Secretul unei rochii de Oscar memorabile, după Elizabeth Stewart, stilista celebrităților

de Gloria Sauciuc în 27 Feb 2016
„La început, e o notă de bucurie, ca o culoare, sau ca o vibrație, asupra căreia cădem de acord”

Cu premiile Oscar care bat la ușă, stiliștii celebrităților intră în linie dreaptă, punând la punct fiecare detaliu înaintea nopții celei mai celebre a anului. Așadar, cum trebuie să fie rochia pentru a intra în istoria Oscarurilor?

Elizabeth Stewart, designer vestimentar care a făcut, printre altele, ținutele lui Cate Blanchett de la Oscar, a declarat pentru revista InStyle: „La început, este o notă de bucurie, ca o culoare, sau ca o vibrație, asupra căreia trebuie să cădem amândouă de acord. Și apoi, trebuie să speri că va veni și magia”, declară ea. „Prefer să încep devreme și să îmi îmbrac clientele în ținute personalizate, așa că fiecare rochie în parte este unică”.

Despre relația cu Cate Blanchett, celebră și pentru toaletele sale, Stewart descrie procesul drept unul visceral: „Reacționăm la lucrurile pe care le iubim”, spune ea.

„Rochiile sunt speciale și au o croială incredibil de detaliată. Trebuie să fie originală, și trebuie să vină de la casele de modă cu care avem o relație îndelungată” (a se vedea creația Givenchy pe care a purtat-o la Globurile de Aur și rochia marca Alexander McQueen pe care a purtat-o la premiile BAFTA).

„Practic, orice merge atunci când e vorba de o nominalizare, pentru că atunci este momentul de glorie”, declară ea. „Cate se uita prin arhive și s-a îndrăgostit pe loc de aceasta”, declara ea despre rochia în care Blanchett a primit premiul pentru Blue Jasmine.

Stewart a semnat ținutele de gală nu doar pentru Blanchett, ci și pentru Jessica Chastain și pentru Viola Davis, ajutându-le să devină atracțiile serii.

În imaginile din galerie, iată-le pe:

Jessica Chastain în ținută Givenchy - 2015

Cate Blanchett în rochie serafică Armani privé- 2014.

Amanda Seyfried în rochie Alexander McQueen - 2013. „Amanda și cu mine am ales această rochie cu o lună înainte de ceremonie, bazându-ne pe broderia excepțională”.

Viola Davis în Vera Wang, 2012 „Viola știa că vrea să poarte culoarea verde, așa că am încercat mai multe palete înainte să ne hotărâm la aceasta”.

Jennifer Lawrence în colecția Calvin Klein, 2011. „Am observat la o ședință de filmare cât de bine arăta Jennifer în costum de baie și am pornit de la această idee”.

Exploreaza subiecte similare:

Cate Blanchett, Jessica Chastain, Amanda Seyfried, Viola Davis, Jennifer Lawrence, oscar 2016

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells