Soția lui Bruce Willis, Emma, relatează despre starea actorului: „Greu de știut dacă își înțelege situația”

de Gloria Sauciuc în 2 Oct 2023
Actorul de acțiune Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală

Soția lui Bruce Willis a acordat primul interviu de la publicarea diagnosticului actorului, cu ocazia evenimentului World FTD Awareness Week (Săptămâna mondială de conștientizare a demenței fronto-temporale), ce se ține între 24 septembrie și 1 octombrie.

Emma Heming Willis - parteneră a actorului de peste 15 ani - relatează despre viața ei ca soție a unui bolnav diagnosticat cu demență, într-un interviu în exclusivitate cu prezentatoarea NBC News Today, Hoda Kotb. Mamă a doi copii și fondatoare a Make Time Wellness, antreprenoarea în vârstă de 45 de ani, fost model, a apărut în cadrul unei emisiuni, pe 25 septembrie, alături de Susa Dickinson, CEO al unei organizații pentru boala degenerativă frontotemporală.

Familia lui Bruce Willis confirmă că actorul a primit diagnosticul anul acesta. În timpul discuției, Heming Willis a relatat despre starea lui Bruce Willis și despre viața cu demență frontotemporală, dorind să împărtășească cum e să ai grijă de cineva drag care suferă de o asemenea afecțiune.

Atunci când se spune că este o boală de familie, într-adevăr așa este...

„Este greu cu demență”, relatează Heming Willis. „E greu pentru persoana diagnosticată, dar și pentru familie. Nu e altfel pentru Bruce, pentru mine, sau pentru fete. Atunci când se spune că este o boală de familie, într-adevăr așa este...”

De asemenea, relatează că nu e clar dacă soțul ei își înțelege situația: „Este greu de știut”, susține ea.

Diagnosticul

În martie 2022, familia lui Bruce Willis a anunțat public că actorul a primit diagnosticul de afazie, ceea ce îl face să renunțe la actorie. Boala afectează capacitățile de exprimare prin limbaj și de comunicare. O persoană cu afazie nu va înțelege bine vorbirea, nu va scrie și nu va citi bine. În februarie 2023, familia Willis a anunțat noi aspect ale sănătății actorului. Boala a avansat, fiind diagnosticat cu demență frontotemporală.

Photo: @emmahemingwillis/Instagram

Exploreaza subiecte similare:

Bruce Willis

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells