Totul despre Maleficent

de Ştefan Dobroiu în 28 Ian 2014
Angelina Jolie, hotărâtă să ne impresioneze în premiera lunii mai

Cei de la Daily Mail au scris despre înfăţişarea Angelinei asemănând-o cu „operaţia sfârşită prost a unui chirurg plastic". Într-adevăr, cunoscuta actriţă apare pe ecran cu pomeţi supradimensionaţi şi urechi ţuguiate, totul la pachet cu o privire pur şi simplu electrică. Jolie este Maleficent, vrăjitoarea aleasă, în urma unui sondaj, cel mai redutabil villain din toate animaţiile Disney, după ce a speriat o mulţime de copii de la debutul ei în animaţia Sleeping Beauty/Frumoasa din pădurea adormită, lansată de Walt Disney în 1959.

Premiera filmului are loc pe 30 mai, simultan cu cea din Statele Unite. Este primul rol principal al lui Jolie de la Salt şi Turistul, action-uri apărute în 2010, şi, dacă e să aruncăm o privire noului teaser trailer apărut ieri, actriţa este gata să arate că problemele de sănătate din ultimul an nu i-au ştirbit absolut deloc din fascinaţia pe care o exercită de cealaltă parte a camerei de luat vederi. Nouă filmul ni se pare că are potenţial şi datorită modului cum evoluează personajul titular: dintr-o fiinţă eminamente pozitivă, Maleficent se va transforma în regina autoproclamată "a tot ceea ce este rău", fiind atrasă înapoi de lumină în urma unor experienţe ieşite din comun.

Iată sinopsisul filmului: Frumoasa şi tânăra Maleficent trăieşte o viaţă idilică în paşnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora creşte, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deţine cheia unui viitor paşnic al întregului ţinut...

Studiourile Disney nu sunt la prima încercare de reinventare a unei animaţii din propriul reportoriu, ajutaţi de o actriţă extrem de cunoscută în rol negativ. Charlize Theron a fost cel mai bun lucru din Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător, dar asta nu a oprit filmul lui Rupert Sanders să fie amintit mai degrabă din cauza scandalului legat de relaţia (inventată sau nu) dintre regizor şi interpreta Albei ca Zăpada, Kristen Stewart, pe atunci într-o relaţie cu Robert Pattinson. Dacă fantasy-ul din 2012 nu rămâne în memorie decât datorită unor efecte speciale pentru care a şi fost nominalizat la Oscar, Maleficent pare să pluseze cu o evoluţie mult mai interesantă a personajelor principal, fiecăruia pregătindu-i-se provocări interesante.

În centrul atenţiei vor fi Elle Fanning în rolul Aurorei, Sharlto Copley în cel al tatălui ei, Stefan, probabil responsabil de schimbarea tinerei Maleficent, Brenton Thwaites (aşteptat şi în fantasy-ul The Giver) în rolul prinţului Phillip, gatas-o trezească pe Aurora cu sărutul său, dar şi alte nume cunoscute precum Juno Temple, Sam Riley, Miranda Richardson şi Imelda Staunton.

Nici din punctul de vedere al efectelor speciale filmul nu pare să se lase întrecut de predecesorul său, mai ales că la regie îl regăsim pe Robert Stromberg, scenograf dublu premiat cu Oscar (pentru Avatar şi Alice în Ţara Minunilor) şi aflat acum pentru prima oară în spatele camerei de luat vederi. După ce a fost şcolit de James Cameron şi Tim Burton şi a fost implicat în producţia lui Busola de Aur, Piraţii din Caraibe: La capătul lumii, Labirintul lui Pan şi Memoriile unei Gheişe, Stromberg ne va impresiona măcar cu atmosfera debutului său, atmosferă surprinsă bine în teaserul de mai jos.

O să mergi la cinema ca să vezi Maleficent?

Exploreaza subiecte similare:

Angelina Jolie, Maleficent, Snow White and the Huntsman, Rupert Sanders, Kristen Stewart, Robert Stromberg

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 28 ianuarie 2014 10:51
Pare foarte promitator fata de Snow White and the Huntsman,Angelinei Jolie i se potrivesc rolurile negative.
legolas05 pe 28 ianuarie 2014 16:59
Pare foarte interesant,sper sa il pot vedea.
legiune pe 29 ianuarie 2014 11:09
Daca nu ma insel costumatia este copiata dintr-o animatie disney. Alba ca zapada sau Frumoasa adormita.
legiune pe 29 ianuarie 2014 11:10
Se pare ca este adptarea pentru frumosasa adormita.
legiune pe 29 ianuarie 2014 11:11
Nu o sa il ratez.
AlineziaBumfi pe 29 ianuarie 2014 11:14
Abia astept sa il vad pe 30 mai.
Miiku pe 29 ianuarie 2014 12:22
Ohoho, ma astept sa ma impresioneze, se pare ca Angelina chiar s-a simtit bine in rolu` asta. :>
adi_ramses pe 3 februarie 2014 11:52
Wow ce transformare de la roluri principale pozitive tocmai la regina cea rea. Arata demential in forma asta !
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 19:24
Restul amanuntelor le aflam urmarind productia.
denisa_liza pe 11 martie 2014 18:00
sunt nerebdatoare
denisa_liza pe 11 martie 2014 18:01
nerabdatoare*

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells