Trailerul Blonde: Ana de Armas apare în rolul lui Marilyn Monroe, în producția Netflix cu rating „Interzis minorilor”

de Gloria Sauciuc în 29 Iul 2022
Blonde are premiera globală pe 28 septembrie pe Netflix

Netflix a dat publicității trailerul oficial pentru filmul lui Andrew Dominik, Blonde, o biografie cu rating NC-17 (echivalentul românesc al ratingului „Interzis minorilor”), în care joacă Ana de Armas în rolul celebrei actrițe Marilyn Monroe. Filmul, inspirat din bestseller-ul lui Joyce Carol Oates, va avea premiera mondială în competiția Festivalului de Film de la Veneția.

Blonde reimaginează viața actriței Marilyn Monroe, de la instabilitatea din copilărie, pe când era Norma Jeane, până la statutul de vedetă și relațiile romantice. Din distribuție mai fac parte Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel și Evan Williams.

Filmul este unul dintre cele mai așteptate titluri la Festivalul de la Veneția. Coordonatorul Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, afirma că a încercat să îi facă loc filmului în selecțiunea pentru 2022 însă nu a reușit să ajungă la un compromis cu Netflix. Streamer-ul trebuie să se conformeze regulilor Festivalului, care cere ca toate filmele din competiție să aibă premiera și în cinematografele din Franța.

Descris de Oates drept un film feminist, Blonde încearcă să atingă o coardă sensibilă a publicului contemporan. „Modul în care Kennedy s-a purtat cu Marilyn Monroe nu a fost, și încă nu este diferit de modul în care oamenii în poziție de putere, mai ales la Washington DC, tratează femeile care nu sunt soțiile lor”, relata Oates pentru Vanity Fair Franța.

Instantanee din film au fost publicate săpătmâna aceasta, împreună cu confirmarea că în film joacă Cannavale în rolul celebrului jucător de baseball Joe DiMaggio.

„Am lucrat la acest film ore întregi, în fiecare zi, pentru aproape un an”, relata de Armas anul acesta. „Am citit romanul lui Joyce, am studiat sute de fotografii, videoclipuri, înregistrări audio, filme-tot ceea ce puteam găsi. Fiecare scenă este inspirată de o fotografie reală. Ne-am aplecat asupra fiecărui detaliu din poză și am studiat ce se întâmpla în el. Prima întrebare era mereu aceeași: 'Cum se simțea acolo Norma Jeane?' Voiam să spunem latura umană a poveștii ei. Acea celebritate care a făcut-o pe Marilyn cea mai vizibilă persoană din lume, dar și adevărata ei natură, Norma cea invizibilă...”

În imaginea de mai jos, Ana De Armas și Adrien Brody ca Marilyn Monroe și Arthur Miller în biopicul Blonde (2022):

Exploreaza subiecte similare:

Blonde, marilyn monroe, Ana de Armas

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells