Tatăl lui The Witcher, ignorat de Netflix

de Ştefan Dobroiu în 24 Nov 2023
Toate sugestiile lui Andrzej Sapkowski despre ecranizare s-au lovit de uşi închise

Ai avea impresia că Hollywood-ul este condus de oamenii cu idei, dar de fapt este condus de oamenii cu bani. Am scris despre acuzaţiile din primăvară ale unui celebru scenarist, Charlie Kaufman, la adresa capilor marilor studiouri, acuzaţii ce aproximau un climat de opinie ce a generat cea mai lungă grevă din istoria Hollywood-ului, încheiată recent după ce a produs pierderi de miliarde de dolari.

Recent, polonezul Andrzej Sapkowski, din imaginaţia căruia s-a născut întregul univers The Witcher, şi-a descris propria experienţă cu Netflix. Într-un interviu citat de Variety, autorul spune că a vizitat platourile de filmare ale serialului şi că a făcut sugestii, doar că acestea au fost ignorate în totalitate. "Platoul de filmare era gigantic. Cu totul impresionant... Le-am oferit câteva idei, dar nu m-a ascultat nimeni. Dar e normal. Cine-i ăsta? E un scriitor. E un nimeni", a povestit Sapkowski. Acesta a mai spus că atunci când scrie el vede doar litere, nu imagini, şi că modul cum cuvintele sale sunt transformate în imagini poate fi surprinzător: "'Ia te uită cum au ales să ecranizeze! Interesant!' Uneori procesul mi se pare simpatic, atent. Alteori nu e deloc aşa. Dar nu vreau să elaborez", a mai spus autorul.

Dezvăluirea lui Sapkowski este relevantă în contextul în care serialul The Witcher este unul dintre cele mai proeminente exemple de ecranizări care au reuşit să-şi alieneze publicul, intervenind major asupra materialului original, în ton cu noile valori de la Hollywood. Am scris pe larg despre acest subiect şi despre decizia lui Henry Cavill de a părăsi serialul.

Exploreaza subiecte similare:

Henry Cavill, Charlie Kaufman, The Witcher , Andrzej Sapkowski

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 3 decembrie 2023 23:41
"el vede doar litere cand scrie, nu imagini". Wow, chiar sunt curios cum si-a imaginat el multe lucruri si cum au fost de fapt realizate.. De asemenea, e urat ca nu asculta de creatorul acestui Univers, sigur ar putea ajuta foarte mult sfaturile lui.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells