Surclasare istorică. Super Mario Bros. depășește Frozen la încasările globale

de Gloria Sauciuc în 5 Iun 2023
Dar nu îl detronează pe deținătorul locului 1 în clasamentul global, anume animația Frozen 2

Filmul Super Mario Bros. ajunge la 1,3 miliarde de dolari la nivel global, depăşind animația Frozen, aflată până acum pe locul al doilea în clasamentul filmelor de animaţie, scrie Variety.

Frozen, eternul hit Disney,  îşi ia - așadar - la revedere de la locul doi în topul animaţiilor din istoria filmului. În decursul weekendului, filmul The Super Mario Bros. al studiourilor Universal a atins pragul de 1,3 miliarde de dolari încasări la box-office, suficient cât să îl surclaseze pe Frozen şi să îl trimită pe locul 3.

Totuşi, regatul Arendelle încă are supremaţia în ceea ce priveşte universul computer-generated. Sequel-ul Frozen II a avut un succes şi mai mare în comparaţie cu originalul şi este, încă, animaţia cu cele mai mari încasări din istorie - cu o valoare formidabilă, de 1,45 miliarde de dolari încasări (Remake-ul Disney din 2019 la The Lion King, ce a avut încasări uluitoare - de 1,65 miliarde de dolari, este tot computer-generated, dar totuşi studiourile nu l-au clasificat ca atare. De aceea, nu are un loc în acest top, precizează Variety).

Colaborare între Universal, Illumination şi Nintendo, The Super Mario Bros. filmul a rezonat cu publicul din întreaga lume, aducând încasări de 566 milioane de dolari numai în Statele Unite respectiv 733,9 milioane de dolari pe plan international. Deocamdată, este primul şi singurul film al anului care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari încasări.

Super Mario Bros. a devenit cea mai de succes adaptare a unui joc video din istorie

În afara Americii de Nord, ţările care au adus încasări mari sunt Mexicul (84 de milioane de dolari), Japonia (80 de milioane de dolari), Anglia (64 milioane de dolari) şi Franţa (57 de milioane de dolari).

Atunci când Super Mario Bros. a avut premiera în săli pe 5 aprilie, încasările au fost de 204 milioane de dolari în primele cinci zile de rulare. Cu asemenea nivel de vânzări, filmul a avut cel mai mare nivel de încasări pentru primul weekend al anului şi cel de-al doilea debut din topul general, ca volum de încasări, pentru un film de animaţie.

De la debut încoace, Mario a devenit filmul cu cel mai mare volum de încasări interne în Statele Unite dar şi global în 2023, dar şi cea mai de succes adaptare a unui joc video din istorie. Este şi cel mai mare succes comercial pentru studioul Illumination, care a mai semnat producţiile Despicable Me şi continuările din seria Minionilor, Sing şi The Grinch.

Aaron Horwath şi Michael Jelenic au semnat regia lui The Super Mario Bros. Movie, în care cei doi instalatori isteţi din New York, Mario şi Luigi, pornesc o călătorie mitică prin Regatul Ciupercii, pentru a-l opri pe maleficul Bowser din încercarea de a domina întreaga lume.

Exploreaza subiecte similare:

The Super Mario Bros. Movie, Frozen, Frozen II

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 6 iunie 2023 13:50
Asta se incadreaza in sensul vorbei "Crede si nu cerceta". E imposibil ca animatia de 2 lei cu Bros sa ajunga macar oricare dintre partile FROZEN, daramite sa le mai si depaseasca. In lumea de azi, unde se ascuns si se masluiesc alegeri ele alegeri in "cea mai democratica tara din lume", trebuie sa fii cel putin naiv sa crezi o astfel de stire.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells