Serialul Netflix The Sandman, de la Neil Gaiman, își distribuie protagoniștii

de Marina Florea în 28 Mai 2021
Kirby Howell-Baptise, Patton Oswalt, Jenna Coleman, Stephen Fry, David Thewlis și alții, în distribuție

Neil Gaiman și Netflix au dezvăluit castingul pentru mult-așteptatul serial The Sandman, adaptarea după cartea omonimă a lui Neil Gaiman. În film vor jucat Kirby Howell-Baptise (The Good Place), Patton Oswalt (M.O.D.O.K. de la Marvel), Mason Alexander Park (Transplants), Donna Preston (Loves Spell), Razane Jammal (Paranormal),  Joely Richardson (Snowden), Niamh Walsh (Good Omens), David Thewlis (Wonder Woman), Stephen Fry (The Man Who Knew Infinity), Jenna Coleman (Victoria), Sandra James Young (EastEnders) și nou-venita Kyo Ra.

The Sandman urmărește „aventurile lui Morpheus, stăpân al viselor și membru al unui panteon de ființe nemuritoare numiți Cei fără de sfârșit, personaje care personifică anumite concepte universale: visul, moartea, dorința, destinul, delirul, disperarea, distrugerea.”

Howell-Baptise va juca Moartea, „sora mai înțeleaptă, mai blândă și mai sensibilă a Visului”.

Alexander-Park va juca Dorința, „Sora Visului și tot ceea ce dorești, orice îți dorești, oricine ai fi. Dorința este o sursă de probleme pentru Vis. Familiile sunt complicate”.

„un amestec bogat de mituri moderne și fantasy-uri întunecate”.

Preston va juca Disperarea, „sora geamănă a Dorinței, soră și cu Visul. Momentul în care orice speranță a dispărut, cea mai întunecată dintre Cei fără de sfârșit”.

Jenna Coleman o joacă pe Johanna Constantine, o aventurieră ocultă a secolului XVIII, stră-stră-străbunica lui John Constantine.

Richardson și Walsh o vor juca pe Ethel Cripps, „iubirea lui Roderick Burgess, mama lui John Dee, o tânără trădată și hotărâtă care luptă să supraviețuiască. În prezent, e o femeie cu o sută de identități și cu mii de minciuni. Walsh o va juca pe Cripps în anii 20-30 ai secolului XX iar Richardson va fi o Cripps în vârstă.

Thewlis este John Dee, fiul lui Ethel. Este „periculos, fiind nebun de multă vreme. Acum este în libertate și este într-o căutare a adevărului care riscă să distrugă lumea”.

Ra este Rose Walker, „o tânără aflată într-o căutare disperată a fratelui ei dispărut, care descoperă o familie despre care nu știa că există, și care are o legătură cu Dream de care niciunul dintre ei doi nu poate scăpa”.

Jammal este Lyta Hall, „prietena lui Rose, o tânără văduvă care ține doliu după soțul ei, Hector. Rose nu știe că Hector a început să apară în visele Lytei. Sau că, de exemplu, se întâmplă lucruri stranii”.

Young este Unity Kinkaid. „Moștenitoarea, misterioasa binefăcătoare a lui Rose. Ea a petrecut un secol adormită. Acum este trează, fiindu-i dor de viața ei”.

Fry îl joacă pe Gilbert, „protectorul stilat al lui Rose Walker. O mână îndemânatică cu un paradox și cu sabia ascunsă în baston.” Și, în final, Oswalt îl va juca pe Matthew, „emisarul de încredere al visului. Un corb.”

Celor o duzină de actori li se adaugă Tom Sturridge (Sweetbitter) în rolul Visului, Gwendoline Christie (Urzeala Tronurilor) ca Lucifer, Vivienne Acheampong (The Witches) ca Lucienne, Charles Dance (Game of Thrones) ca Rodrick Burgess, Sanjeev Bhaskar (Unforgotten) în rolul lui Cain, Asim Chaudhry (People Just Do Nothing) în rolul lui Abel și Boyd Holbrook (Logan) și Boyd Holbrook (Logan) în rolul Corintianului în The Sandman.

Netflix a descris serialul drept „un amestec bogat de mituri moderne și fantasy-uri întunecate în care ficțiunea contemporană, drama istorică și legenda sunt întrețesute, iar the Sandman urmărește oamenii și locurile afectate de Morfeu, regele visului, pe măsură ce acesta repara greșelile umane și cosmice făcute de-a lungul existenței lui”.

Exploreaza subiecte similare:

Patton Oswalt, Mason Alexander Park, Donna Preston, Razane Jammal, Joely Richardson, Niamh Walsh, David Thewlis, Stephen Fry, Jenna Coleman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells