Ted 2, demenţă curată

de Ştefan Dobroiu în 25 Iun 2015
Cea mai ireverenţioasă comedie a verii se lansează vineri pe ecrane

Buclucaşul ursuleţ de pluş Ted (voce Seth MacFarlane) nu se putea ascunde într-un sertar după fenomenalul succes al comediei omonime din 2012, prin urmare iată că de vineri avem parte de continuarea Ted 2. Eroul îşi compensează aspectul ultra-îmbrăţişabil cu cea mai spurcată gură pe care o s-o auzi anul acesta la cinema şi, secondat de aghiotantul său uman John Bennett (Mark Wahlberg, în mare vervă) porneşte într-o odisee care să-i ofere statutul de persoană.

Regizor şi scenarist, Seth MacFarlane are inspiraţia de a porni de la o premisă mai mult decât convingătoare: conform legilor americane, Ted este un obiect şi nu o fiinţă umană, iar acest lucru iese la iveală când ursul de pluş încearcă să înfieze un copil împreună cu noua sa soţie Tami-Lynn. Până acum nebăgat în seamă de autorităţile americane, Ted se va trezi discriminat, cu conturile bancare închise şi în imposibilitatea de a se angaja, prin urmare atacă statul în instanţă. Avocată îi este Samantha Jackson (Amanda Seyfried), care se va dovedi un ajutor de nădejde în aventura cu cea mai mare miză din viaţa lui Ted.

MacFarlane nu-şi dezminte faima de cea mai ireverenţioasă voce comică a Hollywood-ului şi face un slalom dement printre glume explicite, extrem de fizice şi adesea de o admirabilă incorectitudine politică. Din păcate Ted 2 cade la fel de adesea şi în abisuri umoristice, iar noi am rămas uimiţi cum gaguri atât de bune pot coexista cu glume atât de proaste. În ciuda acestei combinaţii şi în ciuda faptului că Ted 2 nu se ridică la înălţimea filmului original, continuarea este obligatorie pentru cei care gustă umorul regizorului. Firile mai sensibile ar face bine să se uite la trailerele premierei de vineri înainte de a merge la cinema, pentru că acest film nerecomandat celor sub 15 ani aruncă pe ecran o cantitate generoasă de umor incomod.

Ce ratează (doar parţial) cu glumele nereuşite şi mici deraieri ale poveştii justificate doar de un gag spus cu jumătate de gură, Ted 2 compensează cu o frumoasă apologie a prieteniei, dar şi o discuţie pe seama reticenţei cu care îi acceptăm pe cei diferiţi de noi. Este sau nu Ted o persoană şi are el dreptul la o viaţă pe măsura celor din jur? MacFarlane are inspiraţia de a porni de la această întrebare foarte bună pentru a aduce pe ecran o hibrid interesant între comedie trăsnită şi dramă de tribunal.

Şi când Morgan Freeman îl interpretează pe avocatul pentru drepturile omului Patrick Meighan ("aş vrea să dorm pe un pat făcut din vocea ta", îi spune Ted, într-una din glumele meta ale filmului), ştii deja că sequelul a tras o carte câştigătoare.

Ted 2 impresionează şi cu o distribuţie bine aleasă, punctată de câteva cameo-uri în care diverse staruri din showbiz şi sport (Liam Neeson, Jay Leno, Jimmy Kimmel, Bobby Moynihan şi mulţi alţii) se autoironizează cu aplomb. Aplauze pentru Amanda Seyfried, foarte potrivită în rolul dezgheţatei avocate Samantha, care va ajunge să împartă mai mult decât idei pentru o pledoarie cu John şi Ted.

Ce mai, într-o vară plină de comedii (aici un material despre cele zece comedii din cinematografe), Ted 2 îşi adjudecă fără ezitare titlul de cea mai excentrică încercare comică a acestor luni. Ai toate motivele să îi dai o şansă.

Exploreaza subiecte similare:

Ted 2, Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Morgan Freeman

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 25 iunie 2015 20:22
Abia astept!
gabriel0 pe 25 iunie 2015 23:39
Seth şi Amanda... Sigur!
danny987 pe 26 iunie 2015 01:20
O mare porcarie...
cosmin742000 pe 26 iunie 2015 08:16
Un titlu bine ales.(la articol)
VIBERS pe 26 iunie 2015 15:05
Corect.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells