The Amazing Spider-Man 2: ce ştim

de Ştefan Dobroiu în 23 Apr 2013
Detalii despre blockbusterul aşteptat pe 2 mai 2014

Zilele trecute am făcut cunoştinţă cu Jamie Foxx atât în prima fotografie oficială a actorului pe platourile de filmare la The Amazing Spider-Man 2, cât şi într-un cadru neoficial în care Foxx apare machiat într-un albastru electric. Nu e de mirare, căci personajul său, Max Dillon, va deveni super-villain-ul Electro, în stare să controleze energia electrică după ce este lovit de un trăsnet. Iată mai jos noi detalii despre blockbusterul lui Marc Webb, aflat acum în toiul filmărilor în New York.

Studiourile Sony s-au lăudat că Uimitorul Spider-Man 2 va fi cea mai elaborată producţie realizată vreodată în New York. Nu ştim dacă au cercetat cu grijă înainte de această afirmaţie, dar faptul că întreaga acţiune a sequelului are loc în metropola americană şi că în scenariu există o mulţime de exterioare arată că producătorii ar putea avea dreptate. Nu se ştie în acest momentul bugetul filmului, dar sunt mari şanse să-l întreacă pe cel al reboot-ului de anul trecut, care reuşea să strângă 750 de milioane de dolari în lumea întreagă cu un buget total de 230 de milioane. The Amazing Spider-Man 2 a stârnit deja câteva scandaluri cu new-york-ezii furioşi că părţi importante din oraşul lor au fost paralizate pentru a filma o scenă de acţiune. Când blochezi artere întregi şi faci mii de oameni să întârzie ore în şir în drumul spre serviciu sau spre casă nu prea te poţi aştepta la entuziasm.

Andrew Garfield revine în rolul lui Peter Parker/Spider-Man. La un an de la lupta sa cu Şopârla, Peter are o viaţă plină pe care şi-o împarte între eliminarea infractorilor şi timpul acordat iubitei sale, Gwen (aceeaşi Emma Stone şi partenera din viaţa reală a lui Garfield). Peter nu a uitat de promisiunea făcută tatălui lui Gwen, aceea de a sta departe de fiica lui, însă pur şi simplu este o promisiune pe care nu o poate respecta. Lucrurile vor lua o turnură dramatică pentru ei când intră în scenă un nou villain, Electro, vechiul prieten din copilărie al lui Peter, Harry Osborn, revine în New York, iar eroul descoperă alte şi alte detalii legate de trecutul misterios al familiei sale.

Nu poţi face un film cu supereroi bun atâta vreme cât nu ai un erou negativ convingător, prin urmare să vorbim puţin despre Electro. Conform unor declaraţii ale lui Jamie Foxx, producţia lui Marc Webb foloseşte versiunea Ultimate a personajului, de unde şi machiajul albastru. Fără a dezvălui detalii prea multe, detalii care ar putea avea legătură directă cu scenariul scris de James Vanderbilt şi rescris de Alex Kurtzman şi Roberto Orci (seria Transformers), spunem doar că puterile lui Electro ar putea fi puţin mai mari decât şi-aşa extrem de ofertanta creare şi manipulare a energiei electrice. Conform lui Foxx, iniţial personajul său este un "nimeni" care îl idolatrizează pe Spider-Man. Nu se ştie deocamdată ce îi va determina pe cei doi să se aşeze de părţi diferite ale baricadei.

Foarte promiţătoare este şi includerea lui Rhino în poveste. Maturitatea dramatică a genului cu supereroi face ca actori foarte apreciaţi să fie tot mai atraşi de astfel de superproducţii, iar cea mai recentă achiziţie este Paul Giamatti. Dacă ne-ar fi spus cineva acum zece ani că Giamatti, specialistul în drame independente, se va dezlănţui în rolul unui super-villain din universul Marvel, ne-am fi amuzat. Dar iată că în 2014 actorul va putea fi văzut 3D cu un corn în frunte! Rhino are o lungă carieră în benzile desenate Marvel, iar alter-ego-ul său uman este Alexei Sitsevich, un bărbat dintr-o fostă ţară comunistă care capătă puteri supraumane după ce oameni de ştiinţă sovietici îi ataşează de piele un polimer indestructibil.

Nu ştim în acest moment cum va arăta Paul Giamatti în rol, dar Rhino categoric e o alegere cât se poată de bună ca supererou secundar. Personajul are potenţial şi pentru că este unul dintre vechii adversari ai lui Hulk. Dacă tot se vorbeşte de ani buni de o colaborare cinematografică între Spider-Man şi ceilalţi supereroi Marvel, de ce n-ar fi Rhino punctul de legătură într-un viitor film cu Hulk/Bruce Banner drept protagonist?

Filmările au început în primele zile ale lui februarie şi se vor termina curând, pentru a lăsa suficient timp pentru lunga perioadă de post-producţie necesară pentru un film de o asemenea anvergură. The Amazing Spider-Man 2 o va introduce în poveste şi pe Mary Jane, interpretată de Shailene Woodley, dar şi pe Harry Osborn, interpretat de Dane DeHaan, tânăr actor devenit celebru după rolul său principal din surpriza box office-ului de anul trecut, Chronicle (buget de 12 milioane de dolari şi încasări de 126 de milioane).

The Amazing Spider-Man 2 se lansează în format 3D pe 2 mai 2014. Sunt mari şanse ca filmul să poată fi văzut şi pe ecranul IMAX, dar deocamdată distribuitorul Sony nu a confirmat acest aspect.

Exploreaza subiecte similare:

The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2, Andrew Garfield, Emma Stone, Dane DeHaan, Jamie Foxx, Paul Giamatti, Marc Webb, James Vanderbilt, Shailene Woodley

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 23 aprilie 2013 10:15
Mie chiar imi place mai mult noul Spiderman,fata de cel interpretat de Tobey.Mi se pare mai amuzant si ca povestea se concentreaza si pe ce sa intamplat cu parintii sai.
legolas05 pe 23 aprilie 2013 14:10
Si mie mi-a placut mai mult filmul din 2012 decat celelalte 3,abia astept sa il vad si pe acesta.
Andrei.Ciprian pe 23 aprilie 2013 18:53
sunt curios sa vad soartea lui Gwen..
Andrei.Ciprian pe 23 aprilie 2013 18:53
soarta*
Macabru pe 23 aprilie 2013 19:27
E un mare plus ca l-au cooptat si pe Jamie Foxx in film. Dupa succesul cu Django, multi se vor uita doar ca sa-l vada ca personaj negativ (cu toate ca nu-s fani ai genului asta de filme). Din cate s-a scris despre acest film, are toate sansele sa aibe incasari uriase. Mai e pana apare, dar promite foarte multe filmul.
airbender pe 23 aprilie 2013 19:54
mda..primul film a avut un asa buget dar nu ma impresionat deloc la efecte speciale sau cascadorii!!daca cei de la sony dadeau un asemenea buget lui sam raimi iesea ceva cel putin spectaculos!o sa il vizionez totusi pt ca sunt fan spider man si atat! :)
RaVaGe93 pe 23 aprilie 2013 21:27
daca spiderman 3 a fost mai naspa decat the amazing spiderman ma impusc:|
Amy9998 pe 31 mai 2013 19:15
Să așteptăm să vedem ce o să iasă
alex_il_fenomeno pe 1 iunie 2013 22:12
Sunt curios ce va face Rhino in poveste...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells