noi proiecte, Michael Bay s-a întors la cârma francizei regizate de el şi produse de Steven Spielberg. Interesant este faptul că distribuţia condusă de Shia LaBeouf a decis să lase responsabilitatea relaţiilor umano-extraterestre pe alţi umeri, prin urmare seria prezintă noi personaje şi noi actori.

În centrul atenţiei este Mark Wahlberg, în rolul lui Cade Yeager, un inventator care descoperă trupul mecanic al unui Transformer chiar când Pământul credea că a scăpat o dată pentru totdeauna de extratereştrii ce lasă prăpăd în urma lor. Patru ani au trecut de la evenimentele din Transformers: Dark of the Moon, dar luptele dintre Autoboţi şi Decepticoni vor reizbucni din cauza descoperirii lui Yeager, prins în mijlocul aventurii globale din această producţie în valoare de 165 milioane de dolari.

Optimus Prime revine ca lider al Autoboţilor, doar că de această dată se transformă într-un camion Western Star. El este urmat de Bumblebee, care îşi schimbă şi el înfăţişarea, luând forma unui concept Chevrolet Camaro. Michael Bay actualizează aspectul automobilistic al eroilor săi, aducând pe ecran câteva dintre cele mai noi, scumple şi spectaculoase modele de maşini pregătite pentru saloanele auto de la începutul anului viitor. În echipa Autoboţilor mai intră şi Grimlock, un dinobot care se transformă într-un gigantic tiranozaur cybertronian ce are toate şansele să "şifoneze" suprafeţele şlefuite ale Decepticonilor aleşi de Paramount pentru includerea în sequel.

Noutatea lui Age of Exctinction este faptul că o mare parte din acţiune are loc în China. China Movie Channel este menţionat printre producătorii filmului, iar o parte a distribuţiei a fost aleasă dintre starurile ţării asiatice. Li Bingbing şi Han Geng au roluri importante în sequel şi un grup de cinci actori în roluri secundare a fost ales în urma unui reality show ce s-a bucurat de succes în China. Şi o parte din acţiune are loc în Asia. În afară de filmările cu peripeţii la Hong Kong, echipa a recreat gigantica metropolă în SUA, în Detroit, distrugând apoi decorurile cu câteva explozii memorabile care şi-au făcut loc şi în reţelele de socializare.

Cu toate acestea, fişa distribuţiei arată că acţiunea are loc în jurul lui Yeager şi al familiei sale, probabil pe teritoriul Statelor Unite. Un rol important îl are Nicola Peltz: ea este fiica protagonistului, iar iubitul ei, Shane, interpretat de Jack Reynor (în extrema stângă a fotografiei), un actor irlandez practic necunoscut până în momentul alegerii sale de câtre Michael Bay, are al doilea rol masculin ca importanţă în chimia sequelului, fiind deja considerat un viitor star de acţiune al Hollywood-ului. Cunoscutul Kelsey Grammer interpretează, conform producătorilor, villainul uman al filmului, iar zvonurile sugerează că acesta ar dori să profite de pe urma tehnologiei Transformer-ilor pentru a obţine avantaje financiare pe Terra.

Mai sunt aproape opt luni până la lansarea mondială (premiera românească are loc simultan cu cea americană) a noii aventuri imaginate de Michael Bay. Cu siguranţă că până atunci multe detalii acum neclare vor ieşi la iveală.

Crezi ca Transformers 4 va deveni unul dintre hiturile lui 2014?

Exploreaza subiecte similare:

Michael Bay, Mark Wahlberg, Jack Reynor, Kelsey Grammer, Transformers: Age of Extinction, Transformers: Dark of the Moon

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 3 decembrie 2013 10:00
sunt sigur ca lumea se va inghesui sa vada filmul dar eu astept sa vad calitatea filmului nu cantitatea de explozii
Musa.del.Arte pe 3 decembrie 2013 10:11
No offence, da' o sa astepti mult si bine dupa calitatea filmului!
Sqid pe 16 decembrie 2013 06:30
Dupa ca ca vrei sa faci pe criticul de film,mai esti si prost...ca sa vezi,am pus doua " calitati " d-ale tale intr-o propozitie...
legolas05 pe 3 decembrie 2013 10:08
Au ales China pt ca de acolo vor veni destui de multi bani...chinezii se inghesuie la astfel de filme.
Sorin87 pe 3 decembrie 2013 17:34
astept cu nerabdare
alina_elena_iosef pe 7 decembrie 2013 20:02
Chiar imi pare rau ca s-a schimbat actorul principal :|
Sqid pe 16 decembrie 2013 06:33
Au schimbat distributia,pentru ca au schimbat in mare si ideea filmului,si mie imi pare rau de Shia. Sunt curios cum va fi filmul,sper sa fie macar la fel de bun ca cele trei parti.
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 18:59
Cred ca regizorul inca a oprit destule surprize pentru noi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells