Totul despre Chef

de Ştefan Dobroiu în 9 Apr 2014
Jon Favreau face din nou echipă cu Robert Downey Jr. şi Scarlett Johansson

Şi-au reinventat carierele cu ajutorul lui Iron Man, dar asta nu înseamnă că Jon Favreau şi Robert Downey Jr. nu pot cuceri alte genuri fără ajutorul substanţial al studiourilor Marvel! Cei doi s-au apucat de filmări în iulie anul trecut şi iată că pe 23 mai vedem rezultatul, comedia independentă Chef, cu Scarlett Johansson, Sofía Vergara, John Leguizamo şi Dustin Hoffman.

Chef îl are în centrul atenţiei pe Carl Casper (Jon Favreau), maestru bucătar la un popular restaurant. Lui Carl i se arată uşa când, doritor să se reinventeze ca bucătar şi să surprindă papilele gustative ale clienţilor, începe să schimbe meniul. Colac peste pupăză, un cronicar gastronomic (Oliver Platt) publică un text deloc laudativ la adresa priceperii culinare a lui Carl, iar eroul simte nevoia să o ia de la capăt. Interesant nu este că o faci oricum, ci improvizând un restaurnt mobil, deschis într-o rulotă. Va ajunge Carl să se simtă din nou viu ca bucătar după această iniţiativă?

Ne întrebăm cât de mult s-a inspirat Favreau din propria carieră pentru a scrie scenariul lui Chef. Amintim doar că cineastul a "sărit" de la un film precum Zathura - O aventură spaţială (2005) direct la Iron Man, iniţiatorul valului de filme Marvel şi extraordinar succes de casă al anului 2008. A repetat succesul cu Iron Man 2, dar pentru Iron Man 3 a fost preferat ca regizor Shane Black. Să se fi simţit Favreau prizonier în stilul de lucru al Marvel Studios şi să fi evadat din sistem cu independentul Chef? Atâta vreme cât rezultatul schimbării e pozitiv, întrebarea este doar retorică...

Chef se anunţă un "feel good movie" gata să ne arate că, atunci când ne simţim prinşi în capcană de o carieră ce nu ne mai satisface, o minte şi o inimă deschise pot face minuni, atâta timp cât ne asumăm şi riscurile unei schimbări de direcţie. Întrebarea pe care o ridică filmul şi la care, dacă e să ne luăm după trailerul de văzut la finalul articolului, şi răspunde este: cât de fericiţi am fi dacă am avea curajul să facem exact ceea ce ne dorim?

Carl Casper are curajul de a lăsa totul din urmă şi de a accepta, fără lipsă de responsabilitate, toate problemele ce apar în cale. O rulotă dărăpănată şi prejudecăţile familiei uimite de decizia de a "da cu piciorul" unei cariere prestigioase nu îl sperie pe Carl, gata să rişte totul pentru bucuria supremă a meseriei sale: un client care se linge pe degete după savurarea unei creaţii gastronomice simple, dar cu o combinaţie de gusturi perfect echilibrată.

Alături de Favreau se află Scarlett Johansson, dar mai ales Robert Downey Jr., cei trei întregind o parte din formula din Iron Man 2. Regizorul-scenarist plusează cu actriţa cel mai bine plătită de pe micul ecran american, Sofía Vergara (Modern Family), dar şi cu John Leguizamo, doi dintre cei mai populari actori hispano-americani de la Hollywood.

Iată mai jos trailerul oficial al filmului. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Robert Downey Jr., Jon Favreau, Scarlett Johansson, John Leguizamo, Sofía Vergara, Dustin Hoffman, Chef, Zathura: A Space Adventure, iron man, Iron Man 3, Shane Black, Modern Family

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 9 aprilie 2014 18:46
E foarte tare sa-i vezi pe Jon Favreau, Scarlett Johansson si Robert Downey Jr. din nou impreuna in alte circumstante decat cele vazute in Iron Man . Iar impreuna cu Sofia Vergara cred ca fac o echipa grozava . Trailerul arata bine si abia astept filmul !
alex_il_fenomeno pe 24 august 2014 21:52
Chiar sunt nume bune, si speram sa iasa ceva demn de mentionat, care eventual va primi si niste premii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells