Tot ce știm despre The Big Friendly Giant, fantasy-ul pregătit de Steven Spielberg

de Gloria Sauciuc în 13 Ian 2016
The BFG se lanseaza în cinematografele noastre pe 1 iulie

Pe 14 ianuarie, Steven Spielberg are toate șansele să se afle pe lista nominalizaților Academiei Americane de Film, cu Podul spionilor, o dramă plasată în timpul Războiului Rece, cu Tom Hanks protagonist. Din iulie, vom fi bucuroși să vedem că Spielberg se reîntoarce la unul dintre genurile în care excelează, filmele - divertisment pentru întreaga familie, de data aceasta cu ecranizarea unei cărți clasice, scrise de Roald Dahl, The BFG. Romanul „Marele Uriaș Prietenos” a apărut în limba română la Editura Arthur. De altfel, în 2016 se celebrează centenarul autorului Roald Dahl.

Iată în continuare toate informațiile pe care le avem despre această adaptare a pățaniilor unei fetițe și ale uriașului pietenos care o introduce în lumea lui de basm. Filmul va avea premiera în România pe 1 iulie, anul acesta.

Romanul „Marele Uriaș Prietenos” a apărut în limba română la Editura Arthur

Mark Rylance deține rolul la care face referire titlul, iar Sophie e jucată de către debutanta Ruby Barnhill. Bill Hader, Jemaine Clement, Michael Adamthwaite, Daniel Bacon, Chris Gibbs, Adam Godley, Jonathan Holmes, Paul Moniz de Sa, Penelope Wilton, Rebecca Hall și Olafur Olaffson completează distribuția.

DreamWorks a cumpărat drepturile de ecranizare ale cărții lui Roald Dahl încă din 2011. „Cred că geniul lui Roald Dahl l-a făcut să dea copiilor această putere de a se exprima. A fost foarte curajos din partea lui să prezinte această combinație de întuneric și lumină, să sperie, dar să și ofere salvarea, să dea o lecție, fiecăruia, care să dăinuiască peste ani. E foarte frumos ce a făcut Dahl, și e unul dintre lucrurile care m-au atras să ecranizez această carte”.

Melissa Mathison, care s-a stins din viață luna trecută, a scris scenariul, reaprinzând un parteneriat creativ cu Spielberg, în urma căruia a rezultat E.T. The BFG va fi dovada vie a creativității scenaristei și un tribut pe care Spielberg i-l aduce, scrie publicația Empire. Mathison a fost pe platoul de filmare în fiecare zi și a fost „nu doar un partener de scris, ci și unul de platou”, a declarat celebrul cineast.

Filmările au avut loc în primăvara și vara anului trecut, în Vancouver, Canada, la Londra și în Palatul Buckingham, dar și în Scoția.

Povestea

Deși este un uriaș, BFG (Rylance) nu seamănă cu celelalte creaturi alături de care trăiește, fiind un soi de outsider în Țara Uriașilor. Cu urechile lui mari și un simț ascuțit al mirosului, BFG e un mic nătâng, dar bun la suflet și prietenos. Nu-i place nimic mai mult decât să colecționeze vise, pe care să le trimită copiilor, noaptea. Ceilalți uriași, precum Bloodbottler (Bill Hader) și Fleshlumpeater (Jemaine Clement) preferă să-i mănânce pe copii... Când BFG o întâlnește pe micuța Sophie (Barnhill), o ia în peștera lui și-i vorbește despre cei din neamul lui și despre capacitatea lui de a colecționa vise. Însă prezența lui Sophie îi atrage pe ceilalți uriași și curând cei doi trebuie să găsească o cale de a o cnvinge pe Regină (Penelope Wilton) că au nevoie de un plan pentru a scăpa o dată pentru totdeauna de uriașii cei răi. „Este o poveste despre prietenie”, explică Spielberg. „E o poveste despre loialitate și protejarea prietenilor, un basm care arată că inclusiv o fetiță mică poate ajuta un uriaș să-și rezolve problemele”, concluzionează cineastul...

Exploreaza subiecte similare:

The BFG, Steven Spielberg, Melissa Mathison

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells