Special Ops: Lioness s-a lansat. Totul despre acest serial numit „Misiune Imposibilă, dar cu fete”

de Gloria Sauciuc în 14 Nov 2023
Din 30 octombrie, câte un nou episod în fiecare zi de luni. Zoe Saldana, Nicole Kidman, Morgan Freeman, protagoniști

Serialul thriller de spionaj Special Ops: Lioness a fost lansat pe platforma de streaming SkyShowtime, cu noi episoade lansate în fiecare zi de luni. „Acesta este Top Gun, dar fără avioane! Misiune Imposibilă, dar cu fete! Jacqueline Ryan, dacă Jack Ryan este o marcă de thriller de spionaj suficient de ușor de identificat”, scrie The Guardian despre serialul de opt episoade.

Inspirat de un program real al CIA, care a folosit personal militar feminin în timpul operațiunilor din Irak și Afganistan, Special Ops: Lioness  are o distribuție plină de staruri - Zoe Saldana, Nicole Kidman, Morgan Freeman, Michael Kelly, serialul fiind creat de Taylor Sheridan (Mayor of Kingstown, Yellowstone, Tulsa King etc.). Special Ops: Lioness propune o abordare proaspătă a genului de spionaj, femeile fiind cele care iau acum decizii de viață și de moarte în teatrele de război din Orientul Apropiat, a scris presa internațională.

Conform sinopsisului oficial, serialul este despre „viața lui Joe (Zoe Saldana) care încearcă să își găsească echilibrul între viața ei proprie și cariera militară, în timp ce este vârful de lance al CIA în războiului din Orientul Apropiat. Programul 'Lioness', coordonat de Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) și Donald Westfield (Michael Kelly) o mai are în echipă pe Cruz (Laysla De Oliveira) care lucreaza sub acoperire alături de Joe în eforturile prezentate drept o tentativă de a împiedica un nou 11 septembrie”.

„Suntem puternice. Îi protejăm pe cei slabi. Suntem nemiloase în acest demers”, este deviza Leoaicelor

Leoaicele” lui Joe sunt o unitate sub acoperire formată exclusiv din femei, dedicată împrietenirii cu soțiile, iubitele sau fiicele unor ținte teroriste de mare valoare, pentru ca mai apoi să le determine să trădeze oamenii căutați de CIA, sau pur și simplu au ca scop să adune suficiente informații de la aceste femei pentru ca pușcașul marin sub acoperire să poată deconspira ori lichida ținta ea însăși.

Facem cunoștință cu Joe în momentul în care aceasta ordonă o lovitură asupra unui complex în care una dintre membrele echipei sale tocmai a fost descoperită de Statul Islamic și este pe punctul de a fi supusă unei morți brutale, cu mult înainte de a putea fi organizată o misiune de extracție, scrie publicația The Guardian care a văzut primul episod al serialului.

Joe este adusă la un interogatoriu, unde șefa ei (Kidman) îi ia apărarea.
Câștigătoarea premiului Oscar Nicole Kidman o interpretează pe Kaitlyn Meade, un agent CIA de rang înalt care supraveghează programul Lioness. Rolul lui Meade este de a trimite agenți de sex feminin în misiuni sub acoperire, cu ajutorul lui Joe, femeia ei de pe teren.

Joe trebuie acum să recruteze o nouă femeie pentru echipă. Din fericire, există o candidată perfectă - Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira). Laysla De Oliveira joacă rolul unei pușcașe marine americane, recrutată pentru a se alătura programului Lioness al CIA. Când publicul o întâlnește pentru prima dată pe Cruz Manuelos, aceasta are o slujbă prost plătită la un lanț de burgeri și este blocată într-o relație abuzivă. Drumul ei se intersectează întâmplător cu cel al pușcașilor marini americani în ziua în care sfârșește prin a-și părăsi iubitul, ceea ce o pune pe un drum cu totul nou. Excelând atât la examenele scrise, cât și la testele fizice, Cruz este aleasă să se alăture echipei Lioness Engagement Team a CIA pentru a ajuta la doborârea unei organizații teroriste din interior.

Michael Kelly îl interpretează pe Donald Westfield, care lucrează alături de Meade pentru a se asigura că misiunile sub acoperire se desfășoară fără probleme. Directorul adjunct al CIA este hotărât să prevină următorul atac terorist major și este de acord cu metodele neobișnuite ale programului. Morgan Freeman, laureat al premiului Oscar, îl interpretează pe Edwin Mullins, secretarul de stat al SUA.

Exploreaza subiecte similare:

Lioness

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells