Totul despre The Avengers 2

de Ştefan Dobroiu în 23 Iul 2014
Joss Whedon pregăteşte o distracţie pe cinste din 1 mai 2015!

După ce The Avengers/Răzbunătorii a devenit filmul cu cele mai mari încasări din 2012 (şi al treilea, după Avatar şi Titanic, în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile) şi s-a anunţat reîntoarcerea lui Joss Whedon ca regizor şi scenarist, The Avengers: Age of Ultron este unul dintre cele mai aşteptate sequeluri ale deceniului, întrecut poate doar de Avatar 2.

Cu primul film, Whedon a reuşit o performanţă extraordinară: un captivant spectacol cinematografic, dar şi reunirea convingătoare din punct de vedere scenaristic a unui colectiv de supereroi, fiecare cu interesele, aptitudinile, dar şi ciudăţeniile personale. Una dintre grijile fanilor înainte de lansarea filmului a fost tocmai aceasta: cum îi poţi aduce laolaltă pe Tony Stark/Iron Man, Steve Rogers/Căpitanul America, Bruce Banner/Hulk, Thor, Natasha Romanoff/Văduva neagră şi Clint Barton/Hawkeye, oferindu-le suficient timp pentru a se dezvălui pe îndelete publicului? Rezultatul se vede pe ecran, într-o combinaţie de acţiune spectaculoasă, umor şi momente dramatice ataşante.

Evident, ştacheta este foarte sus acum pentru regizorul scenarist, la fel de sus pe cât era pentru Christopher Nolan după mega-succesul The Dark Knight/Cavalerul negru din 2007. Joss Whedon are, din fericire, câţiva aşi în mânecă pentru a nu-şi dezamăgi batalioanele de fani care numără zilele în aşteptarea unei noi bătălii demne de puterile Răzbunătorilor.

Ultron
De multe ori, succesul unui film cu supereroi stă într-un villain redutabil. În Răzbunătorii, Loki a fost accesorizat nu doar cu o limbă ascuţită, ci şi cu o gigantică armată extraterestră gata să cotropească Terra. O provocare interesantă pentru coloratul grup al supereroilor, care a avut ceva de furcă înainte de a respinge atacul, cu preţul distrugerii aproape din temelii a oraşului New York. În sequel, inamicul este foarte diferit.

Conform unor comentarii recente ale lui Whedon, Ultron, un robot care ar trebui să-l ajute pe Tony Stark să se "pensioneze", preluându-i atribuţiunile de Răzbunător, moşteneşte doar cinismul şi nu şi compasiunea creatorului său şi decide că Terra ar avea numai de câştigat dacă rasa umană ar dispărea cu totul. Robotul declară război umanităţii şi se lansează într-o distrugătoare ofensivă menită să "cureţe" întreaga planetă de "plaga" umană.

Pe lângă intelectul mult superior semenilor noştri, Ultron dispune de un înveliş de adamantium (metal popularizat de Wolverine, dar folosit de Marvel pentru prima oară în 1969, la "naşterea" publicistică a lui Ultron) a cărui formă o poate modifica după bunul plac. Carcasa indestructibilă este dublată de raze distrugătoare emise din ochi sau antebraţe, ca şi de puterea de a hipnotiza oamenii, plantându-le în creier comenzi de îndeplinit la timpul oportun. Ultron poate controla orice maşinărie, inclusiv armata de exoschelete Iron Man atât de utile lui Tony Stark în Iron Man 3. Mai mult, dacă un corp al său este distrus, Ultron îşi poate face un upload într-un altul. Acest cumul de puteri este extrem de ofertant pentru Joss Whedon, atât din punct de vedere scenaristc, cât şi din punct de vedere vizual.

Noii supereroi, Quicksilver şi Scarlett Witch
I-am zărit în secvenţa inclusă în genericul final al lui Căpitanul America: Războinicul iernii, interpretaţi de Aaron Taylor-Johnson şi Elizabeth Olsen, iar "cooptarea" lor în poveste schimbă cu totul regulile jocului. Într-un interviu acordat Entertainment Weekly, Joss Whedon a precizat că Scarlett Witch, care poate ghici gândurile, şi Quicksilver, care se poate deplasa cu viteze nemaivăzute, vor fi aghiotanţii lui Ultron.

"Este foarte dificil pentru Răzbunători, pentru că deodată au parte de provocări cu care nu sunt obişnuiţi. În The Avengers, fiecare avea puterea de a-i arde un pumn cuiva, dar acum se confruntă cu o femeie care îţi intră în cap, cu un băiat care se mişcă mai repede decât orice şi cu un robot în stare să se multiplice şi care clar nu este întreg la minte. Deodată, pentru ei lumea este mai sumbră, mai ciudată şi mai dură", a explicat Whedon miza noului film.

Dacă în Răzbunătorii eroii pozitivi şi cei negativi foloseau aceleaşi tip de arme, fie că e vorba de forţa brută, arme albe sau explozibili, în sequel lucrurile stau cu totul diferit, ceea ce ar putea submina echipa deja sudată a Răzbunătorilor. Cum va reacţiona Tony Stark când exoscheletul său va fi întrecut în fracţiuni de secundă de Quicksilver? Şi cum va reacţiona Hulk când Scarlett Witch îi va controla gândurile? Sau inimosul Căpitan America atunci când acţiunile distrugătoare ale lui Ultron vor cauza moartea a sute de oameni nevinovaţi?

Numai echipa de producţie ştie în acest moment, noi vom afla cel mai probabil o dată cu lansarea trailerelor şi cel mai sigur pe 1 mai 2015, când Ultron îi va ataca pe Răzbunători în cinematografele din lumea întreagă.

Foto: Entertainment Weekly

Care crezi că este cel mai aşteptat film din 2015?

Exploreaza subiecte similare:

The Avengers: Age of Ultron, Joss Whedon, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Iulidesprefilme pe 23 iulie 2014 09:43
Când o să mai iasă cinematografia din galeria asta de roboţi, zburători, supermani, spidermani, ironmani batmani...? Dar pentru că formula comercială prinde...ce mai contează ARTA ? Şi-apoi, important este că BINELE se tot străduieşte să învingă RĂUL...tema basmelor noastre !
Bayard pe 23 iulie 2014 11:11
Nu vad care e problema ca apar blockbustere de tipul asta.... evident exista cerere pentru ele. Cu ce incurca ele pe altii sa faca filme de calitate?? Cu nimic, ba uneori profiturile din blockbustere sunt redirectionate spre filme mai mici.
Han_Solo pe 24 iulie 2014 13:07
Exact, Bayard are dreptate. Fara filme de genul, studiourile nu siar mai permita sa faca filme de "Arta". In schimb, oferta este foarte generoasa si in cea ce priveste filmele de arta, singura exceptie este ca nu o sa vezi un asemenea film intr-o lansare globala. Dar na, cum sa fi snob sau hipster este la moda, de ce sa nu comentam vis a vis de orice film cu buget mare.
cristi23 pe 23 iulie 2014 18:54
eu abia astept sa vad filmul....probabil e cel mai asteptat film al lui 2015....
crisM pe 24 iulie 2014 11:06
Daca poate cineva sa imi explice de ce in acest film Ultron este o creatie a lui Tony Strak. Din cate cunosc, povestea originala explica ca Ultron este o creatie a lui Henry Pym.
StefanDo pe 24 iulie 2014 13:43
avand in vedere ca Pym va aparea doar in Ant-Man, Marvel a simplificat lucrurile, lasandu-l pe Stark sa-l creeze pe Ultron. Joss Whedon a spus ca problemele cu Ultron incep pentru ca robotul a mostenit doar cinismul si egomania lui Stark, nu si compasiunea sa...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells