Seinfeld, pe locul doi în topul celor mai bune scenarii de seriale din toate timpurile. Vezi ce titlu ocupă prima poziţie

de Cristina Grigore în 4 Iun 2013
Ultimul dintre cele 101 de scenarii alese de către Breasla Scenariştilor Americani este cel al lui Oz

În topul celor 101 al celor mai bune scenarii de seriale din toate timpurile alcătuit de Breasla Scenariştilor Americani, ultimul loc este ocupat de Oz, serialul ce redă viaţa deţinuţilor dintr-o neobişnuită închisoare americană, dar asta nu înseamnă nici pe departe că scenariul nu este unul bun, dovadă nota de pe IMDB a acestuia (8,9) şi cele şase sezoane produse de HBO. Care este însă cea mai bună poveste care a stat la baza unui serial? Dacă unii dintre fani ar spune Seinfeld, Breasla Scenariştilor Americani spune The Sopranos.

Topul zece al amintitului clasament plasează Seinfeld pe locul doi, în vreme ce una dintre clasicele producţii, The Twilight Zone, se află pe trei. MASH, Mad Men, The Wire ocupă şi ele poziţii fruntaşe, în vreme ce Breaking Bad şi Six Feet Under ocupă poziţiile 13, respectiv 18. De aici, topul redă istoria de succes a producţiilor TV, majoritatea vedete ale premiilor Emmy – este cazul, printre altele, lui Friends, Sex and the City, Ally McBeal, Lost, 24, 30 Rock, Modern Family, Homeland, Game of Thrones.

The Sopranos, creat de David Chase şi centrat pe viaţa şi activitatea lui Tony Soprano, un mafiot american, a debutat pe postul HBO în 1999 şi s-a încheiat în 2007, după şase sezoane. Serialul a generat la vremea sa rating-uri record, printre cele mai bune cifre înregistrate la acest capitol de un serial în istoria televiziunii. Cu cinci Globuri de Aur la activ şi o mulţime de alte premii câştigate, The Sopranos poate fi considerat, aşa cum au spus şi unul dintre redactorii Vanity Fair: „poate una dintre cele mai mari capodopere ale culturii pop de până acum”.

 

Iată topul 10 al celor mai bune scenarii de seriale din toate timpurile:

1. The Sopranos
2. Seinfeld
3. The Twilight Zone
4. All in the Family
5. M*A*S*H
6. The Mary Tyler Moore Show
7. Mad Men
8. Cheers
9. The Wire
10. The West Wing

Exploreaza subiecte similare:

Oz, Seinfeld, The Sopranos, The Twilight Zone, M*A*S*H*, Mad Men, The Wire, Breaking Bad, Six Feet Under, Friends, Sex and the City, Ally McBeal, Lost, 24, 30 Rock, Modern Family, Homeland, Game of Thrones, Cheers, The West Wing

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 4 iunie 2013 11:46
interesant clasament.......am vazut din fiecare cate un pic........insa tot mai mult imi plac seinfeld sau friends
lucian.iorga pe 4 iunie 2013 12:16
Poate ati putea pe viitor, atunci cand dati clasamente intocmite de reviste/organizatii din strainatate, sa puneti si un link catre respectivul clasament/articol.
legolas05 pe 4 iunie 2013 14:08
Nu am vazut nici un serial din acest top 10,The Wire as vrea sa ma apuc sa il vad.
grig2069 pe 4 iunie 2013 21:56
the wire chiar merita,este un serial foarte captivant si realist
marian100 pe 7 iulie 2013 17:31
Alo
Nisa pentru a vedea profilul dvs. și am interesant să știi mai multe, e-mail meu este (maboumarian80@yahoo.com)
Dumnezeu să vă binecuvânteze
mulțumiri
MARIAN
....................................................................................................................................

hello
Nice to view your profile and am interesting to know you more,my email is(maboumarian80@yahoo.com)
may god bless you
Thanks
MARIAN

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells