Star Wars: The Force Awakens, printre filmele avute în vedere la Oscarul pentru efecte vizuale

de Cristina Grigore în 8 Dec 2015
Jurassic World, Avengers: Age of Ultron şi Tomorrowland se mai află pe listă

Selecția preliminară a filmelor ce vor intra la cea de-a 88-a ediţie a Oscarurilor în cursa pentru cele mai bune efecte vizuale a fost făcută publică ieri de către Academia Americană de Film, iar printre nominalizate se află unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, dar şi hit-ul cinematografic al lui 2015, producţia Universal Jurassic World.

Studiourile Marvel se află pe lista celor 20 de pelicule ce concurează pentru o statuetă cu The Avengers: Age of Ultron şi Ant-Man. Disney a intrat în cursă şi cu Tomorrowland. Printre nominalizate se află şi filme mai puţin pretenţioase vizual, precum Bridge of Spies, In the Heart of the Sea, The MartianThe Walk, dar şi producţii extrem de ofertante la acest capitol, cum sunt Jupiter Ascending, Terminator: Genisys şi Fast and Furious 7. Mad Max: Fury Road nu lipseşte din listă, şi nici SF-ul cu încasări modeste (în comparaţie cu celelalte titluri) Ex-Machina.

Spre finalul lunii decembrie vor fi anunţate cele 10 producţii ce vor intra pe lista scurtă în categoria Efecte Vizuale. Nominalizările la ediţia din 2016 a Oscarurilor vor fi anunţate pe 14 ianuarie, iar ceremonia de premiere va avea loc pe 28 februarie.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2016, The Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Jurassic World, The Martian, The Walk, Tomorrowland, Bridge of Spies, In the Heart of the Sea, Jupiter Ascending, Terminator: Genisys, Fast and Furious 7, Mad Max: Fury Road

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 8 decembrie 2015 10:21
cred ca , cu asta o sa ramana , cu (d)efectele vizuale
mihnea_aspru95 pe 8 decembrie 2015 15:29
Mad Max: Drumul Furiei ar trebui sa castige.
cosmin742000 pe 10 decembrie 2015 08:34
pai nu cred ca o sa fie un dupa , ca nu cred ca o servecs .As fi vrut sa raman cu imaginea primelor 3 parti di Star wars.Deja m-am intoxicat cu urmatoare 3 , nu as vrea sa "ma autosinucid in serie " cu a 7-a

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells