Serial nou: Heroes Reborn

de Ştefan Dobroiu în 10 Oct 2015
Popularul serial din 2006 este continuat cu o miniserie-eveniment

În 2006 NBC lansa cu mare succes Heroes, serialul promovat cu unul dintre cele mai bune tagline-uri folosite vreodată pe micile ecrane americane: "Save the cheerleader, save the world" ("Salvează majoreta, salvează lumea"). Anulat în 2010, conceptul a revenit în programul NBC la sfârşitul lui septembrie, când s-a lansat miniseria "eveniment" Heroes Reborn. Află mai jos care sunt atuurile serialului.

Acţiunea are loc în acelaşi univers explorat de serial, doar că într-un context social diferit. În prezent întreaga omenire este conştientă de existenţa "evoluaţilor", a celor cu puteri speciale. Doar că aceştia sunt priviţi cu suspiciune de către autorităţi şi oamenii obişnuiţi, iar un eveniment din orăşelul Odessa, destinat să arate că evoluaţii pot convieţui paşnic în societate, devine ţinta unui atac terorist. Acuzaţi că s-ar afla în spatele atacului, evoluaţii încep să se ascundă.

Cel mai important personaj care revine în atenţie este Noah Bennet (Jack Coleman). Prin ochii săi vedem atacul terorist care practic distruge orăşelul texan şi datorită lui aflăm că cei dotaţi cu puteri speciale devin ţinta unor planuri tenebroase ţesute de corporaţia Renautas. În jurul lui Bennet, creatorul Tim Kring ţese o poveste complicată, asaltându-şi spectatorii cu o mulţime de personaje noi, care trebuie atât să-şi înţeleagă/accepte/controleze puterile, cât şi să supravieţuiască într-o lume care îi respinge.

Din serialul vechi reapar sau vor reapărea alături de Noah Benet, printre alţii, Hiro Nakamura (Masi Oka), Matt Parkman (Greg Grunberg), Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy), Angela Petrelli (Cristine Rose) şi Micah Sanders (Noah Gray-Cabey). În episodul pilot povestea se concentrează mai ales pe personajele noi, fiecare dotat cu puterea sa specială, dar şi pe contextul nefericit ce ar fi putut provoca distrugătorul atac din Odessa.

Deşi multitudinea de informaţii din episodul pilot este aproape copleşitoare, Heroes Reborn se poate lăuda cu o serie de personaje care ar putea deveni cel puţin la fel de populare ca cele din serialul original. Noi am pune banii pe japoneza Miko (Kiki Sukezane), a cărei pricepere în a mânui sabia de samurai, dar şi dorinţa de a-şi elibera tatăl ţinut prizonier de corporaţia Renautas cu siguranţă îi va atrage atenţia fanilor. Impresionează şi Tommy (Robbie Kay), un licean care ar da orice pentru o viaţă normală, dar va ajunge sus pe lista de vânătoare a unui cuplu (Zachary Levi şi Judi Shekoni) hotărât să elimine cât mai mulţi evoluaţi.

Ca şi în prima aventură a a eroilor lui Tim Kring, unele puteri sunt mai mari decât altele, iar episodul pilot o scoate în faţă pe Molly Walker (foto, Francesca Eastwood, fiica celebrului actor şi regizor Clint Eastwood), o tânără ale cărei puteri îi permit localizarea oricărui evoluat de pe glob. Dar nu oricine din film are puteri supranaturale: Ryan Guzman (din seria Step Up) îl interpretează pe Carlos Guttierez, un fost soldat care devine protector al evoluaţilor.

Într-o perioadă când criza imigranţilor din Europa pune sub semnul întrebării ideea de identitate, Heroes Reborn poate veni ca o completare SF a discuţiei, dat fiind că unul din marile subiecte ale serialului este acceptarea celuilalt, în ciuda diferenţelor ce ne separă.

Exploreaza subiecte similare:

Heroes Reborn

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Fortzax pe 11 octombrie 2015 19:29
Super serial , sper sa apara si season 2 , desi se zice ca e mini-serie ,,
xerses pe 11 octombrie 2015 22:47
Poate ii voi da o sansa si acestuia.Dar momentan ma uit la alte vreo 10 seriale.
bogyvaly pe 14 octombrie 2015 10:48
Sper sa aiba succes pentru a fi continuata seria...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells