Tot ce știm despre filmul cu spioni, împins către „noi teritorii” de către filmul Tenet

de Gloria Sauciuc în 27 Mai 2020
David Washington și Robert Pattinson, în rolurile unor agenți secreți, pornesc într-o misiune ce manipulează timpul

Noul film Tenet e pe cale să se lanseze pe marile ecrane, cu o dată a premierei fixată pe 17 iulie, fără vreun anunț de amânare. Va fi probabil blockbusterul verii, cel care ne va readuce în sălile de cinema. Warner Bros a lansat deja noul trailer oficial pentru acest thriller SF de spionaj. Semnat de Christopher Nolan, îi are pe David Washington și Robert Pattinson în rolurile unor agenți secreți care pornesc într-o misiune ce manipulează timpul, pentru a preveni izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial.

Nolan susține că Tenet va deschide noi drumuri în ceea ce privește genul filmului de spionaj.

Deși anumite detalii din acțiunea lui Tenet rămân bine păzite, un lucru de care cinefilii sunt siguri este că filmul e cea mai mare producție a lui Nolan de până acum: bugetul este în jurul a 200 de milioane de dolari, ceea ce îl face unul dintre cele mai scumpe filme făcute vreodată, iar filmările au fost făcute în șapte țări. Regizorul însuși declara în decembrie anul trecut că Tenet este cea mai ambițioasă realizare a lui.

„Sărim de la perspectiva unui film de spionaj și ajungem în diverse puncte diferite”, relata Nolan, citat de IndieWire. „Traversăm mai multe genuri diferite, într-un mod sperăm proaspăt și interesant. Am filmat în șapte țări, în mai multe locuri, cu o distribuție amplă și cu platouri extinse. Cu siguranță, e cel mai ambițios film pe care l-am făcut...”

În film mai joacă Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Clemence Poesy, și - actorul preferat al lui Nolan -  Michael Caine. Nolan l-a cooptat pe directorul de imagine de la Interstellar și Dunkirk, Hoyte Van Hoytema, pentru acest proiect, dar și pe nou-venitul în echipă compozitor de film Ludwig Göransson (câștigător de Oscar pentru Black Panther).

Întreaga industrie de film a stat cu ochii țintă pe Warner Bros: premiera lui Tenet ar fi primul vehicul major de redresare a industriei de film marca Hollywood care ar ajunge în sălile de cinema, pe măsură ce acestea se redeschid. CEO-ul IMAX Richard Gelfond declara la începutul lui mai că nimeni din branșă nu lucrează cât Nolan pentru a convinge cinematografele să se deschidă și să proiecteze filmul Tenet până la jumătatea lui iulie. Și studiourile și Nolan presează organizarea premierei filmului, atât timp cât sălile sunt deschise și vizionările pot avea loc în siguranță, scrie indiewire.com.

Pattinson declara luna asta pentru revista GQ că : „Tenet este așa de nebunesc”, atunci când compara acțiunea din film cu punctul culminant a unui film convențional de acțiune. Actorul completa că nici măcar nu e sigur că înțelege filmul pe deplin, dar Christopher Nolan a fost „foarte calm și răbdător” la întrebările actorilor despre acțiunea din Tenet. Nolan adăuga că oricine urmărește filmul ar trebui să rămână cu întrebări și cu dileme la care să se gândească.

Pe de altă parte, Washington relata: „Sunt copleșit de bucurie și nu îmi vine să cred”, referindu-se la trailerul nou lansat. „Sunt mici indicii și crâmpeie din acțiunea filmului, pe care mă simt surprins să le observ. Și îmi place ceea ce a ieșit”.

Warner Bros. va inaugura filmul Tenet în săli pe 17 iulie, deși trailerul nu face referire la dată și menționează doar că „apare în săli”.

 

Exploreaza subiecte similare:

Tenet, David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Dimple Kapadia, Clémence Poésy, Michael Caine, Ludwig Göransson, Christopher Nolan, Hoyte Van Hoytema, Kenneth Branagh

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 28 mai 2020 15:23
Întrebarea întrebătoare e dacă o să se redeschidă cinematografele din România până atunci. Mai bine aţi face un articol despre asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells