Serialul Lord of the Rings a început filmările cu un buget uriaș

de Cristina Grigore în 19 Sep 2019
Peste un miliard de dolari au fost alocați pentru producția Amazon ce se va lansa în 2021

Asemenea celebrelor trilogii semnate de Peter Jackson, noul serial Amazon The Lord of the Rings (pe care compania țintește să îl aducă, ca popularitate, la nivelul lui Game of Thrones) se va filma în Noua Zeelandă.

Publicația The Guardian a semnalat ieri începerea pre-producției și a menționat că filmările vor avea loc în următoarele luni în trei locații din Auckland (în Insula de Nord a țării). Asta pentru că studioul din capitala Wellington a fost acaparat în întregime de James Cameron, care lucrează acolo la cele patru sequel-uri Avatar.

Economic, alegerea Amazon Studios este un câștig pentru Noua Zeelandă. Realizatorii prequel-ului au avut inițial în vedere Scoția pentru filmări, însă au renunțat la idee din cauza nesiguranței legate de Brexit.

Amazon a plătit 250 milioane de dolari pentru drepturile de producție, iar bugetul va fi unul uriaș. Serialul va costa între 1 și 1,3 miliarde de dolari și este pe cale să devină cel mai scump din istorie.

John D. Payne și Patrick McKay, creatorii și producătorii executivi ai acestuia, au declarat - menționând și perioada în care se va desfășura acțiunea: „În căutarea locurilor perfecte de filmare, care să redea frumusețea primordială a celui de-Al Doilea Ev al Pământului de Mijloc, știam că trebuie să dăm de un ținut maiestuos, cu zone aproape neatinse de coastă, de munți și de păduri, un loc ce poate oferi, printre altele, logistică și profesioniști de primă clasă. Ne face mare plăcere să confirmăm faptul că Noua Zeelandă va fi casa noastră pentru serialul ce va avea la bază poveștile Stăpânul Inelelor ale lui J.R.R. Tolkien”.

Serialul, ce îl va avea la cârma primelor două episoade pe J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom), va explora evenimente petrecute cu mult timp înaintea celor din The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Lansarea este programată pentru 2021. Primul sezon ar putea avea 20 de episoade. Distribuția nu a fost încă anunțată, însă printre actorii vizați se află Will Poulter (Black Mirror: Bandersnatch, We're the Millers) și australianca Markella Kavenagh.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Jackson, Game of Thrones, J.A. Bayona, Jurassic World: Fallen Kingdom, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Will Poulter, Black Mirror: Bandersnatch, We're the Millers, Markella Kavenagh, John D. Payne, Patrick McKay, J.R.R. Tolkien, James Cameron, Avatar, The Lord of the Rings

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells