Sylvester Stallone, declarații furioase, în cadrul unei dispute legate de drepturile de autor

de Gloria Sauciuc în 19 Iul 2022
„Este un subiect dureros și care mă afectează, deoarece am vrut să las o parte din Rocky ca moștenire copiilor mei”, relata Stallone pe Instagram

După ce David Winkler, fiul lui Irwin Winkler (producătorul lui Rocky), care este coproducător al seriei de filmeCreed”,  a publicat cartea biografică The Arrangement: A Love Story, Stallone a făcut o recenzie a acesteia cu numai o stea, scriind astfel: „Știți că îmi place să citesc și că am citit o mie de cărți, dar asta este de departe cea mai proastă! Dacă ați rămas fără hârtie igienică, folosiți-o pe aceasta și nu veți fi dezamăgiți!”.

Stallone l-a descris pe David Winkler drept „dureros de netalentat”, iar pe tatăl său Irwin drept „remarcabil de netalentatul și parazitarul producător al lui Rocky și Creed”, înainte de a-l lăuda pe „deosebitul” partener al celor de mai sus la producția filmului, Robert Chartoff, care a decedat în 2015.

Sylvester Stallone îl critică dur pe producătorul filmului Rocky,Irwin Winkler

„Dacă nu era Winkler putea să mai fie încă trei Rocky, ceea ce ar fi fost grozav”, scria Stallone. „Sincer, echipa de conducere a filmului a avut cele mai rele ființe (in)umane din industria filmului. Eu îi voi iubi întotdeauna pe fanii loiali și continuați să boxați! Nu uitați că mereu e bine să vă descărcați inima!”.

Rocky a câștigat premiul pentru Cel mai bun film în 1976, cu Stallone nominalizat pentru rolul boxerului în ascensiune Rocky Balboa, dar și pentru scenariul la scrierea căruia a participat. Mai târziu, în 2015, Stallone era nominalizat și la „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru Creed, un spinoff la Rocky.

Irwin Winkler și Chartoff au semnat producția primelor cinci filme Rocky, în timp ce filmul Rocky Balboa din 2006 îi avea pe generic și pe fii lui Winkler, David și Charles. Stallone a scris, regizat și a jucat în film. În schimb, pentru seria de filme Creed, Stallone este producător, alături de Irwin, David și Charles Winkler. Stallone nu va mai apărea însă în cel de-al treilea Creed, care va ajunge în săli pe 23 noiembrie și va avea regia semnată de Michael B. Jordan.

Actorul este implicat acum cu familia Winkler într-o dispută privind drepturile intelectuale ale filmului: „După ce Irwin a controlat Rocky timp de 47 de ani, și acum Creed, cred că am dreptul să mai am cel puțin o parte din drepturile mele înapoi, pentru a le da moștenire copiilor. Cred că ar fi un gest corect din partea unui domn de 93 de ani, nu? Este un subiect dureros care îmi mănâncă sufletul, pentru că am vrut să las ceva din Rocky copiilor mei.”

Exploreaza subiecte similare:

Rocky, Sylvester Stallone, Creed, David Winkler, Irwin Winkler

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells