Serial nou: How to Get Away with Murder

de Ştefan Dobroiu în 8 Oct 2014
Shonda Rhimes abordează genul "legal drama" cu ajutorul Violei Davis

How to Get Away with Murder este unul dintre serialele cel mai bine primite ale toamnei, iar episodul-pilot difuzat de ABC a fost vizionat de 14 milioane de americani. Cu apreciata Viola Davis (nominalizări la Oscar pentru The Help şi Doubt)  în rolul principal, serialul cu avocaţi a fost creat de Shonda Rhimes şi Peter Nowalk, răspunzători de alte două succese ABC, Anatomia lui Grey şi Scandal.

Viola Davis este Annalise Keating, profesoară de drept la o prestigioasă universitate din Philadelphia. În jurul ei se strâng studenţii din primul an, atraşi ca fluturii de lampă de faima profesoarei, dar şi de miza cursului ei: cei mai buni patru studenţi vor deveni stagiari în apreciata ei firmă de avocatură. Ar fi începutul unei cariere ieşite din comun, iar studenţii par să fie gata de orice, în competitiva lume a dreptului, pentru a-şi adjudeca acest avantaj de început, dar şi pentru a avea acces la legendara experienţă a lui Keating, neîntrecută în folosirea tuturor chichiţelor din sistemul legal american pentru a-şi câştiga procesele. O statuie a Justiţiei (foto) promisă câştigătorilor ridică încă şi mai mult miza competiţiei.

Serialul a impresionat cu poziţia cel puţin relaxată faţă de bine şi rău şi cu faptul că îşi merită cu prisosinţă titlul: scopul eroinei nu este ca vinovaţii să fie condamnaţi, ci ca clienţii ei să câştige, indiferent de ce parte a legii se află. Povestea glamourizează puterea avocatului şi-l prezintă ca pe un navigator neînfricat şi amoral al mărilor legii, o poziţie controversată, dar care ar putea să ajute serialului, din punctul de vedere al cifrelor de audienţă.

Rhimes şi Nowalk o înconjoară pe Annalise Keating cu un grup de tineri actori promiţători, prezentând ambiţiile, abilităţile şi scrupulele personajelor lor din câteva scene eficiente, chiar dacă insuficiente pentru a ni-i băga pe sub piele. Actorul britanic Alfred Enoch (întrezărit în seria Harry Potter în rolul unui elev la Hogwarts) este Wes, un student dispus să compenseze prin ambiţie faptul că nu a intrat "din prima" la universitate. Jack Falahee este Connor, lipsit de orice scrupule în încercarea de a-i atrage atenţia profesoarei. Michaela (Aja Naomi King) o va impresiona pe aceasta cu deducţiile sale logice, în timp ce Laurel (Karla Souza) beneficiază de un impresionant sânge rece.

Dar nu am putea fi într-un serial de Shonda Rhimes fără ca să punem sub lupă relaţiile şi mariajul. Aflăm curând că Annalise Keating este un personaj mai complex decât ne-am fi aşteptat la început, după ce în scenă apare un amant. Identitatea acestuia oferă ocazia uneia dintre cele mai bune secvenţe din episodul pilot, secvenţă care subliniază obsesia avocatei pentru un proces câştigat cu orice preţ. Scenariul complică lucrurile dezvăluind că studenţii vor ajunge curând protagoniştii unui caz de omucidere, ceea ce pare să devină coloana vertebrală a poveştii.

Interesant la episodul pilot este faptul că How to Get Away with Murder nu se anunţă a fi un aşa-zis "procedural" care analizează în nou caz în fiecare episod. Rhymes şi Nowalk intenţionează să acumuleze indicii şi informaţii pentru a explica perioada lipsă dintre debutul atât de promiţător al lui Wes, Connor, Michaela şi Laurel la cursul profesoarei Keating şi goana lor nebună prin pădure pentru a scăpa de un cadavru înfăşurat într-un covor.

Primul sezon va avea 16 episoade, iar ABC are toate şansele să reînnoiască serialul pentru un al doilea sezon.

Exploreaza subiecte similare:

How to Get Away with Murder, Viola Davis, Shonda Rhimes

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells