Solo: A Star Wars Story a înregistrat deja un record

de Cristina Grigore în 23 Mai 2018
A depăşit un alt film Star Wars încă dinainte de lansare

Spin-off-ul Star Wars ce spune povestea de început a lui Han Solo a avut un drum sinuos până la finalizare. Primii regizori ai peliculei, Phil Lord şi Chris Miller au fost concediaţi, iar producţia a trebuit refăcută în cea mai mare mare parte, având nevoie, în plus, de consilieri pe partea de interpretare (pentru protagonist, Alden Ehrenreich). Aşa a ajuns Solo: A Star Wars Story cel mai scump film Star Wars.

Potrivit Variety.com, Lord şi Miller mai aveau doar câteva săptămâni până la încheierea filmărilor, însă  concedierea lor a fost considerată obligatorie de către Kathleen Kennedy. Producătoarea a constatat că cei doi au deviat mult prea mult de la conceptul creativ stabilit, convinşi că au libertate deplină de acţiune şi hotărâţi să livreze o comedie Star Wars. Înlocuitorul lor, Ron Howard, s-a văzut în situaţia de a refilma mai bine de 70% din peliculă, fapt ce a crescut costurile, producţia depăşind 250 milioane de dolari, un record în cadrul seriei.

Până acum, cel mai scump film Star Wars a fost The Force Awakens (245 milioane de dolari). Rogue One şi The Last Jedi au fost produse cu aproximativ 200-219 milioane. Urmează în clasament The Phantom Menace şi Attack of the Clones, cu 115 milioane de dolari fiecare.

Exploreaza subiecte similare:

Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Rogue One: A Star Wars Story, Star Wars: The Last Jedi, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, Alden Ehrenreich

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 23 mai 2018 11:43
Vad ca pe IMDB e praf...iar voteaza frustratii?
mihnea_aspru95 pe 23 mai 2018 13:19
5,6 :)))... nasol (dar o să crească după 15.000 de voturi, poate o să ajungă pe la un 7,1). cam da, 1565 de voturi cu nota 1 (what the crap). Câțiva nici n-au văzut filmul, s-au aflat așa în treabă să dea 1. Presupun că e un film decent, de cel puțin 7 (doar dacă ne așteaptă niște surprize pe final, ar fi fain să merite un 8).
rob1cul pe 27 mai 2018 06:21
Daca nu iti place povestea unui film si vrei sa se revina la genul de poveste care ti-au placut in primele 6 filme, inseamna ca esti frustrat?! In caz ca nu stiati, IMDB si RottenTomatoes nu iau in calcul notele/review-urile de 1steluta sau 1steluta jumate, doar cele de la 2 stelute in sus. Asa ca degeaba, TLJ si Solo din cauza povestilor, care nu mai au legatura cu Star Wars sau pur si simplu restriu istoria, au notele asa mici pe site-uri, nu din cauza Botiilor din Rusia sau ale "frustratilor". Gusturile nu se discuta clar, dar cand un film este slab e SLAB, ca exista si oameni care le plac cacaturi sau filme slabe e alta problema, dar sa nu recunosti cacaturile cand iti sunt aruncate in fata e grav.
Cretzulynne pe 23 mai 2018 13:46
De câte ori s-a scris în acest an cuvântul "record" ? Recorduri peste recorduri..., iar, iar și iar...
motorider pe 24 mai 2018 16:17
Parerea mea... ca film SF, cred ca va fi interesant, dar in ceea ce priveste povestea Star Wars, povestea lui George Lucas... filmul nu mai are legatura cu trilogia Star Wars.
The Force Awakens si The Last Jedi au mai avut ceva "samanta" Star Wars, dar Rogue One: A Star Wars Story e cu mult departe de povestea Star Wars iar Solo: A Star Wars Story imi lasa impresia ca va fi la fel. Mai interesanta e seria de desene animate Star Wars.

rob1cul pe 27 mai 2018 06:15
Alaturi de The Last Jedi, unul dintre cele mai slabe Star Wars pe care le-am vazut. Din tot ce a facut Di$ney singurul care S-A SIMTIT in adevaratul sens al cuvantului, ca fiind film Star Wars a fost Rogue One. ATAT. The Force Awakens a fost o copie A New Hope, a fost ok. Apoi a urmat dezastruosul The Last Jedi care nu a fost in stare sa LEGE aceeasi poveste ca in The Force Awakens, a sters-o cu buretele. Solo la fel, nu se simte ca Star Wars, e pur si simplu alt SF in spatiu. Atat.
rob1cul pe 27 mai 2018 06:23
Ascundeti-va robotii de bucatarie, s-ar putea ca Lando Calrissian sa il ia la o tura, ca acum cica e Pansexual. Scuze... Pando Calrissian . :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells