Șefi de cartel mexicani, „curtați” de actori de la Hollywood pentru a le transpune povestea pe ecran

de Gloria Sauciuc în 21 Ian 2016
Actorul Armie Hammer şi-a asigurat drepturile pentru un film despre viaţa unuia dintre rivalii infami ai lui „El Chapo”, „La Barbie”, după ce Sean Penn s-a aflat că vrea drepturile de transpunere pe ecran a vieții lui „El Chapo”

 În timp ce Sean Penn se întâlnea în secret cu lordul fugar al drogurilor Joaquín „El Chapo” Guzmán, actorul Armie Hammer din „Legenda Călăreţului Singuratic” a confirmat pentru BuzzFeed News că şi-a asigurat drepturile pentru un film despre viaţa unui alt celebru șef de cartel, „La Barbie.” La scurt timp după ce Joaquín „El Chapo” Guzmán a fost capturat într-un raid surpriză săptămâna trecută, procurorul general din Mexic a anunțat o altă bombă: faimosul lord al drogurilor a fost prins din cauza „curtării” lui de către actorul Sean Penn în vederea obținerii drepturilor pentru un film despre viaţa acestuia, scrie buzzfeed.com.

Dar „El Chapo” nu este singurul şef de cartel de droguri prins în vizorul Hollywood-ului. Armie Hammer, cunoscut pentru rolurile sale din „Agentul de la U.N.C.L.E.”, „Legenda Călăreţului Singuratic” și „Reţeaua de socializare”, a confirmat recent pentru BuzzFeed că, după aproape trei ani de negocieri, şi-a asigurat drepturile pentru un film despre viaţa unuia dintre rivalii infami ai lui „El Chapo”, liderul cartelului mexican Edgar Valdez- Villarreal, alias „La Barbie”.

Dacă vă gândiţi la faimoasa păpuşă blondă, nu sunteţi prea departe de adevăr: La Barbie a fost poreclit astfel pentru pielea lui albă și ochii de culoare deschisă. El se află în închisoare pe viaţă după ce a pledat vinovat la începutul acestei luni, în Atlanta, pentru trafic de droguri și spălare de bani, în cadrul unei operaţiuni masive de contrabandă cu droguri pe teritoriul SUA. Ascensiunea lui de la jucător de fotbal de liceu dintr-un mic oraș din Texas la locotenent de top pentru un puternic cartel mexican de droguri poate deveni subiect de film, la fel ca viața lui El Chapo, care a fost subiectul unui reportaj proeminent în Rolling Stone. Legendary Studios a cumpărat drepturile poveştii din 2011, dar Hammer deţine acum drepturile pentru povestea de viață a lui La Barbie şi poate astfel să o transpună pe ecran.

„Deținerea drepturilor pentru povestea de viață a lui La Barbie era cel mai important lucru pentru noi. Știam că accesul direct la el însemna accesul la povești care nu au fost niciodată destinate să vadă lumina zilei”, a declarat Hammer.

Viața lui La Barbie urmează o traiectorie similară cu a lui El Chapo: un dealer de stradă dintr-un orășel se ridică până în vârful lanțului traficului de droguri prin curaj, viclenie și violență. La Barbie, acum de 42 de ani, şi-a început cariera în traficul de droguri ca distribuitor de marijuana în orașul de frontieră Laredo din Texas. Dar curând şi-a făcut clienți pentru cocaină în Louisiana, Tennessee, şi Mississippi. Activitățile sale în cele din urmă au escaladat în transporturi regulate de cocaină de sute de kilograme pentru clienții săi. La Barbie a intrat ulterior într-o relație de afaceri cu Arturo Beltrán-Leyva din Cartelul Sinaloa în Mexic, coordonând transporturile de cocaină din America de Sud, folosind bărci de viteză, avioane și mituirea reprezentanţilor legii, spun procurorii federali. Cocaina era apoi transportată peste graniță în SUA, unde La Barbie a început să transporte maşini cu sute de kilograme de cocaină de două ori pe săptămână. În momentul arestării sale în 2010, era considerat membru american de cel mai înalt rang din rețeaua de trafic de droguri din Mexic, valorificându-şi legăturile din SUA pentru a deveni un locotenent de top în cartelul mexican Beltrán- Leyva.

După cinci ani în arest mexican, evadarea din închisoare a lui El Chapo în 2015 a redemarat acțiunea de extrădare a lui La Barbie în SUA. Încercarea lui Hammer de a obține drepturile de a spune povestea vieții lui La Barbie a început în 2012, când juca în „Legenda Călăreţului Singuratic”, când el însuși a fost închis în Sierra Blanca, Texas, după ce a fost prins la un punct de control la frontieră cu trei prăjituri medicinale cu marijuana (cazul a fost ulterior respins).

Soția lui, jurnalista Elizabeth Chambers-Hammer, a sunat cel mai bun avocat din El Paso, care îl reprezenta şi pe La Barbie – Schaffer. „Elizabeth m-a contactat când Armie era încă în închisoare și mi-a vorbit primele 20 de minute despre obţinerea drepturilor de a spune povestea de viață a lui Edgar, iar apoi a spus „Apropo, soţul meu este în închisoare. Poți să-l scoţi?”, a declarat Schaffer.

Chambers-Hammer și soțul ei au fost intrigaţi de viaţa lui La Barbie după ce au citit articolul din Rolling Stone, „Un lord american al drogurilor în Acapulco”. La Barbie este renumit pentru cruzimea lui – incluzând execuții filmate ale membrilor cartelului Zetas care au fost trimise mass-mediei, dar şi pentru o umanitate aparent contradictorie. El a păstrat codul nescris al unui gentlmen de a nu răni femeile și copiii rivalilor săi. Și, în ciuda averii sale uluitoare, codul său vestimentar a constat în principal din simple tricouri polo, o tendință în modă adoptată ulterior de mulți mexicani. „Are o parte a lui plină de compasiune, şi știu că este o nebunie să spui asta despre un lord al drogurilor”, a declarat Chambers-Hammer. După întâlnirea cu unul din membrii familiei lui La Barbie, Hammer a făcut aproape trei ani de schimb de scrisori, de vreme ce întâlnirile față în față la faimoasa închisoare Altiplano erau imposibile. Și apoi, în 2015, acordul a fost încheiat.

Hammer intenționează să producă un serial de televiziune sau un film bazat pe viaţa lordului drogurilor și este deschis să joace personajul principal, dar nu există niciun plan pentru proiect.

Exploreaza subiecte similare:

Sean Penn, Armie Hammer

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells