Top 10 filme cu monștri, după încasări

de Gloria Sauciuc în 4 Iun 2019
De la Godzilla la King Kong, iată un clasament după încasările pe piața americană

Godzilla II: Regele Monștrilor își revendică supremația printre reptile și monștri pe marile noastre ecrane așa că este momentul să trecem în revistă filmele cu monștri pentru a vedea cum s-au descurcat, de-a lungul timpului, la box office. Iată un clasament realizat de The Wrap.com.

10. Kong: Insula Craniilor (2017) a avut încasări de 165 milioane dolari în SUA iar în România se clasa pe locul 17 în topul celor mai populare filme ale acelui an, top condus în țara noastră de Fast & Furious 8. Înainte ca Brie Larson și Samuel L. Jackson să apară pe marele ecran împreună în Captain Marvel, au mai apărut o dată acum 12 ani în acest film cu monștri, care marca atunci revenirea lui King Kong pe marile ecrane. Cu încasări globale de 566 milioane de dolari, filmul marca succesul MonsterVerse și pregătea terenul pentru King of Monsters și Godzilla vs. Kong.

9. Jurassic Park III (2001) cu 181 milioane dolari pe piața americană era pe locul 21 în clasamentul filmelor din România al acelui an, cu The Mummy Returns în fruntea listei. Seria Jurassic Park a cuprins filme de calităte inconsistentă, unele mai bune altele mai slabe, însă dorința publicului a rămas nestinsă când a venit vorba de a vedea dinozaurii alergând pe oamenii suficient de inconștienți. Deși cronicile au fost moderate, JP III a încasat totuși 369 milioane dolari global.

8. Godzilla (2014) cu 200 milioane dolari în SUA, aflat pe locul 13 în box office-ul românesc, condus în 2014 de The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Produs la 16 ani după varianta semnată Roland Emmerich, filmul Godzilla, al lui Gareth Edwards, îl readuce pe monstrul Godzilla la o formă mai aproape de cea consacrată. Filmul a fost bine primit și a fost punctul de plecare pentru o luptă între Godzilla și King Kong într-un crossover din 2020.

7. King Kong (2005), cu 218 milioane dolari încasați în America, se situa pe locul 31 în clasamentul din România, condus în acel an de Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. Dacă vorbim de King Kong, iată cum apare în varianta semnată de Peter Jackson apărută la 72 de ani după original. Varianta lui Jackson a sărit din buget, cu costuri de 207 milioane de dolari, dar efortul a meritat: King Kong a câștigat 550 de milioane de dolari global.

6. Semne/Signs (2002) cu 227 milioane dolari numai în America. M. Night Shyamalan era deja faimos după Sixth Sense, atunci când semna regia acestui film cu extratereștri în care cea mai mare slăbiciune a invadatorilor cosmici era - atenție spoilere - apa. Deși un succes de box-office, Signs marca o serie de cronici nefavorabile la adresa regizorului.

5. Lumea Dispărută: Jurassic Park (1997), cu încasări de 229 milioane dolari în SUA. Într-o manieră clasică în care sequel-urile ridică ștacheta, filmul prezenta o scenă apocaliptică în care un T-Rex scapă din cușcă și face ravagii în orașul american San Diego.

4. Fălci (1975). Filmul cu încasări de 260 de milioane dolari în America, semnat de Steven Spielberg, despre un uriaș rechin ucigaș rămâne și acum unul dintre cele mai importante filme ale genului, schițând în linii mari regulile pentru un blockbuster. Asta până când, după 18 ani, Spielberg schimba din nou regulile genului.

3. Jurassic Park (1993) a avut încasări de 402 milioane dolari în SUA. O mărturie intensă asupra senzației de spaimă și de teroare pe care filmele reușesc să o trezească publicului. Jurassic Park a vrăjit publicul din întreaga lume, a deschis noi frontiere ale posibilităților date de CGI și, timp de două decenii, a fost cel mai de succes film cu animale monstruoase până la....

2. Jurassic World: Un regat în ruină (2018). Filmul de 417 milioane dolari local din familia Jurassic Park, combinat cu popularitatea junelui prim Chris Pratt, a făcut din Jurassic World un produs formidabil de la Universal. Ultimul film din serie a încasat global 1,3 miliarde de dolari, și singurul cu încasări mai mari a fost...

1. Jurassic World (2015) cu 652 milioane de dolari local, predecesorul din 2015 al filmului de mai sus, aflat în topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în topurile locale din Statele Unite și cu cele mai mari încasări globale (1,67 miliarde dolari). Combinate, cele două filme Jurassic World strângeau încasări de 3 miliarde de dolari la box office.

Exploreaza subiecte similare:

Godzilla: King of the Monsters, Jurassic Park III, godzilla, Kong: Skull Island, king kong, Signs, The Mummy Returns, The Lost World: Jurassic Park, Jurassic Park, Jurassic World, Jurassic World: Fallen Kingdom

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 5 iunie 2019 22:25
O gramada de prosti au fost prostiti cu mizeriile astea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells