Se face un al treilea film Creed

de Gloria Sauciuc în 26 Feb 2020
Primul film Creed a reușit ceva ce părea imposibil: să revigoreze povestea lui Rocky și să ducă mai departe moștenirea numelui care a scris istorie

MGM dezvoltă un al treilea film Creed, cu scenaristul Zach Baylin angajat să se ocupe de poveste, scrie publicația Deadline. Baylin a semnat și scenariul filmului biografic King Richard, cu Will Smith în rolul tatălui și antrenorului surorilor Venus și Serena Williams.

Se așteaptă ca Michael B. Jordan să își reia rolul, cel al lui Adonis Creed, fiul nelegitim al marelui campion Apollo Creed, un prieten apropiat al lui Rocky Balboa; alte detalii - despre distribuție sau despre regizor nu au fost încă date publicității. Sylvester Stallone anunța în 2018 că nu va relua rolul lui Rocky Balboa, deși în ambele filme Creed a avut un rol consistent.

Primul film Creed, lansat în 2015, a fost apreciat de critici și public deopotrivă. A reușit ceva ce părea imposibil: să revigoreze povestea lui Rocky și să ducă mai departe moștenirea numelui care a scris istorie, păstrând, în același timp, spiritul caracteristic al seriei.

Creed își merita numele de Rocky VII și asta datorită carismei lui Sylvester Stallone, care - dincolo de vârsta respectabilă - amintea de furia personajelor din tinerețe și completa perfect un Adonis (Michael B. Jordan) tânăr, musculos, furios în ring dar lipsit de acel aplomb al lui Stallone. De altfel, multe lucruri din film aduceau omagiu lumii Americii din anii 70, cu săli de box ilegale, străzi periculoase și legende ale boxului. Și traseul „micului” Creed amintea mult de parcursul lui Rocky - scenele de antrenament în condiții dificile, alergări și curse în zăpadă - și nu în săli moderne, precum adversarii săi. Apăreau câteva clișee de Hollywood (copiii care îi sorb dn priviri pe boxeri visându-se în ring, antrenorul bătrân și marginalizat, competitorul tânăr și ambițios), dar filmul a fost iubit de fanii lui Rocky și nu numai.

Creed II a avut un succes moderat. În sequel Adonis intra în ring cu Viktor Drago (jucat de românul Florian „Big Nasty” Munteanu). În trecut, Rocky reușea să îl învingă pe Ivan, tatăl lui Viktor, într-un meci istoric. După eșecul suferit, familia Drago s-a retras în Ucraina, iar Viktor a fost crescut în sărăcie, cu mari lipsuri, ceea ce îi stimulează pofta de răzbunare. Rocky încearcă să îl prevină pe Adonis asupra situației, însă răspunderea pe care acesta din urmă o simte e prea mare și nu poate sta deoparte, el simțind că are datoria de a-și răzbuna tatăl.

Creed II îl readucea pe marile ecrane pe Ivan Drago (Dolph Lundgren), cel mai important villain al seriei Rocky, așa că ne întrebăm cum va putea fi ridicată așa o miză de uriașă în cel de-al treilea film.

Exploreaza subiecte similare:

Creed, Creed II , Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells