Totul despre Zoolander 2

de Ştefan Dobroiu în 2 Dec 2015
Iată de ce filmul lui Ben Stiller ar putea fi comedia lui 2016

Îl vom vedea de-abia din 12 februarie 2016, dar Zoolander 2 a făcut deja furori în mediul online, trailerul său devenind cel mai vizionat trailer al unei comedii, cu peste 50 de milioane de vizualizări. Este un semn foarte bun pentru sequelul lui Zoolander, lansat pe 28 septembrie 2001 şi care probabil ar fi fost un succes de casă mult mai mare dacă nu ar fi apărut pe ecrane la două săptămâni după atacul de la 11 septembrie. Iată mai jos la ce să te aştepţi de la Zoolander 2 şi de ce ar putea fi comedia relevantă pentru lumea de azi.

Poţi citi şi un articol despre cariera lui Ben Stiller, care luni a împlinit 50 de ani.

Dacă în primul film apreciatul topmodel Derek Zoolander (Ben Stiller) devenea victima unui plan odios ce-l avea ca ţintă pe preşedintele Malaeziei, în sequel situaţia este cu totul alta. Când cele mai arătoase şi populare staruri din lume îşi află sfârşitul în urma unor atacuri armate, toţi murind cu celebra expresie Blue Steel a lui Zoolander pe feţe, Interpolul îl cooptează pe fotomodel şi pe bunul său prieten Hans (Owen Wilson) pentru a-l descoperi pe făptaş. Derek şi Hans trebuie să se infiltreze din nou în lumea modei, ajutaţi de agenta Interpol Valentina (Penélope Cruz) şi, dacă e să dăm crezare noului trailer internaţional (îl poţi vedea mai sus), salvaţi cel puţin o dată de dimensiunea sânilor acesteia.

Dacă primul film satiriza lumea modei şi beneficia de apariţiile unor Tom Ford, Tommy Hilfiger, Claudia Schiffer, Karl Lagerfeld şi mulţi alţii, direcţia ironiilor din Zoolander 2 pare a fi mai largă: şi moda are parte de rafale ironice, dar nu scapă neatinsă nici obsesia publicului pentru staruri nedemne de atenţie sau obsesia pentru autopromovare şi propria înfăţişare. Mai mult de atât, personajele principale trebuie să înfrunte o lume în care nu mai înseamnă nimic, prin urmare cu siguranţă se va discuta şi despre vârstă şi schimbarea generaţiilor. "Nu mai sunt la modă", observă Derek, gata totuşi să înfrunte noua provocare. Faptul că acţiunea se petrece în Europa poate fi o altă sursă de umor.

Stiller reuşeşte să se înconjoare de nume cunoscute de la Hollywood şi în sequel. Will Ferrell îl interpretează din nou pe Mugatu, mogul al lumii modei şi posesor al probabil celei mai caraghioase frizuri din istoria cinema-ului. Cooptarea lui Penélope Cruz în echipă ar putea fi de bun augur pentru destinul continuării ("e sexy, am încredere în ea", spune Hans cu habarnismul specific). Kristen Wiig şi Benedict Cumberbatch sunt cele mai tari apariţii din primul trailer al filmului: ea este Alexanya Atoz, un personaj extrem de retuşat chirurgical, iar el îl/o interpretează pe All, topmodel cu sex incert.

Lucrul la Zoolander 2 a început cu aproximativ un deceniu în urmă şi posibilitatea unui sequel a fost atât de des acoperită în presă, încât la un moment dat nimeni nu mai credea că va exista o reîntâlnire cu Derek şi Hans. În decembrie 2008 Stiller a confirmat că sequellul se va face, iar în februarie 2010 ştiam deja că actorul scrie scenariul continuării împreună cu Justin Theroux, alături de care a scris şi ceea ce noi credem că este cel mai relevant film al său de până acum, Tropic Thunder. A mai fost nevoie de ani buni pentru ca Zoolander 2 să intre în producţie.

Mai avem de aşteptat zece săptămâni până la premiera din februarie. Până atunci, iată primul trailer internaţional.

Exploreaza subiecte similare:

Ben Stiller, Zoolander 2, Owen Wilson, Penélope Cruz, Will Ferrell, Kristen Wiig, Benedict Cumberbatch, Justin Theroux, Tropic Thunder

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 2 decembrie 2015 17:35
Mie nici primul nu mi-a placut deloc , al 2 lea o sa il trec la filme de nevazut
spartacus pe 3 decembrie 2015 09:09
”Comedia anului 2016”?!?!?! Fratilor, fiti seriosi, ok! Primul film din 2001 a fost, am mai spus si nu mi-e teama sa repet, o pierdere de timp cum rar exista in lumea filmului. Acum au facut un sequel !?! Pot sa fac pariu de acum, chiar dak nu l-am vazut, ca ”urmarea” din 2016 va fi unul din candidatii seriosi la ”Zmeura de Aur”. Cât despre faptul că ar putea fi ”comedia anului 2016” - e o gluma foarte-foarte proasta. Nu stiu ce comedii sunt programate pt 2016, dar ”Zoolander 2” sigur nu se va număra printre succesele reale in acest sens ale anului viitor. Părerea mea.
Bayard pe 3 decembrie 2015 12:50
Nici eu nu inteleg, insa trailerul Zoolander 2 e cel mai vizionat trailer al unui film de comedie din istorie. De departe. O sa faca o groaza de bani si chiar nu-l vad concurand la Zmeura de Aur. Pare foarte asemanator cu primul, iar ala e considerat un clasic (de unii nebuni).
bogyvaly pe 3 decembrie 2015 13:03
In mod sigur nu voi printre cei care sa plateasca un bilet sa vada acest film...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells